Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο εξαγνισμός της εσωτερικής διαδρομής συντελείται με τον πυρσό της Ηθικής και το σπαθί της Δικαιοσύνης

Φωτογραφία του χρήστη Τα Βιβλία μου   Οι σκέψεις μου/ My Books  My thoughts.

Τα πράγματα τελικά είναι πολύ απλά. Τόσο απλά που φαντάζουν απίθανο να είναι πραγματικά. Αυτό όμως που συνήθως συμβαίνει είναι πως τα αληθινά είναι τόσο απλά που η ανθρώπινη κοινωνικοποιημένη κατά το δοκούν αντίληψη δε μπορεί να τα συλλάβει. Ο άνθρωπος θεωρεί ότι η αλήθεια κρύβεται στο τέρμα πολύπλοκων διαδρομών. Ίσως πολύπαθων ναι, αλλά όχι πολύπλοκων. 

Το φως της γνώσης σε κάθε άνθρωπο ακολουθεί μια εσωτερική διαδρομή για να χυθεί στον ωκεανό της προσωρινής προσωπικότητας. Το ταξίδι όμως αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η διάβα είναι φραγμένη, είναι γεμάτη ακαθαρσίες και πολλά εμπόδια. Μοιάζει με το καθαρό και γάργαρο νερό που πασχίζει να ξεχυθεί στο πέλαγο διασχίζοντας βρώμικες όχθες , ρέοντας ανάμεσα από λογής-λογής σκουπίδια , αγριάδες και ξερόκλαδα.


Ενίοτε η εσωτερική αυτή διαδρομή δεν επιτρέπει στο φως να ταξιδέψει και να απελευθερώσει την απέραντη γνώση του. Έτσι ο αγώνας του διψασμένου, για αλήθεια,ανθρώπου γίνεται σκληρός κι επίπονος. Τα πράγματα όμως είναι απλά αλλά φαινομενικά εξίσου δύσκολα, Χρειάζεται κάποιος να καθαρίσει τη διαδρομή και να απελευθερώσει το πέρασμα του Αγίου Πνεύματος ανοίγοντας έτσι τις θύρες κάθε φράγματος. Σπάζοντας τις σφραγίδες της άγνοιας που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν την γνώση έτσι ώστε ο άνθρωπος να παραμείνει στα σκοτάδια της λήθης.



Ο εξαγνισμός αυτής της εσωτερικής διαδρομής συντελείται με τον πυρσό της Ηθικής και το σπαθί της Δικαιοσύνης. Το ένα θα θερίζει και το άλλο θα κατακαίει κάθε μιαρό επίκτητο κι επίπλαστο στοιχείο που παρενοχλεί τη θεία πορεία του φωτός ανάμεσα απ' τις λυχνίες των εφτά εκκλησιών.


Ανάψτε με τις αγαθές πράξεις σας αυτές τις λυχνίες και συντηρήστε τη λάμψη τους με δίκαιες συμπεριφορές. Τότε το φως της γνώσης θα ανηφορίσει την δύσβατη διαδρομή και θα πλημμυρίσει το νου του ανθρώπου.


Τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο απ' αυτό. Τα πράγματα είναι απλά κι ας φαντάζουν πολύπλοκα. Επιτρέψτε στο χρόνο να φέρει τα δώρα του μέσα απ' την παρούσα στιγμή δίχως αγωνία δίχως απόγνωση. Με γαλήνη , ηρεμία, ηθική και δικαιοσύνη.





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα