Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Το τσιγάρο = έλλειψη τρυφερότητας



Το τσιγάρο έχει γίνει μία «ανάγκη» σε πολλούς ανθρώπους. Μία ανάγκη η οποία μας δείχνει την έλλειψη στοργής και τρυφερότητας που ενδέχεται να έχει εισπράξει το άτομο αυτό.
Θα μου πείτε κι άλλοι άνθρωποι έχουν βιώσει έλλειψη τρυφερότητας και στοργής γιατί δεν την εκδηλώνουν με το τσιγάρο ? Μα γιατί ο κάθε εσωτερικός κόσμος και πως αποτυπώνει τα κομμάτια είναι μοναδικός.


Άλλοι την έλλειψη αυτή την εκδηλώνουν με το μασούλημα, δηλαδή μορφή βουλιμίας, άλλοι την εκδηλωνουν με ξεσπάσματα στο σώμα τους είτε το οδηγούν να έχει πάνω του χρωματιστά τατουάζ, άλλοι στα μαλλιά τους, άλλοι στο ποτό, άλλοι στον τζόγο, άλλοι στην ύλη δηλαδή να αγοράζουν πολλά και διάφορα για να καλύπτουν τα «κενά».
Όμως με το τσιγάρο θα ασχοληθούμε σε αυτό το κείμενο. Καθώς η εμφάνιση της έλλειψης τρυφερότητας, της στοργής, ίσως και ο επώδυνος «απογαλακτισμός» δηλαδή να έγινε με βία το κόψιμο της πιπίλας, του μπιμπερό να έχει φέρει στο άτομο αυτό την ψευδαίσθηση εσωτερικά και υποσυνείδητα ότι κάθε φορά που ανάβει τσιγάρο «επικοινωνεί» με αυτό το κενό του.
Αν κάνουμε μία έρευνα στην ζωή μας και όταν πάμε να ανάψουμε τσιγάρο εστιάσουμε στο ποια εσωτερική ανάγκη καλύπτουμε θα αρχίσει να μας εμφανίζεται όλο το γιατί καπνίζουμε.
Καλό είναι, αν και όταν πάρουμε απόφαση να σταματήσουμε το κάπνισμα ή όποιον «εθισμό» να συζητάμε με τους εαυτούς μας. Να δώσουμε χρόνο σε μας να ανακαλύψουμε όλα τα γιατί που κρύβονται πίσω από τον «εθισμό». Γιατί αν επιλέξουμε έναν βίαιο τρόπο να σταματήσουμε έναν «εθισμό», τότε αυτός ο εξαναγκασμός θα οδηγήσει το μέσα μας σε μία μορφή απόρριψης. Καθώς ο «εθισμός» καλύπτει μία μας ανάγκη για τρυφερότητα και εμείς χωρίς να το ξέρουμε αποφασίζουμε να σταματήσουμε την εκπλήρωση της ανάγκης αυτής η οποία εκδηλώνεται με το τσιγάρο.
Άρα αν θέλουμε να σταματήσουμε το κάπνισμα, πρώτα αναζητούμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να βρούμε ποιες συναισθηματικές ανάγκες μας καλύπτουμε και να αρχίσουμε να καλύπτουμε την τρυφερότητα μας. Το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι να αναγνωρίσουμε την ανάγκη μας αυτή και να δίνουμε εμείς στους εαυτούς μας την τρυφερότητα που μας λείπει.
Έτσι με την συζήτηση, θα έρθει η στιγμή που ναι και το τσιγάρο θα σταματήσει, αλλά δεν θα μας οδηγήσει να νιώθουμε ακόμη έλλειψη τρυφερότητας, αλλά θα γεμίσουμε πληρότητα. Καθώς οι περισσότεροι που σταματούν το τσιγάρο, βάζουν κιλά. Ο λόγος είναι ότι η ανάγκη για τρυφερότητα συνεχίζει να υπάρχει και την καλύπτουμε μέσα από την γεύση, ύστερα από το τσιγάρο.

Ο εαυτός μας όπως και όλοι γύρω μας αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη και κατανόηση. Την αγάπη και την κατανόηση εμείς θα αρχίσουμε να την δίνουμε σε μας και όταν το μέσα μας γεμίσει από την δική μας αγάπη τότε η πληρότητα απλώνεται παντού.

Δωροθέα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα