Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ξύπνησε μετά από 15 χρόνια σε κώμα

Ξύπνησε μετά από 15 χρόνια σε κώμα

Πριν από 15 χρόνια, ένα τροχαίο δυστύχημα τον έριξε στην κατάσταση του φυτού. Πριν από λίγο καιρό όμως ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον του.
Για να συμβεί αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο Current Biology, οι νευρολόγοι άρχισαν να διεγείρουν με ηλεκτρισμό το πνευμονογαστρικό νεύρο, ένα από τα βασικά νεύρα του κεφαλιού. Η διέγερση του νεύρου αυτού μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με επιληψία ή κατάθλιψη, αλλά γενικά το εξέταζαν ως πιθανή θεραπεία για ένα ευρύ φάσμα άλλων διαταραχών, αφού μπορεί να επηρεάσει πολλές σωματικές λειτουργίες. Έτσι, οι γιατροί εμφύτευσαν μια μικρή συσκευή στο στήθος του, η οποία διέγειρε το νεύρο αυτό.

Ένα μήνα μετά διαπίστωσαν πως υπάρχουν βελτιώσεις και συνέχιζαν να υπάρχουν στους επόμενους μήνες, καθώς συνεχιζόταν η θεραπεία. Ο εγκέφαλος του ασθενούς έδειχνε αυξημένα σημάδια δραστηριότητας σε περιοχές που μέχρι τότε δεν συνέβαινε τίποτα. Τελικά, ο ασθενής μπόρεσε να παρακολουθεί με τα μάτια του ένα κινούμενο αντικείμενο και έστρεψε το κεφάλι για να δει κάποιον που μιλούσε. Μάλιστα, δάκρυσε και χαμογέλασε με την αριστερή μεριά του προσώπου του, όταν άκουσε την αγαπημένη του μουσική.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση (μετά τη δημοσίευση του περιοδικού) σχετικά με την πορεία του ασθενούς
Πηγή: Popular Science


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα