Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ο Κόλπος του Άντεν, τα Wikileaks και οι ''πύλες'' της NASA


Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες του απηνούς διωγμού του Τζούλιαν Ασάνζ, δημιουργού του ιστότοπου WikiLeaks, ο οποίος δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα διάφορων κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών. 

Εκείνο όμως που φαίνεται να «καίει» πραγματικά είναι ένα αρχείο που φέρεται να έχει ακόμα στην κατοχή του ο Mr WikiLeaks και αφορά σ’ ένα μυστηριώδες φαινόμενο στον Κόλπο του Αντεν. Για το φαινόμενο αυτό υποτίθεται ότι έχει στηθεί μια γιγαντιαία μυστική επιχείρηση, στην οποία και συμμετέχουν 27 χώρες.


Είναι δυνατόν η μεγαλύτερη διεθνής ναυτική δύναμη που έχει συγκροτηθεί ποτέ να έχει αναπτυχθεί στον Κόλπο του Αντεν, στα ανατολικά της Αφρικής, «σαρώνοντας» όλη την περιοχή μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει τους Σομαλούς πειρατές οι οποίοι συχνά κάνουν ρεσάλτο στα διερχόμενα εμπορικά πλοία; 

Σύμφωνα με μια άποψη, το υπαρκτό πρόβλημα δεν δικαιολογεί την ανάπτυξη μιας τόσο μεγάλης δύναμης, συνεπώς κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει στα ανοιχτά της Υεμένης. Κάτι το οποίο πρέπει να παρακολουθείται στενά, αποτελώντας παράλληλα και ένα επτασφράγιστο μυστικό. 

Το έγγραφο που φέρεται να έχει στην κατοχή του ο Ασάνζ δεν το έχει δει κανείς, παρ’ όλα αυτά το περιεχόμενό του υποτίθεται ότι έχει διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, τον Νοέμβριο του 2000 ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, ναύαρχος Νικολάι Μαξίμοφ, έστειλε απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια μαγνητική δίνη που είχε δημιουργηθεί στον Κόλπο του Αντεν, ανοιχτά της Σομαλίας. 

Στην αναφορά αυτή γίνεται λόγος για συντονισμένες με τις ΗΠΑ και την Κίνα προσπάθειες να μελετηθεί και να περιοριστεί η δίνη, που φαίνεται να αψηφά όλους τους νόμους της φυσικής. Θεωρητικά η μαγνητική δίνη είναι μια τρύπα στην ατμόσφαιρα, η οποία τραβά ενέργεια στο εσωτερικό της.

ADEN PORT


 Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πρόκειται για ένα φαινόμενο με το οποίο δεν έχουμε έρθει ξανά σε επαφή. 

Στα τέλη του 2008, σύμφωνα πάντα με το απόρρητο έγγραφο, οι τρεις μεγάλες δυνάμεις διαπίστωσαν ότι η μαγνητική δίνη σταδιακά μεγάλωνε και ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Μέλη των τελευταίων έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια μελέτης και περιορισμού του φαινομένου, στέλνοντας δυνάμεις στην περιοχή. 

Και ως πρόσχημα για την παρουσία των πολεμικών πλοίων εκεί προβλήθηκε η αντιμετώπιση των Σομαλών πειρατών. 

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν σε εφαρμογή τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις, οι Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (E.E.), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ), ενώ πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Μαλαισία. 

Στις κοινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. συμμετέχουν οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, Δανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ινδία, Ιράν, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα, Μαλαισία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Τουρκία. 

Στα τέλη του 2010 σημειώθηκε στον κόλπο μια ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα η οποία, σύμφωνα με όσους υποστηρίζουν τη θεωρία, οδήγησε στη διεύρυνσή της μαγνητικής δίνης. 

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι η αστάθεια των μετεωρολογικών φαινομένων είναι επίσης ένα από τα αποτελέσματα της εμφάνισης της δίνης. 

Σ’ αυτή, λοιπόν, αποδίδονται το κύμα ψύχους που έπληξε πρόσφατα την Ευρώπη (σε Βρετανία, Σουηδία και Νορβηγία καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών) και τις ΗΠΑ, αλλά και οι πλημμύρες σε διάφορες χώρες του πλανήτη μας. 

Επιπλέον, κυκλοφορεί ευρέως μια δεύτερη θεωρία που έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο της πρώτης και η οποία κάνει λόγο για μια αστρική πύλη που έχει ανοίξει από τις 5 Ιανουαρίου 2010.


Το όλο θέμα, όμως, δεν τελειώνει εδώ καθώς η δίνη που υποτίθεται ότι εντοπίστηκε στον Κόλπο του Άντεν συνδέεται και με το παράξενο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, που εκδηλώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2009. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έγινε ορατό σε χιλιάδες μάρτυρες όταν ένα μπλε φως αναδύθηκε πίσω από ένα βουνό στα βόρεια της χώρας. Το φως σταμάτησε στη μέση του ουρανού και στη συνέχεια άρχισε να διαγράφει σπειροειδή πορεία καλύπτοντας σταδιακά όλο τον ουρανό στην περιοχή. Αμέσως μετά, από το κέντρο του βγήκε μια ακτίνα κυανοοπράσινου χρώματος, η οποία κράτησε περίπου 12 λεπτά. 


Οι αυτόπτες μάρτυρες τότε έκαναν λόγο για μια μεγάλη πύρινη σφαίρα που περιβαλλόταν από έντονο φως και ακολουθούσε σπειροειδή τροχιά. Το φαινόμενο της Νορβηγίας θεωρήθηκε ως προπομπός εκείνου του Άντεν. 

Επίσημα χείλη δικαιολόγησαν το μπλε φως στον ουρανό της Νορβηγίας αποδίδοντάς το στην αντανάκλαση του ήλιου στα αέρια καύσης του νέου ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου «Bulava», το οποίο δοκιμάστηκε εκείνη την ημέρα ανεπιτυχώς. 

Η Ρωσία, πάντως, δεν παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε δοκιμή εκείνη τη στιγμή. 

Λίγες ημέρες αργότερα, οι ρωσικές εφημερίδες «Kommersant» και «Vedomosti» ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους ότι επρόκειτο όντως για δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου «Bulava», που έγινε από το πυρηνικό υποβρύχιο «Ντμίτρι Ντοσκόι» στη Λευκή Θάλασσα. 

Όπως ανέφεραν οι εφημερίδες, η δοκιμή του συγκεκριμένου πυραύλου (προορίζεται για τον εξοπλισμό των πυρηνικών υποβρυχίων τέταρτης γενιάς) είναι η δέκατη τρίτη μέσα σε έξι χρόνια. Από τις δοκιμές αυτές οι εννέα ήταν αποτυχημένες και μία από αυτές ήταν εκείνη που προκάλεσε την αναστάτωση στη Νορβηγία. 


Εδώ η θεωρία έρχεται να επικαλεστεί και πάλι έγγραφο του WikiLeaks, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενημερώθηκε από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπίας GRU ότι μόλις εμφανίστηκε το φαινόμενο στη Νορβηγία, ο πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατέφυγαν προληπτικά σε μυστική τοποθεσία. 

Προφανώς είχε τεθεί σε εφαρμογή κάποιο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που επέβαλε την άμεση διάσωση του προέδρου και του υπουργού του για να είναι σε θέση να δώσουν εντολές μετά το πέρας του φαινομένου και την αποτίμηση της επίδρασής του. 

Δεδομένης, λοιπόν, της σημασίας των εγγράφων που υποτίθεται πως διαθέτει ο Ασάνζ και που δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει, η θεωρία εξηγεί τον απηνή διωγμό στον οποίο υπόκειται ο Αυστραλός δημοσιογράφος και προγραμματιστής. 

Αν τα υποτιθέμενα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την παραπάνω υπόθεση όντως υπάρχουν και βγουν στη δημοσιότητα, τα όσα μέχρι σήμερα έχει αποκαλύψει ο Ασάνζ θα φαντάζουν ασήμαντα. 

Έτσι υποτίθεται πως γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια εδώ και χρόνια, ώστε να τον περιορίσουν και να προλάβουν πιθανές διαρροές αυτών των εγγράφων στο μέλλον.

 Ανεξάρτητα από το αν η παραπάνω θεωρία ισχύει ή έχει έστω μια κάποια βάση, η αλήθεια είναι πως η συγκέντρωση μιας τόσο μεγάλης ναυτικής δύναμης στον Κόλπο του Άντεν δύσκολα δικαιολογείται μόνο από την παρουσία και τη δράση των Σομαλών πειρατών στην περιοχή. 

Ασφαλώς πρόκειται για μια στρατηγικού ενδιαφέροντος περιοχή και η όλη δραστηριότητα σαφέστατα σχετίζεται και με γεωπολιτικά παιχνίδια.

 Άλλωστε, οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στη Βόρεια Αφρική και τα υπόλοιπα αραβικά κράτη μας προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει… 

Ο,τι και αν συμβαίνει είτε στο μουσουλμανικό τόξο της Βορείου Αφρικής είτε στη Μέση Ανατολή είτε, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στην Αραβική Χερσόνησο, αφορά και επηρεάζει άμεσα τους πάντες σε αυτόν τον πλανήτη. 

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η τεράστια δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή ασχολείται με τη μελέτη ανεξήγητων φαινομένων, όπως οι αστρικές πύλες και οι μαγνητικές δίνες.

 Ή μήπως όχι; 


Ο πλανήτης μας έχει διανύσει πολύ δρόμο σε επιστημονικές ανακαλύψεις και αποκαλύψεις. Η σύγχρονη επιστήμη έχει αρχίσει να ανακαλύπτει νέες έννοιες της πραγματικής φύσης μας που έχουν την δυναμική να αλλάξουν την αντίληψή μας για τον πλανήτη μας και το εξωγήινο περιβάλλον που τον περιβάλλει. 

Αστρικές πύλες, σκουληκότρυπες, και χρονοπύλες έχουν αποτελέσει το αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας και θεωρητικής φυσικής επί δεκαετίες, αλλά αυτό, αργά αλλά σταθερά φτάνει στο τέλος του, καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε την κατανόηση μας για την αληθινή φύση της πραγματικότητας μέσα στην οποία ζούμε.

Η NASA ανακαλύπτει κρυμμένες πύλες στο μαγνητικό πεδίο της Γης Στη φυσική, μια σκουληκότρυπα είναι ένα υποθετικό χαρακτηριστικό του χωρο-χρόνου που συμβολίζει μια θεωρητικά άμεση συντόμευση μέσα σε αυτόν. 


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο διάστημα και η σκουληκότρυπα θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές εξηγήσεις. 

Αν και οι επιστήμονες ακόμα δεν κατανοούν πραγματικά αυτά που έχουν ανακαλύψει, ωστόσο διευρύνεται το μυαλό σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις και δυνατότητες. 

Μετατρέποντας την επιστημονική φαντασία στην επιστήμη πράγμα που φαίνεται να συμβαίνει αρκετά συχνά στην ιστορία της ανθρωπότητας, τις κρυμμένες πύλες η NASA τις ονομάζει σημεία-Χ ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων. 

Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που οδηγεί από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του ήλιου, που είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά. Η NASA χρησιμοποίησε το διαστημόπλοιο THEMIS, καθώς και ένα ευρωπαϊκό ανιχνευτή σμήνους, για να εξετάσει αυτό το φαινόμενο.


 Βρήκαν ότι αυτές οι κρυμμένες πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Οι πύλες που η NASA έχει ανακαλύψει συνήθως βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη γη και οι περισσότερες από αυτές είναι βραχύβιες αλλά υπάρχουν και άλλες που είναι γιγαντιαίες, ανεξάντλητες και συνεχής. Αυτό που οι επιστήμονες μπορούν να κατανοήσουν έως τώρα είναι πως αυτές οι πύλες βοηθούν στη μεταφορά των μαγνητικά φορτισμένων σωματιδίων που ρέουν από τον ήλιο και προκαλούν τα φώτα του βορά και του νότου καθώς επίσης και τις γεωμαγνητικές καταιγίδες στη γη.


 Βοηθούν επίσης στη μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από τον ήλιο στη γη. Το 2014, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε μια νέα αποστολή που ονομάζεται κλίμακα Magnetospheric πολλαπλών αποστολών, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα διαστημόπλοια που θα κάνουν το γύρο της γης για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να μελετήσουν αυτές τις πύλες που βρίσκονται εκεί όπου η γη και τα μαγνητικά πεδία του ήλιου συναντιόνται και όπου οι ανεξήγητες αυτές πύλες σχηματίζονται. Η NASA χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα για αυτή τη μελέτη, και εξακολουθεί να είναι ασαφής ως προς το ποιες είναι αυτές οι πύλες. Το μόνο που κάνουν στο πανεπιστήμιο είναι να παρατηρούν τα φορτισμένα σωματίδια που ρέουν μέσα από αυτές τις πύλες και που προκαλούν ένα ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο στη γήινη ατμόσφαιρα.

Θα μπορούσε να βρίσκεται μια παρόμοια ''γεωμαγνητική πύλη'' πάνω από το Aden ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο?

πηγές:
Στέλιος Φωκάς, περιοδικό “Φαινόμενα” του Ελεύθερου Τύπου


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα