Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μετεωρολογικό παραλήρημα μπουρδολογίας εν όψει της καιρικής χιονοβόμβας!

Δεν ξέρω τελικά τι θα αποδειχθεί πιο κρύο από το κρύο, ο καιρός ή οι κρυάδες που ακούμε από τους καιρολόγους. Διαφορετικές απόψεις από που μας έρχεται ‘αυτό’ που μας έρχεται, γιατί μας έρχεται και πως το λένε, ακόμα και… περιμένετε να έρθει και θα σας πούμε τι ήρθε!

Η μετεωρολογική ασάφεια συναγωνίζεται εκείνη τη ‘δημιουργική ασάφεια’ του Βαρουφάκη κι έτσι έχουμε και λέμε:
Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, λέει τα ότι κύρια αιτία των σφοδρών καιρικών φαινομένων που πρόκειται να πλήξουν τη χώρα είναι το λεγόμενο «Aegean Lake Effect».

Τι είναι το Aegean Lake Effect

Και μας ‘εξηγεί’ για να μαθαίνουμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι που τόσα χρόνια δεν το ακούσαμε ΠΟΤΕ: Πρόκειται για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα και επιφέρει βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας.
Συγκεκριμένα, οι μεγάλες εκτάσεις θερμών λιμνών – θαλασσών εμπλουτίζουν τον υπερκείμενο αέρα με μεγάλα ποσά υγρασίας. Εφόσον ο αέρα πάνω από την περιοχή έχει αρκετά χαμηλή θερμοκρασία, η υγρασία αυτή συμπυκνώνεται ταχύτατα και δημιουργεί πυκνά, χαμηλά νέφη τα οποία δίνουν, ανάλογα με τη θερμοκρασία στην επιφάνεια, βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις στις ακτές και στις περιοχές κοντά στη λίμνη -θάλασσα. Να σημειωθεί ότι η κατεύθυνση των φαινομένων καθορίζεται από τον άνεμο.
Κι από πούθε θα μας έρθει η κακοκαιρία η παινεμένη, κε Καλλιάνο;  Από την Σκανδιναβία, μας λέει!
Μάλιστα. Πάμε παρακάτω.

Έρχεται σιβηρικός αντικυκλώνας με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες και ονομάζεται φαινόμενο “Αριάδνη”

Το φαινόμενο «Αριάδνη», ένας σιβηρικός αντικυκλώνας, θα χτυπήσει με δριμύτητα και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή. Ο αντικυκλώνας θα σχηματιστεί πάνω από την Ιταλία και την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τον αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη θα στείλει τις ψυχρότερες μάζες, πολικής μάλιστα προέλευσης. Αρχικά λοιπόν θα υπάρξουν βροχοπτώσεις και μετά θα έρθουν οι χιονοπτώσεις και δη έντονες, όπως επισημαίνει ο υποδιοικητής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.
Μάλιστα. Ξεχάστε το Aegean Lake Effect, ξεχάστε και τη Σκανδιναβία. Κι από πούθε θα μας έρθει η κακοκαιρία η παινεμένη; ΠΆΛΙ από Σιβηρία, λέει ο κος Κολυδάς. Και θα έχει “γκραν γκινιόλ” χιονοπτώσεις, λέει ο κος Καλλιάνος, που ξαφνικά ανησυχεί για τους οικονομικά αδύναμους. Όταν ψηφίζατε τα μνημόνια; Τι καιρό έκανε τότε;
Μάστα. Πάμε παρακάτω.

Το ψύχος έρχεται – οι χιονοπτώσεις όμως θα έχουν πολύ πιο επιλεκτικό χαρακτήρα

Καλημέρα φίλες και φίλοι! Δεν έχουν αλλάξει ΄και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στο κύμα ψύχους που αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες αύριο πρώτα στα βόρεια και από τα Θεοφάνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερα όμως και χθες οι αναμενόμενες χιονοπτώσεις δείχνουν να είναι αρκετά πιο περιορισμένες και γεωγραφικά και από πλευράς έντασης. Στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα μειώθηκε ακόμα περισσότερο για κάποια αξιόλογη χιονόπτωση μέσα στη νύχτα προς τα Θεοφάνια αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας όπου δεν αποκλείεται να επικρατήσει κατά περιόδους μόνο κάποια συννεφιά.. Για την πιθανότητα χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε περιοχές της Αττικής από το Σάββατο θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το μεσημέρι σήμερα…Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου

“Οι αναμενόμενες χιονοπτώσεις δείχνουν να είναι αρκετά πιο περιορισμένες και γεωγραφικά”, λέει ο Σάκης και… τρώει το βρίσιμο της αρκούδας από τους “καλημέρα φίλους και φίλες”, γιατί άλλαξε τα προγνωστικά.
Ρε!!! Μην μου βρίζετε τον Σάκη, το κέρατο μου μέσα! Δεν σας έχω πει δεν φταίει ο άνθρωπος, χειραγωγούν συνέχεια τον καιρό και θα ξέρει τι θα συμβεί μόνο όταν συμβεί; Τι τον βρίζετε τον έρμο; Μάντης είναι; Εδώ οι άλλοι δεν ξέρουν ΑΚΌΜΑ, από πούθε θα μας έρθει η κακοκαιρία η παινεμένη!
Τέτοιο προγνωστικό αλαλούμ τριαλαρία ρο δεν έχει ξαναγίνει!
Βρε παιδιά, απλά τα πράγματα. Διαβάστε ένα ωραιότατο μυθιστόρημα του Βερν να καταλάβετε τι γίνεται! Από το βόρειο Πόλο θα μας έρθει η κακοκαιρία η παινεμένη, γιατί πρέπει, αφενός μεν να λιώσουν οι πάγοι του για να πάρουν τα πετρέλαια, αφετέρου να αλλάξουν τα δικά μας που μας έχουν βάλει κάτω και μας κοπανάνε σαν το χταπόδι και δεν ακούγεται κιχ! Οπλοποίηση Καιρού λέγεται και υποτίθεται έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ. Αδειάζουν το Βόριο Πόλο κατευθείαν στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια και η υπόλοιπη Ευρώπη χαίρει άκρας υγείας!
Διαβάστε το Άνω Κάτω και θα σας λυθούν όλες οι απορίες και θα πάψετε να τα βάζετε και με τον έρμο τον Σάκη! Εμ κι εσύ… δεν μιλάς, το αμίλητο νεράκι ήπιες!
Προς το παρόν απολαύστε το ζάπισμα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που τρώμε για να έρθει η κακοκαιρία η παινεμένη και… όπως σύννεφα βλέπε και το σώμα, άρα και εγκέφαλος, γιατί είμαστε 70% νερό. Μήπως γι’ αυτό δεν ακούγεται κιχ….;;;

Στη φωτό είναι ο Αλ Γκορ και… η υπερθέρμανση του πλανήτη του… τον Αλ Γκορ μου μέσα…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα