Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η έννοια της Αταραξίας (Ουδετερότητας) ή της Απάθειας

…Η Αταραξία είναι εκείνη η συνειδησιακή κατάσταση που επιτυγχάνεται μόνον όταν το άτομο έρθει σε επαφή με πολύ ανώτερα επίπεδα ή κόσμους. Τα αποτελέσματα αυτής της καταστάσεως εκμηδενίζουν τα σαρκικά, τα συναισθηματικά και τα διανοητικά πάθη…
Πρόκειται για την εκδήλωση του Πνεύματος του ανθρώπου μέσα στα τρία κατώτερα σώματα ή φορείς του, δηλαδή, πρόκειται για την εκδήλωση του Πνεύματος του ανθρώπου μέσα στο Νοητικό, στο Αστρικό και στο ορατό του σώμα.
Το ανθρώπινο Πνεύμα αποστέλλει στον κατώτερο εαυτό τις δονήσεις εκείνες που καταλαγιάζουν τα κάθε είδους πάθη.
Ο άνθρωπος παύει να υποφέρει από τις θύελλες των συναισθημάτων και των σκέψεων τις οποίες δεν μπορεί να ελέγξει.

Το Πνεύμα μεταδίδει στην κατώτερη όψη του ανθρωπίνου όντος την αληθινή γνώση ώστε να αντιληφθεί τους κόσμους που εκδηλώνεται ο Θεός. Μέσω της επιρροής του Πνεύματος το ανθρώπινο ον αποκτά μία διαρκή γαλήνη και ηρεμία που εμποδίζουν τον κατώτερο εαυτό να επηρεαστεί από τους εφήμερους κόσμους των μορφών. Επιπλέον, το ανθρώπινο Πνεύμα είναι εκείνο που αντικαθιστά τον ερωτικό μας σύντροφο με κεφαλαίο Ε. Το Πνεύμα θα μας ενώσει συνειδησιακά με όλη την ανθρωπότητα και με όλο το Σύμπαν, έτσι ώστε να βιώσουμε την Ενότητα και την Αγάπη του Θεού. Επιτρέψτε μου λοιπόν, όλα αυτά τα οποία σας περιέγραψα παραπάνω να τα συνοψίσουμε σε δύο λέξεις:
Αταραξία και Απάθεια.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα