Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αυτή η ερώτηση αρκεί για να δεις αν είσαι ευτυχισμένη!



Πώς με μια ερώτηση θα μάθεις αν είσαι ευτυχισμένη, θα αναρωτιέσαι. Και όμως είναι αρκετή, όσο περίεργο και να ακούγεται!
Θα στην κάνω τώρα αμέσως και θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά: Αν έπρεπε να επιλέξεις τι θα προτιμούσες: Χρόνο ή χρήμα;
Την ξέρεις την λαϊκή ρήση “ο χρόνος είναι χρήμα”. Ποιο από τα δύο όμως πραγματικά χρειαζόμαστε περισσότερο;
Μπορεί τα χρήματα να είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σου. “Αν έχω χρήματα θα κάνω όλα όσα θα με έκαναν ευτυχισμένη…” σκέφτεσαι. Είναι άραγε, αλήθεια αυτό;
Πολλές φορές έχω απαντήσει και εγώ πως θα ήθελα χρήματα, αλλά τελικά όταν έχεις χρήματα δεν έχεις χρόνο, και ο χρόνος είναι αυτός που μας φέρνει την ευτυχία σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Social Psychological & Personality Science ( αγαπάω να διαβάζω τέτοιες έρευνες ).
Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που σε αυτήν την ερώτηση προτίμησαν τον χρόνο δείχνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι, ασχέτως του πόσο χρόνο ή χρήμα έχουν στην πραγματικότητα. Δίνουν περισσότερη προσοχή στα “θέλω” τους από ό,τι στα “πρέπει” και προτιμούν να περνούν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα απ’ ότι μόνοι τους.

Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά ήταν μεγαλύτερα σε ηλικία, έχουν οικογένεια και παιδιά γεγονός που επηρεάζει αρκετά την προτίμηση τους στο χρόνο.
Αξίζει να αναφερθεί πως τα άτομα που επέλεξαν το χρόνο ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που διάλεξαν το χρήμα. Από τα 4.000 άτομα μου συμμετείχαν στην έρευνα μόλις το 1/3 επέλεξε το χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν το χρήμα.
Αφού οι ερευνητές έκαναν αυτή την απλή ερώτηση, συσχέτισαν τις απαντήσεις με διάφορες παραμέτρους υγείας, ευτυχίας και ευεξίας και κατόπιν κι άλλων συνεντεύξεων κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, επιβεβαιώνοντας παλαιότερες έρευνες.
Οι δραστηριότητες και οι εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος χάρη στο χρόνο μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερες στιγμές ευτυχίας απ’ ότι τα υλικά αγαθά που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με τα χρήματα.
Κράτα αυτό και ξανασκέψου αυτή τη φορά πριν μου απαντήσεις: Χρόνο ή χρήμα;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα