Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

4 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Α Μέρος

Από Που Έρχονται οι Υποσυνείδητες Αυτές Σκέψεις και Σχήματα;
Ο περισσότερος από τον υποσυνείδητο προγραμματισμό μας προέρχεται από τα επτά πρώτα χρόνια της ζωής μας. Από το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μέχρι την ηλικία των επτά, υπάρχουμε ως επί το πλείστον στον Theta χώρο των εγκεφαλικών κυμάτων (γνωστό και ως Ύπνωση), ο οποίος είναι και ο πιο δεκτικός χώρος για τον υποσυνείδητο νου μας. Είμαστε ουσιαστικά σφουγγάρια.

Το μοντέλο μας του κόσμου διαμορφώνεται από το πώς βιώνουμε την πραγματικότητα μας, και πώς βλέπουμε οι γονείς μας και άλλες βασικές επιρροές στη ζωή μας να λειτουργούν στη ζωή. Μαθαίνουμε υποσυνείδητα πώς να ενεργούμε όταν είμαστε χαρούμενοι ή θυμωμένοι, τι χρειάζεται για να βγάλουμε χρήματα, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράζουμε την αγάπη, πότε είναι ασφαλές να γελάμε, να τραγουδάμε, να λάμπουμε… και πότε δεν είναι. Παίρνουμε αυτά τα μηνύματα μέσα μας, από το περιβάλλον μας, και αυτά γίνονται η αυτόματη, κάτω από την επιφάνεια άποψη της πραγματικότητας μας.

Θα συνεχίσουμε να σχηματίζουμε νέα υποσυνείδητα μοτίβα καθώς μεγαλώνουμε σε ηλικία (σκεφτείτε κάθε συνηθισμένη κίνηση και δεξιότητα που έχετε κατακτήσει), αλλά τα θεμέλια αυτών των μοτίβων και πεποιθήσεων ως επί το πλείστον μπαίνουν όταν είμαστε νέοι.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τι υποσυνείδητα προγράμματα τρέχετε είναι να κοιτάξετε, απλά, τη ζωή σας, γιατί, όπως εξηγεί ο Bruce, αυτή αποτελείται από «το πρόγραμμα» κατά το 95% του χρόνου. Η ζωή σας είναι μια εκτύπωση του προγράμματος. Τα πράγματα που έχετε στη ζωή σας και τα οποία αγαπάτε είναι επειδή έχετε ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δέχεστε τα πράγματα αυτά στη ζωή σας. Ο,τιδήποτε για το οποίο εργάζεστε σκληρά, αγωνίζεστε, πρέπει να προσπαθήσετε πολύ και είναι δύσκολο, είναι επειδή τα προγράμματα σας δεν το υποστηρίζουν στη ζωή σας. Ο συνειδητός νους σας προσπαθεί να το φτάσει, αλλά κάτι στα προγράμματα σας το κρατά σε απόσταση. Η προσπάθεια και ο αγώνας που αισθάνεστε είναι στην προσπάθεια σας να παρακάμψετε ένα πρόγραμμα. Εργάζεστε σκληρά επειδή το θέλετε, αλλά η υπόγεια βάση της πεποίθησης λέει, «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Πώς Λοιπόν Αλλάζουμε τα Προγράμματα Που Μας Έχουν Δοθεί Για Να Δημιουργήσουμε Περισσότερα Από Αυτά Που Θέλουμε Αληθινά;


Ο Bruce μοιράζεται τέσσερις συγκεκριμένες μεθόδους και μία πρωταρχική αρχή:

1. Ύπνωση – Μπορούμε να αναδημιουργήσουμε την Theta κατάσταση της δεκτικότητας και να τη χρησιμοποιήσουμε για να προγραμματίσουμε εκ νέου το νου μας με ένα πιο συνειδητό τρόπο. Και το καλό είναι ότι ο καθένας από εμάς έχει πρόσβαση σε αυτήν την κατάσταση ύπαρξης δύο φορές κάθε ημέρα, όπου μπορούμε αποτελεσματικά να «υπνωτίσουμε» τους εαυτούς μας – λίγο πριν κοιμηθούμε και μόλις αφού έχουμε ξυπνήσει. Καθώς βυθιζόμαστε, ο νους κινείται από την ενεργό κατάσταση Beta στην Alpha και μετά στη Theta, πριν τελικά πέσει στη Delta καθώς κοιμόμαστε. Το παράθυρο Theta είναι η πιο δεκτική κατάσταση μας και ανταποκρίνεται καλά στα οράματα και τις υποδείξεις που κρατάμε σε αυτό το χώρο. Το να ακούμε ταινίες που λειτουργούν κάτω από το όριο της επίγνωσης αυτό το χρονικό διάστημα είναι ένας τρόπος για να αρχίσουμε να αντικαθιστούμε τα περιοριστικά προγράμματα με τις νέες πεποιθήσεις και συμπεριφορές που θέλουμε να βιώσουμε.

2. Επανάληψη – Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον γεγονός: ο υποσυνείδητος νους δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του τι είναι φανταστικό και τι είναι πραγματικό. Η δεύτερη μέθοδος για να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο μας προς θετική αλλαγή είναι να εξασκηθούμε σε νέες σκέψεις και δράσεις, με συναίσθημα, και να το επαναλαμβάνουμε αυτό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας σαν να μαθαίνετε μια νέα δεξιότητα ή σαν να κτίζετε ένα νέο μυ. Όπως λέει ο Bruce, «Αυτό δεν μπορεί να είναι μόνον αυτοκόλλητα σημειώματα πάνω στον καθρέπτη. Πρέπει να το αισθάνεστε και να το βιώνετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν βιώνουμε μεγάλη αντίθεση με αυτό που θέλουμε (π.χ. ένας καρκινοπαθής που λέει, «Είμαι υγιής»). Αλλά ακόμα και αν φαίνεται πολύ διαφορετικό από την τωρινή σας ζωή, η επανάληψη λειτουργεί αν μπορέσουμε να δαμάσουμε την ικανότητα να φέρουμε τους εαυτούς μας σε ένα χώρο συναισθήματος που συνδέεται με το τελικό αποτέλεσμα αυτού που πραγματικά θέλουμε. «Η κίνηση δημιουργεί συναίσθημα», και υφαίνοντας την κίνηση μαζί με το συναίσθημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οικοδομήσουμε την ενέργεια ενός οράματος.

3. Ενεργειακή Ψυχολογία – «Ο ανθρώπινος πολιτισμός πάνω σε αυτό το πλανήτη έχει την ανάγκη να αλλάξει γρήγορα τη συμπεριφορά μας επειδή η τρέχουσα συμπεριφορά μας οδηγεί σε μαζική εξαφάνιση. Η Ενεργειακή Ψυχολογία είναι μια μορφή αλλαγής πεποίθησης που προκαλεί «σούπερ μάθηση» - τη δυνατότητα να συγχρονίζει τα ημισφαίρια του εγκεφάλου μας και να κατεβάζει κάτι στο υποσυνείδητο γρήγορα». Ο Bruce μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με πολλές μορφές ενεργειακής ψυχολογίας (Psych-K, Emotional Freedom Technique (EFT), Theta Healing, Holosync, για να αναφέρουμε μερικές), και υποδηλώνει ότι διαφορετικά είδη και προσεγγίσεις λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους, είναι λοιπόν σημαντικό να βρείτε τι είναι καλύτερο για σας. Λέει ότι ενώ πολλές από τις προσεγγίσεις αυτές αρχικά πέρασαν ως «νέα εποχή» (new age), η επιστήμη σήμερα αποκαλύπτει γρήγορα, μετρήσιμα, και διαρκή αποτελέσματα.

4. Γεγονότα με σημαντικές επιπτώσεις – κάποιες φορές κάτι συμβαίνει που διαπερνά εντελώς την φούσκα του υποσυνείδητου νου και δημιουργεί ένα δυνατό παράθυρο για ολιστική αλλαγή. Τα γεγονότα αυτά μπορεί να έλθουν με την μορφή φανερής κρίσης (μια κρίσιμη ασθένεια, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μια σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης), ή ακόμα και μιας ευλογίας (η γέννηση ενός νέου παιδιού, η συνάντηση με μια αδελφή ψυχή), και οι επιπτώσεις των στιγμών αυτών είναι τόσο βαθιές, ώστε φέρνουν στο προσκήνιο μια εντελώς ριζική αναχώρηση από τα κανονικά προγράμματα και τρόπους ύπαρξης μας. Θυμάμαι ότι σπρώχτηκα να εγκαταλείψω την εργασία μου που με έκανε δυστυχισμένο περίπου ένα μήνα αφού ο γιός μου Josh γεννήθηκε. Μια εντελώς παράλογη απόφαση, αλλά η οποία άλλαξε εντελώς το μονοπάτι πάνω στο οποίο περπατούσα και πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα με νέες δημιουργικές ευκαιρίες στη ζωή μου. Η δύναμη για να δημιουργήσουμε μια «αυθόρμητη ανάκαμψη» οποιουδήποτε είδους είναι διαθέσιμη στον κάθε ένα από εμάς όταν αξιοποιήσουμε τη δύναμη του υποσυνείδητου νου μας.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή της διάγνωσης, πάνω στον πλανήτη. Στεκόμαστε μπροστά στο γιατρό και αυτός μας λέει ότι εισερχόμαστε στην έκτη μαζική εξαφάνιση. Το σοκ από αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανθρωπότητα να σκάψει βαθύτερα από ό,τι φανταζόμασταν και να γράψει ένα εντελώς καινούριο πρόγραμμα, εξαπολύοντας μια ταχεία αντίδραση επούλωσης σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το Χρυσό Κλειδί – Να Είμαστε Πλήρως Παρόντες
Το βιβλίο του Bruce “The Honeymoon Effect” μοιράζεται ένα ακαταμάχητο επιχείρημα ότι υπάρχει μια φορά που ο κάθε ένας από εμάς σταθερά βγαίνει από το πρόγραμμα και μπαίνει σε πλήρη συνειδητή συν-δημιουργία της ζωής μας – η στιγμή που ερωτευόμαστε. Ο λόγος είναι ότι όταν ερωτευόμαστε, στην αρχή είμαστε εντελώς, αδιαμφισβήτητα, άρρηκτα δεμένοι στο παρόν. Αυτή η καθαρή επικέντρωση σε αυτή τη στιγμή συγχωνεύεται με μια βαθύτερη επιθυμία να φέρει στο προσκήνιο το καλύτερο για εμάς και για κάποιο χρονικό διάστημα εκφράζουμε πλήρως τον ανώτερο εαυτό μας.
Όταν κοιτάζουμε τα παιδιά που είναι βυθισμένα στο παιχνίδι, τους αθλητές ή τους καλλιτέχνες πλήρως στη ροή αυτού που κάνουν/δημιουργούν, μπορούμε να δούμε ότι όλες αυτές οι στιγμές είναι εκφράσεις του να είμαστε πλήρως παρόντες στη στιγμή. Όταν είμαστε απόλυτα εδώ, σε αυτή τη στιγμή, δημιουργούμε συνειδητά τη ζωή μας. Ο κάθε ένας μπορεί να καλλιεργήσει αυτή τη μαγεία και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του να αναπτύξει αυτούς τους μύες.

Δεν είμαστε θύματα οτιδήποτε άλλου εκτός των προγραμμάτων από τα οποία λειτουργούμε. Αλλάξτε τα προγράμματα από τα οποία λειτουργείτε. Αν τα υποσυνείδητα προγράμματα σας ταιριάζουν με τις ευχές και τις επιθυμίες του συνειδητού νου, η ζωή σας θα είναι μια εμπειρία συνεχούς μήνα του μέλιτος για όσο ζείτε πάνω σε αυτό τον πλανήτη. - Bruce Lipton

Του Chip Richards





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα