Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑ ΚΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ



Νεκρός ο σύζυγος της 18χρονης Ρόοπ Κανβάρ, ένα πανέμορφο κορίτσι. Δεν είχε άλλη επιλογή η νεαρή Ινδή, είτε το αισθανόταν η ίδια, είτε ήταν υποχρεωμένη από το έθιμο, ποιος ξέρει, βούτηξε στις φλόγες που έκαιγαν τον πεθαμένο άνδρα της και κάηκε ζωντανή. Συνέβη το 1987. Μην πεις ότι αυτά δεν γίνονται στους καιρούς μας, ακόμα και στην Ινδία που τις τελευταίες δεκαετίες δυτικοποιείται κοινωνικά και έχει μπει σε κύκλο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης.
Παράνομο, έχει τεθεί εκτός νόμου από το 1829 (!) ήταν αυτό που η σύζυγος διέπραξε, το «σάτι», τη φρικτή ''αυτοκτονία'' της. Επειδή πλέον έχει πεθάνει ο άντρας της. Και, βέβαια, προσβάλλει την Ινδία, την σύγχρονη και της προόδου. Η αστυνομία συνέλαβε 37 άνδρες, συγγενείς, γείτονες και φίλους του νεκρού συζύγου, ως υπεύθυνους... δολοφονίας της 18χρονης. Ότι την απείλησαν, ότι δεν της άφησαν περιθώριο να ξεφύγει από τη μοίρα της, ότι έτσι κι αλλοιώς την υποχρέωσαν να πέσει στη φωτιά.
Η ιστορία αυτή κράτησε 10 χρόνια δικαστικής περιπέτειας. Τελικά, η αστυνομική και δικαστική έρευνα κατέληξαν ότι οι 37 άνδρες ήταν αθώοι, ότι η 18χρονη με τη θέλησή της κάηκε «τελετουργικά» ζωντανή, να αρπάξουν κι αυτή οι φλόγες της πυράς, δίπλα στη σορό του συζύγου.

Έθιμο που κρατιέται ακόμα και σήμερα, εδώ και 600-700 χρόνια. Τι πάει να πει αυτό; Όχι, βέβαια, ότι λειτουργεί ο... σεβασμός στην παράδοση. Το έθιμο εκφράζει ότι οι οικογένειες των φανατικών ινδουιστών, άλλο ότι αυτό δεν το προβλέπει και η θρησκεία τους(!), ακόμα και σήμερα έχουν την ανάγκη να ισχύει το μακάβριο «σάτι». Επειδή η γυναίκα είναι δεύτερο πράμα. Επειδή δεν αξίζει να ζει όταν ψοφήσει ο άντρας της.
Φοβεροί πολεμιστές οι περιβόητοι Ρατζπούτ. Χάνουν μια μάχη στη μεσαιωνική Ινδία και οι γυναίκες τους για να μη πέσουν ζωνταντές στα χέρια των εχθρών αυτοπυρπολούνται.
Ζάλογγο ινδικής εκδοχής. Οι Ινδές που αυτοκτόνησαν μ' αυτόν τον τρόπο άξιζαν τιμής και μνήμης και λατρείας ως ισόθεες, διότι με την πράξη τους έδειξαν την απόλυτη αφοσίωσή τους στον σύζυγο - πολεμιστή.

Σα σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, το 2002, η 65χρονη Κούτου Μπατ ξάπλωσε δίπλα στον πεθαμένο άντρα της, για να καεί μαζί του. Τήρησε το «σάτι». Και απανθρακώθηκε. Χειροκροτήματα και πανηγυρισμοί ξέσπασαν από τους θεατές, χίλιους(!) συγγενείς και γνωστούς του ζευγαριού, διότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έθιμο.
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο γιους της 65χρονης, τον 26χρονο Ρατζκμάρ και τον 35χρονο Ασόκι, που άναψαν τη φωτιά όταν η μάνα τους ξάπλωσε δίπλα στο νεκρό σύζυγο. Οι μπάτσοι υποπτεύθηκαν ότι οι δυο γιοι ανάγκασαν τη μάνα τους να γίνει κάρβουνο, διότι η φουκαριάρα πριν χρόνια είχε πάρει... διαζύγιο(!) και δεν είχε λόγο να σκοτωθεί για... χάρη του πατέρα των παιδιών της.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα