Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Ιστορία αληθινή. Και πολύ πρόσφατη. Έγινε και ταινία με τίτλο που τα λέει όλα. ''Ο Άνθρωπος που Έσωσε τον Κόσμο'', με πρωταγωνιστές τους χολυγουντιανούς σταρ Κέβιν Κόστνερ, Ματ Νταίημον και Ρόμπερτ ντε Νίρο. Και οι τρεις υποδέχθηκαν στη Νέα Υόρκη όταν τιμήθηκε με βραβείο από τον ΟΗΕ ο πρωταγωνιστής της αληθινής ιστορίας, ο Ρώσος συνταγματάρχης Στανισλάβ Πετρώφ.
Η εφιαλτική νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου του 1983. Εποχή Ψυχρού Πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση πρόσφατα έχει καταρρίψει, ως ύποπτο κατασκοπίας, αεροπλάνο με 269 επιβάτες, με πτήση από ΗΠΑ σε Νότια Κορέα. Το ΝΑΤΟ εκείνες τις ημέρες κάνει μεγάλη άσκηση προετοιμασίας για πυρηνική επίθεση.
Επικεφαλής βάρδιας στο σοβιετικό καταφύγιο, ένα απόρρητο στρατηγείο, ο 44χρονος Πετρώφ. Συναγερμός! Εκτοξεύτηκε αμερικάνικος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, με στόχο την Ρωσία. Κτυπάει και δεύτερος συναγερμός!!! Και τρίτο κόκκινο φωτάκι ανάβει…, και τέταρτος στη σειρά πύραυλος κάνει επίθεση… Ο ηλεκτρονικός πίνακας δείχνει ολοκάθαρα πως ο κόσμος δεν γλυτώνει την πυρηνική καταστροφή.

Η τελευταία ώρα της κρίσεως πλησίασε, μόνο ένα ''ντα'' από το στόμα του Στάνισλαβ Πετρώφ είναι αρκετό για να δώσει επιτόπου απάντηση η Σοβιετική Ένωση στο απρόβλεπτο (;) πυρηνικό χτύπημα των ΗΠΑ. Τα κουμπιά μιλάνε, η σειρήνα του συναγερμού βαράει, με το ''ντα'' του συνταγματάρχη τελειώνουν όλα… Αυτός θα 'ναι ο άνθρωπος που αποφασίζει το τέλος του δίποδου στον πλανήτη. Ο πυρηνικός όλεθρος είναι αναπόφευκτος.
Μήπως, όμως, τα κομπιούτερ αντιδρούν τρελά; Αυτή είναι μία… ελπίδα, τίποτα περισσότερο. Τελικά, δεν είπε ''ντα'' ο Πετρώφ, που γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, το 1939, και ζει σ' ένα απλό διαμέρισμα στα περίχωρα της Μόσχας. Δεν είχε τη ψυχή να βάλει το ''ντα'' στο στόμα του και, αφού κατέβασε ένα μπουκάλι βότκα, έσωσε τον κόσμο.
Πράγματι, τα σοβιετικά ραντάρ έδιναν λάθος σήμα. Και επειδή δεν τσίμπησε ο Πετρώφ βραβεύτηκε από την κομουνιστική ΕΣΣΔ με μία φορητή τηλεόραση.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα