Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ=ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. Η κάθε ασθένεια που εμφανίζεται στο σώμα μας είναι ένα καθαρό μήνυμα, ότι κάτι κάνουμε λάθος… στη δεδομένη στιγμή. Κάτι δεν πάει καλά…. μέσα μας… και οφείλουμε επειγόντως να αλλάξουμε τις σκέψεις μας και συνειδητά πλέον να επιλέξουμε να είμαστε υπέρ της ζωής. Έτσι εάν υποφέρουμε κάπου σωματικά και έχουμε κάποια εκδήλωση πόνου, αυτό είναι ένα πρώτο μήνυμα… που μας χτυπάει πρόωρα ένα καμπανάκι… και μας λέγει φωναχτά… ότι υπάρχει κάτι μέσα στη Συνειδητότητά μας… που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να το αλλάξουμε γρήγορα και άμεσα. Όλες οι ασθένειες μας είναι αντανακλάσεις των εσωτερικών μας σκέψεων και των συναισθημάτων…. δηλαδή για όλα αυτά που νιώθουμε γύρω μας. Έτσι αφού αντιληφθούμε και κατανοήσουμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα χρειαζόμαστε σε ετοιμότητα τον εαυτό μας, χρειαζόμαστε δηλαδή… αυτοβοήθεια. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την προσωπικότητά μας και να προτρέψουμε τον εαυτό μας να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θέλησης και της θετικής σκέψης… αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.
Σήμερα η επιστήμη μας έχει αποδείξει με έρευνες ότι το στρες-άγχος, ο εσωτερικός μας φόβος, είναι ουσιαστικά η πρωταρχική αιτία οποιουδήποτε προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, είτε αυτό είναι σωματικό, είτε είναι πνευματικό ή συναισθηματικό… είτε είναι ακόμη και περιστασιακό. Ο φόβος λοιπόν κυριολεκτικά προγραμματίζεται μέσα στο κυτταρικό μας επίπεδο. Γι' αυτό και οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούμε να απενεργοποιήσουμε την αντίδραση στρες-άγχους χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη της θέλησης. Εάν όμως προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κυτταρικό μας προγραμματισμό του φόβου που έχουμε μέσα μας…. σε ένα προγραμματισμό «αγάπης» για το όλο γίγνεσθαι, θα προκαλέσουμε μια φυσική χημική αλυσιδωτή αντίδραση… που θα μας ωθήσει προς τη δική μας απόλυτη επιτυχία. Όπως και εάν την ορίζουμε αυτήν την επιτυχία δηλαδή… ως πλούτη, ως επαγγελματική ικανοποίηση, ως θεραπεία των προβλημάτων υγείας ή ως επίλυση των διαφόρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας… αυτά εδώ που σας γράφω … σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε γρήγορα και οριστικά το τι συμβαίνει μέσα σας. Όλα λοιπόν προέρχονται από τις διάφορες εξαρτήσεις και τις δυνατές επιθυμίες…. που έχουμε μέσα μας και το σώμα μας είναι αυτό που λαμβάνει τα μηνύματα και είναι το πιο «σκοτεινό» υλικό στοιχείο της έκφρασης της Συνειδητότητάς μας. Έτσι όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν να μας περάσουν το μήνυμα, το σώμα μας αμφιταλαντεύεται στις περιοχές που είναι ευάλωτες… στα διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν πολύ έντονα. Και όταν λοιπόν αυτό αρχίζει να συμβαίνει αυτό, τότε μας προσβάλλουν διάφορες αρρώστιες και συμφορές…. για να μας πουν «φωναχτά»… αυτό που εμείς οι ίδιοι δεν παίρνουμε και τόσο σοβαρά και με λιγότερο ίσως δραστικό τρόπο επικοινωνίας…. εεε… πρόσεχε…!
Έτσι όταν το σώμα μας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, θα πρέπει να το «ακούσουμε» πολύ προσεκτικά, για να καταλάβουμε το «μήνυμα» που προσπαθεί να μας περάσει. Οι διάφορες ασθένειες και οι παθήσεις, οι διάφορες αλλεργίες και αποστροφές…. είναι οι κώδικες «μετάφρασης» εκείνοι … που έχουν σκοπό να μας βοηθήσουν για να ακούσουμε φανερά τα «μηνύματα» που προσπαθεί απεγνωσμένα να μας μεταδώσει το ίδιο μας το σώμα. Όλα αυτά γενικότερα αντανακλούν στους παγκόσμιους συλλογικούς συνδετικούς κρίκους, που βασίζονται στην εξέλιξη, της φυσικής εκδήλωσης του σώματος μας…. με τα συναισθηματικά, πνευματικά, λειτουργικά, συμβολικά, μυθολογικά και ψυχικά βασίλεια, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο των χιλιετιών. Οι όποιες εξαρτήσεις λοιπόν είναι στην ουσία σωματικές… «σφοδρές επιθυμίες»… που αναπτύσσονται όταν δεν παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε από άλλες πηγές. Οι εξαρτήσεις και οι παθολογικές επιθυμίες μας αναπτύσσονται όταν η φυσική μας σύνδεση με το «υπουργείο εσωτερικών μας υποθέσεων»… παρεμποδίζεται ή έχει πλέον σταματήσει. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά κατά την διάρκεια των πρώτων, διαπλαστικών εμπειριών μας, που αρχίζουν με την σύλληψη του εμβρύου. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει είναι πως υπάρχει μια έντονη στέρηση της ανάγκης για εξάρτηση… κατά την διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας, η οποία συχνά συνδυάζεται με θυμό και αμφιθυμία σχετικά με την εξάρτηση, που προκαλούνται από την συμπεριφορά ως ένα «δηλητηριασμένο μήλο» των γονέων που είναι ανάξια εμπιστοσύνης και ενδεχόμενα θανατηφόρα. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει συχνά και μια ασφυκτική και δελεαστικά παγιδευτική συμπεριφορά εκ μέρους της μητέρας, έτσι ώστε το άτομο αναπτύσσει έναν «ατσάλινο ομφάλιο δεσμό» προς την «ζωτική-νοητική ενέργεια»… της συμπεριφορά της μητέρας του. Αποκτά μια απεγνωσμένη εξάρτηση προς τα χαρακτηριστικά της «αρνητικής μητέρας» και μια προσήλωση προς την «φιγούρα της Νέμεσής» της. Επίσης παγιδεύονται πολλοί στην σκοτεινή πλευρά του ασυνείδητου και του θηλυκού, γιατί η μητέρα τους είχε περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα πως το να μεγαλώσουν και να απομακρυνθούν από αυτήν, αναπτύσσοντας την προσωπική τους δύναμη, ταυτότητα και μοίρα… θα ισοδυναμούσε με μητροκτονία και αυτοκτονία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως αναπτύσσουμε μια σχέση «εξαρτημένου παιδιού» με το Σύμπαν, που έχει τέτοια φύση, ώστε μας αναγκάζει να αναζητάμε καταστροφικές πηγές και εμπειρίες, σαν αυτές με τις οποίες μεγαλώσαμε. Πολύ απλά… το ίδιο μας το σώμα… μας παρενοχλεί με τον πόνο…. μας προειδοποιεί δηλαδή… και μας μιλάει με απόλυτη ειλικρίνεια…. για να προλάβει κάθε άσχημο που έρχεται στη ζωή μας. Είναι ο καθρέφτης των σκέψεων μας, των συναισθημάτων μας και των πεποιθήσεών μας. Μας στέλνει λοιπόν συνεχόμενα μηνύματα… φτάνει εμείς να αφουγκραστούμε και να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο και τον τρόπο να τα ακούσουμε όλα αυτά και να μην τα πάρουμε στο χαβαλέ.
Ο κάθε υποψήφιος άρρωστος άνθρωπος αποτελεί μια ενιαία ψυχοσωματική οντότητα και η κάθε αρρώστια διέπεται από φυσικούς νόμους… με αποτέλεσμα εάν δεν κινηθούμε γρήγορα και άμεσα, τότε δυστυχώς θα δούμε την «πραγματικότητα»… να έρχεται μπροστά μας. Όλα αυτά λοιπόν που μας περιτριγυρίζουν και δεν δίνουμε τις κατάλληλες λύσεις… είναι και οι αιτίες των ασθενειών που γίνονται μέσα μας… διάφορες εσωτερικές συγκρούσεις και γενικά διαμορφώνονται αρνητικά συναισθήματα με μπόλικο άγχος, αγωνίες, φόβους, θυμό, γκρίνιες, ενοχές, θλίψη, ζήλιες, άκρατο εγωισμό. Μπορεί πολύ εύκολα να εκτεθούμε σε κάποια μεταδοτική ασθένεια… διότι απλά μπορεί να πιστεύουμε ότι αυτό είναι αναπόφευκτο ή πάρα πολύ πιθανό ή να προσβληθούμε από την ίδια την ασθένεια που έπασχε ένας γονιός μας ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μας… διότι έχουμε προγραμματίσει υποσυνείδητα τον εαυτό μας… ότι θα ακολουθήσει την ίδια πορεία… δηλαδή το ίδιο πεπρωμένο. Ακόμη μπορεί και κάποιος να ασθενήσει… διότι είτε υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει άμεσα, είτε δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χαλαρώσει λίγο και να ξεκουραστεί… οπότε βρίσκει το σώμα την λύση της αρρώστιας.
Άρα… η κάθε μας ασθένεια μας…. είναι μια δυνατή κραυγή για παραδοχή… που αντανακλά εκείνες τις πλευρές του εαυτού μας… που χρειάζεται να θεραπευτούν άμεσα και γρήγορα. Όμως κατά τα ψέματα… η «ουσιαστική» θεραπεία έρχεται μόνον από μέσα μας. Οπότε αλλάζουμε πορεία-ρότα και προσπαθούμε με πλήρη κατανόηση να δούμε τα πραγματικά αίτια της κάθε ασθένειας. Η κάθε ασθένεια μας ειδοποιεί έγκαιρα για το τι ακριβώς συμβαίνει βαθιά μέσα στην Ψυχή μας. Είναι η ανακούφιση της Ψυχής που βρίσκει επιτέλους τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μας και να τραβήξει την προσοχή μας, εκφράζοντας τις ανάγκες της. Έτσι όποιο τελικά κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα μας… είναι σίγουρα ένα «μήνυμα» ειδοποίησης από την Ψυχή μας. Εάν λοιπόν το ακούσουμε με προσοχή και ανταποκριθούμε ανάλογα με την περίσταση… τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς. Δηλαδή… θα πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την Ψυχή μας και τότε πραγματικά θα απελευθερώσουμε όλο αυτό το μπλοκάρισμα, όλη αυτή τη στασιμότητα της κατάστασης και να προχωρήσουμε σε μια πιο αρμονική και υγιεινή ζωή. Αυτή είναι η πλήρης συνειδητοποίηση και η εσωτερική μας έρευνα, που µας μετατρέπει εμάς τους ανθρώπους… σε πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής… για να ξανά βρούμε την ισορροπία μας.
Ας δούμε λοιπόν σε γενικές γραμμές… για να πάρουμε μια ιδέα… τις νοητικές και τις συναισθηματικές αιτίες των δυσλειτουργιών που παρουσιάζονται μέσα στο σώμα μας και ποιες είναι οι αιτίες τους. Όταν λοιπόν έχουμε προβλήματα στα διάφορα όργανα μας… αντίστοιχα μεταφράζεται και η κατάσταση στην οποία έχουμε περιπέσει.
Έτσι όταν έχουμε:
– Πρόβλημα στο λεπτό μας έντερο ή στην καρδιά μας… τότε έχουμε εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης. – Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι μας… τότε έχουμε κάποια ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα. – Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ μας έντερο… τότε έχουμε επιθυμία για κλάματα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο. – Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή μας… τότε έχουμε θυμό, πικρία, ενοχή, μνησικακία, πανικό, κατάθλιψη. – Πρόβλημα στα νεφρά ή στην κύστη μας… τότε έχουμε κατάκριση, τρόμο, φόβο. – Πρόβλημα στους αδένες και στα σεξουαλικά μας όργανα… τότε έχουμε ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.
Πιο συγκεκριμένα:
ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ
Α) Μάτια
- Τα Μάτια: - Τα μάτια είναι ο γενικός δείκτης της ετοιμότητάς μας… για να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Όταν λοιπόν έχουμε προβλήματα όρασης… αυτό σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στον εαυτό μας και στους γύρω μας ανθρώπους. Ιδιαίτερα τα προβλήματα όρασης στα παιδιά… δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους και τα παιδιά γενικά αρνούνται να το δουν, οπότε υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους… για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα πράγματα που διαδραματίζονται μέσα στο χώρο τους. - Ο Καταρράκτης : - Μας δείχνει επακριβώς τη συναισθηματική και ψυχολογική θόλωση της άποψής μας… για ότι συμβαίνει μέσα μας, αλλά και γύρω μας. - Η Μυωπία: - Φοβόμαστε πιο πολύ το μέλλον και ότι αυτό μπορεί να μας επιφυλάσσει. Όμως συγχρόνως η φαντασία μας προκαλεί το επικείμενο φόβο και όχι η πραγματικότητα. - Η Πρεσβυωπία: - Δείχνει μεγάλη δυσκολία προσαρμογής με ότι συμβαίνει γύρω μας. Δυσκολευόμαστε ακόμη και να κοιτάξουμε στον καθρέφτη το σώμα μας… διότι το βλέπουμε να γερνάει. - Η Επιπεφυκίτιδα: - Δυσκολευόμαστε να δούμε κάτι που μας προκαλεί θυμό και επιθυμούμε να κλείσουμε τα μάτια μας για να μην το δούμε. - Το Κριθαράκι: - Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα συναισθηματικά, που δεν μπορούν να προσπεράσουν ότι βλέπουν μπροστά τους. Τους στενοχωρεί πάρα πολύ αυτό που βλέπουν και θα προτιμούσαν να βλέπουν μόνο ότι τους αρέσει. Η λύση είναι ότι αυτά τα άτομα θα πρέπει προσπαθήσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ανοχή σε όσα βλέπουν γύρω τους.
Β) Αυτιά
- Τα Αυτιά: - Τα αυτιά μας δείχνουν την ετοιμότητά μας να ερχόμαστε σε επαφή με τον γύρω κόσμο. Ο πόνος ή ο βόμβος στο αυτί εμφανίζεται συνήθως όταν δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε… ούτε να υπακούμε σε κάποιους. Κάθε δυσλειτουργία των αυτιών μας… δηλώνει αντίστοιχα κριτική άποψη σχετικά με ότι ακούμε, ακόμη και εσωτερικό θυμό ή επιθυμία να αποκλείσουμε οτιδήποτε δεν θέλουμε να ακούσουμε. Μπορεί να αισθανόμαστε ότι εύκολα μας δυσφημούν κάποιοι κι έτσι ζούμε διαρκώς σε μια κατάσταση άμυνας. Πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι αυτό που μας εκνευρίζει δεν είναι τόσο αυτά που μας λένε, αλλά κυρίως η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτά που μας λένε. Οφείλουμε να βρούμε το χρόνο να ακούσουμε με προσοχή την καρδιά μας. Πιο συγκεκριμένα στα παιδιά… η ωταλγία μας υποδηλώνει μια άσχημη κατάσταση, αρκετά δυσάρεστη που συμβαίνει στο σπίτι τους, την οποία φυσικά επ’ ουδενί αυτά δεν θέλουν καν να ακούσουν με τίποτα και δεν μπορούν να την εκφράσουν λόγω και της απαγόρευσης από τους μεγάλους, πράγμα που επιδεινώνει την ωταλγία τους. Η κώφωση όμως είναι μια μακροχρόνια άρνηση να ακούσουμε κάποιον. Εάν παρατηρήσουμε σ’ ένα ζευγάρι που ο ένας έχει μειωμένη ακοή, τότε θα δούμε πως ο άλλος μιλάει συχνά πάρα πολύ, φλυαρεί σχεδόν ακατάπαυστα…. οπότε ο άλλος τερματίζει και κλείνει σιγά σιγά τους αγωγούς.
Γ) Λαιμός
- Ο σβέρκος: - Αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας στην διαλλακτική σκέψη, στην αποδοχή μιας άλλης γνώμης, την κατανόηση των απόψεων πολλών ανθρώπων. Κατά κανόνα οι παθήσεις του λαιμού προέρχονται από την δογματική πεισματική άρνηση να δούμε με νέο τρόπο τα πράγματα της ζωής μας. Σημαίνει ισχυρογνωμοσύνη πάνω στη δική μας σκέψη. - Ο λάρυγγας: - Αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας και τις γνώμες μας, την προσωπικότητά μας. Ο λάρυγγας αρρωσταίνει, όταν εμείς ακριβώς θεωρούμε, ότι δεν δικαιούμαστε και δεν είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Πέραν όμως τούτου, ο λάρυγγας είναι η έδρα της ενέργειας της δημιουργίας. Έτσι όταν η δημιουργική ενέργεια μας δεν βρίσκει διέξοδο, ο λάρυγγας τότε αρρωσταίνει. Ο ερεθισμένος λαιμός… δηλώνει πάντα μία οργή. - Η Λαρυγγίτιδα: - Αποτελεί ένα μήνυμα του σώματος μας… ότι φοβάστε να επικοινωνήσουμε προφορικά. Θέλουμε να πούμε κάτι, αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα εισακουστούμε ή ότι θα δυσαρεστήσουμε κάποιον ή κάποιους. Οφείλουμε ότι πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν θα συμφωνήσουν και όλοι μαζί μας ή ακόμα δεν θα ικανοποιηθούν όλοι… με όλα όσα έχουμε να πούμε. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου και αμέσως θα το αναγνωρίσουν και οι άλλοι. - Λαιμός: - Το σφίξιμο γενικά στο λαιμό σημαίνει ότι ίσως αισθανόμαστε περιορισμένοι, είμαστε υπό πίεση ή ότι μας έχουν αρπάξει από το λαιμό για να πούμε ή να κάνουμε κάτι. Όταν έχουμε πόνο κατά την κατάποση… δείχνει τον τρόπο που διαλέγουμε το σώμα να μας ρωτήσει ξεκάθαρα… ποιο πρόσωπο ή κατάσταση δεν μπορούμε να καταπιούμε. Ίσως δεν μπορούμε να καταπιούμε την στάση ενός συγκεκριμένου προσώπου ή την έκβαση μιας κατάστασης.
Δ) Στήθος
- Το στήθος: - Το στήθος αντιπροσωπεύει την αρχή της μητρότητας. Όταν έχουμε προβλήματα με το στήθος μας, σημαίνει συνήθως πως υπέρ προστατεύουμε ένα πρόσωπο ή γεγονός ή εμπειρία. Ένα μέρος από τη διαδικασία αυτή της μητρικής φροντίδας είναι να επιτρέπουμε στο παιδί μας να μεγαλώσει, να απογαλακτιστεί όσο νωρίτερα γίνεται. Χρειάζεται να ξέρουμε πότε θα το αφήσουμε από τα χέρια μας, πότε θα το προτρέψουμε να πάρει τα ηνία της ζωής του και να του επιτρέψουμε να ζήσει όπως ακριβώς αυτό επιθυμεί και θέλει. Να το ξέρετε ότι η υπερπροστασία δεν αφήνει τα παιδιά μας να χειρίζονται μόνα τους τις εμπειρίες τους. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αρνηθεί και δώστε βοήθεια από καρδιάς, όχι αίσθημα υποχρέωσης. Οι παθήσεις του στήθους επίσης μπορεί να έχουν σχέση και με τον κρυφό θυμό… συνήθως των γυναικών για τους άνδρες.
Ε) Πλάτη
- Η πλάτη: - Η πλάτη αντιπροσωπεύει την αίσθηση της στήριξης. Τα όποια προβλήματα με την πλάτη μας συνήθως αρχίζουν όταν ακριβώς νιώθει κάποιος ότι του λείπει η στήριξη. Οι πόνοι του άνω τμήματος της πλάτης σχετίζεται με την ανεπάρκεια της αισθηματικής στήριξης από τους άλλους, όπως: σύζυγος, φίλος, αφεντικό. Το μεσαίο τμήμα της πλάτης σχετίζεται με το αίσθημα της ενοχής και τους φόβους του παρελθόντος, φόβους των οικονομικών προβλημάτων. - Ώμος: - Ο πόνος στον ώμο μας υποδηλώνει ότι κρατάμε όλο το βάρος του κόσμου… στους ώμους μας. Έχουμε υπερφορτώσει τον εαυτό μας χωρίς λόγο. Αναλαμβάνουμε ακόμη και βάρη που δεν είναι δικά μας. Επιτρέψτε στους άλλους να ζουν τη δική τους ζωή, με τα δικά τους λάθη και ελευθερώστε οπωσδήποτε τον εαυτό σας. - Κύφωση: - Εάν υποφέρουμε από κύφωση… ίσως αισθανόμαστε πως έχουμε τον κόσμο στους ώμους μας και ότι όλοι είναι επάνω στην πλάτη μας. - Λόρδωση: - Προτιμάμε να τα κάνουμε συνήθως όλα μόνοι μας και είναι πολύ δύσκολο για εμάς να δεχτούμε κάποια βοήθεια. Το σώμα μας… μας λέει ότι πρέπει να δεχόμαστε τα πράγματα με ευγνωμοσύνη και απλώς να λέμε ευχαριστώ για ανταπόδοση.
ς ) Άνω άκρα
- Τα χέρια: - Αυτά αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Κάποιοι πόνοι εκφράζουν πιθανόν μία αντίδραση του εαυτού μας… επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας. Επίσης και το κάθε δάχτυλο έχει τη σημασία του: – Ο αντίχειρας αντιπροσωπεύει τις νοητικές μας ικανότητες. π.χ. όταν δείχνουμε στους άλλους τον αντίχειρα μας υψωμένο προς τα επάνω και δηλώνουμε οκέυ και έχουμε τα άλλα δάχτυλα κλειστά. – Ο δείκτης τον φόβο και τον εγωισμό μας. π.χ. όταν δείχνουμε επιδειχτικά στους άλλους το δείχτη μας ή ακόμη και απειλητικά. – Ο μέσος την οργή και τη σεξουαλικότητα μας. π.χ. όταν κλείνουμε όλα τα δάχτυλα και δείχνουμε ανεβασμένο τον μέσο δάχτυλο και προσφωνούμε …φάτην… – Ο τέταρτος ταυτόχρονα την συμφωνία και την πίκρα μας. π.χ. όταν διαφωνούμε ή συμφωνούμε τρώμε το νύχι μας. – Ο πέμπτος τις οικογενειακές σχέσεις και τις απαιτήσεις μας. π.χ. όταν ξύνουμε το μικρό δάχτυλο ή το νύχι μας που υποδηλώνει ένταση και προβληματισμό.
Ζ) Κάτω άκρα
- Τα πόδια: - Τα πόδια μας γενικά έχουν σχέση…. με το πού βαδίζουμε… μέσα στο μονοπάτι της ζωής μας… με τι ικανότητα προχωράμε στην ζωή μας. Τα πόδια μας… μας οδηγούν μπροστά στη ζωή…. φάτσα κάρτα. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται σ’ αυτά, τις πιο πολλές φορές προέρχονται από το φόβο που νιώθουμε να προχωρήσουμε μπροστά ή να πάρουμε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή να βάλουμε ένα στόχο. Όταν δεν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε κάτι, συχνά προκαλούμε μικρά προβλήματα στα πόδια μας. Είναι μια αντίρρηση που προβάλει ο εαυτός μας… για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Μπορούμε ασφαλώς να επιβραδύνουμε λίγο το ρυθμό μας και να χαρούμε ορισμένα πράγματα περισσότερο. - Τα γόνατα: - Αυτά προσδιορίζουν την ευελιξία του κάθε ατόμου. Εκφράζουν την περηφάνια, το εγώ, την ισχυρογνωμοσύνη. Την επόμενη φορά που θα έχεις προβλήματα με τα γόνατά σου, ρώτησε τον εαυτό σου πού ήσουν αδιάλλακτος. Οι πόνοι στα γόνατα εμφανίζονται συνήθως όταν κάτι μέσα μας νιώθει να έχει γονατίσει… από τις πιέσεις της ζωής μας και δεν θέλει πια να υποτάσσεται, να χαμηλώνει τον εαυτό του προς χάριν των άλλων ή μιας κατάστασης. Απλά απελευθέρωσε την ισχυρογνωμοσύνη σου. Η ζωή είναι μια αδιάκοπη ροή, μια συνεχής κίνηση. Για να νιώθεις λοιπόν άνετα, χρειάζεται να είσαι ευέλικτος. Δεν είναι ανάγκη να φοβάσαι μήπως χάσεις τον έλεγχο ακολουθώντας τις ιδέες των άλλων ή αποδεχόμενοι νέες ιδέες. Επιτρέψτε όσο μπορείτε στον εαυτό σας την ευελιξία και να δείτε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. - Πέλματα: - Είμαστε σίγουρα αναποφάσιστοι ποιον δρόμο να διαλέξουμε. Ίσως μας συμβαίνει να αισθανόμαστε πως είμαστε καρφωμένοι σ’ ένα μέρος ή δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε τα πόδια μας. Λαμβάνουμε ένα μήνυμα από το σώμα μας… ότι πρέπει να αφεθούμε και να κινηθούμε ευδιάθετα μπροστά μας. - Φτέρνα: - Ο πόνος στη φτέρνα μας δείχνει ότι επιθυμούμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση των στόχων μας, αλλά διστάζουμε… επειδή ακριβώς δεν αισθανόμαστε να μας στηρίζουν επαρκώς οι άλλοι. Προτιμάμε να έχουμε πρώτα τη συναίνεση των άλλων. Αισθανόμαστε ακόμα και ένοχοι όταν ενεργούμε χωρίς την έγκριση των άλλων. Οφείλουμε να ξέρουμε όμως πως είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι μαζί μας. Αν όλοι είχαμε την ίδια γνώμη για όλα… η ζωή τότε δεν θα είχε καθόλου ενδιαφέρον.
Η) Καρδιά
- Η καρδιά: - Η καρδιά μας αντιπροσωπεύει την ζέση, την αγάπη, ενώ το αίμα τη χαρά. Όποιος αρνείται στον εαυτό του την αγάπη και τη χαρά, η καρδιά του στο τέλος σφίγγει. Ως αποτέλεσμα το αίμα να ρέει πιο αργά, πράγμα που οδηγεί στις αναιμίες, την στηθάγχη και το έμφραγμα. - Έμφραγμα: - Η ροή του αίματος στην καρδιά μας αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και η παρεμπόδιση της ροής του, αποτελεί συσσώρευση συναισθημάτων που εμποδίζουν τη χαρά στη ζωή μας. - Καρδιακές δυσλειτουργίες: - Αν έχουμε προβλήματα στην καρδιά μας, διακατεχόμαστε πιθανόν από την τάση να τα παίρνουμε όλα κατάκαρδα ή πολύ στα σοβαρά. Επίσης πολλές φορές κάποια προβλήματα της καρδιάς έχουν να κάνουν και με ερωτικές απογοητεύσεις, όπως άρνηση συγχώρεσης ή συναισθηματική εξάρτηση ή αποξένωση και κλείσιμο της καρδιάς.
Θ) Πνεύμονες
- Οι Πνευμονικές παθήσεις: - Οι πνεύμονες σχετίζονται με την στάση προς την ζωή μας. Οι πνευμονοπάθειες έχουν σχέση με τον φόβο της ζωής γενικά ή με τον φόβο να ζεις μια ολοκληρωμένη ζωή, της απαισιόδοξης, αρνητικής στάσης προς την ζωή. Οι πνεύμονες είναι οι ρυθμιστές του αέρα, συνδέονται άμεσα με την επιθυμία για ζωή και την ποιότητά της. Πιθανόν να αισθανόμαστε καταπιεσμένοι μ’ ένα αίσθημα ασφυξίας που μας προκαλεί κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση. Το σώμα μας… μας λέει να πάρουμε μία βαθιά ανάσα ζωής.
Ι) Στομάχι-Κοιλιά
- Το στομάχι: - Το στομάχι μας είναι ο δείκτης της ικανότητάς μας στην χώνεψη των νέων ιδεών και εμπειριών. Τα όποια προβλήματα με το στομάχι μας κατά κανόνα σχετίζονται με την ανικανότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Όταν έχουμε ενοχλήσεις ας αναρωτηθούμε: «Ποιον δεν μπορούμε να χωνέψουμε; Ποιος μας κάθεται στο στομάχι; Τι φοβόμαστε;». Τα στομαχικά προβλήματα αποτελούν συνήθως εκδηλώσεις αποτυχίας ή άρνησης να χωνέψουμε ένα άτομο ή μια κατάσταση την οποία φοβόμαστε ή δεν μπορούμε να αντέξουμε. - Πρωκτός: - Το κάθε όργανο του σώματός μας είναι μια υπέροχη έκφραση της ζωής μας κι έχει τη δική του συγκεκριμένη λειτουργία. Χωρίς τον πρωκτό λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να αποβάλλουμε αυτά τα άχρηστα υλικά… που το σώμα μας δε χρειάζεται πια και θα πεθαίναμε σίγουρα πολύ γρήγορα. - Το παχύ έντερο: - Σχετίζεται με την ικανότητα μας να απελευθερωνόμαστε από κάτι, που δεν έχουμε πια ανάγκη. Τα όποια προβλήματα του παχέος εντέρου σχετίζονται με τους φόβους απαλλαγής από τον παλιό τρόπο σκέψης μας, με το φόβο να χάσουμε κάτι ή να μην αποκτήσουμε κάτι. - Διάρροια: - Σε φυσικό επίπεδο το σώμα μας αποβάλλει μη αφομοιωμένα θρεπτικά συστατικά. Έτσι αποβάλλουμε κάτι που μας προκαλεί μία συναισθηματική δυσφορία. - Δυσκοιλιότητα: - Η κύρια λειτουργία του εντέρου μας είναι να αποβάλλει οτιδήποτε άχρηστο από το σώμα μας. Η άριστη ψυχοσωματική υγεία βασίζεται στην απελευθέρωση παλιών αντιλήψεων που υπάρχουν. Επίσης μπορεί να παρουσιαστεί όταν αισθανόμαστε ότι πιεζόμαστε να αποχωριστούμε κάτι υλικής φύσεως. Το σώμα μας… μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να ξεχάσουμε. Έτσι σκουριασμένες ιδέες και παλιές αντιλήψεις θα συσσωρευτούν και σταδιακά θα μας δηλητηριάσουν, γι’ αυτό αποτινάζουμε τα παλιά και υποδεχόμαστε τα καινούρια.
Κ) Βάρος σώματος
- Γενικά το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Η αγάπη για τον εαυτό μας και η δίαιτα στις αρνητικές σκέψεις, είναι η καλύτερη δίαιτα. Στο φινάλε έχετε ανυψώσει ένα ψυχολογικό τείχος γύρω σας, ένα φράγμα πάχους, για να σας προφυλάσσει από τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των άλλων. - Πόνος ατυχήματος: Όταν είμαστε οργισμένοι με τον εαυτό μας, όταν νιώθουμε κάποιες ενοχές, όταν αισθανόμαστε την ανάγκη να επιβάλουμε κάποια τιμωρία, τότε ένα ατύχημα είναι μια θαυμάσια λύση. Ένα ατύχημα προκαλεί πάντα την προσοχή και την συμπάθεια των άλλων προς εμάς. Σπεύδουν όλοι να μας περιποιηθούν και να μας φροντίσουν. Έτσι ο πόνος κάθε είδους είναι μια ένδειξη ενοχής. Η ενοχή αποζητά την τιμωρία και η τιμωρία φέρνει πόνο.
Λ) Γεννητικά όργανα
Όταν δεν αισθανόμαστε άνετα… επειδή γεννηθήκαμε άντρες ή γυναίκες, όταν απορρίπτουμε τη σεξουαλικότητά μας, όταν περιφρονούμε το σώμα μας και το θεωρούμε βρώμικο και αμαρτωλό, τότε συχνά έχουμε κάποια προβλήματα στα γεννητικά μας όργανα. Συγκεκριμένα: - Οι διαταραχές της ουροδόχου κύστεως σχετίζονται με τον θυμό με τον εαυτόν μας. - Οι κολπίτιδες των γυναικών με τον θυμό με τον σεξουαλικό σύντροφο. Οι προστατίτιδες με τη μειωμένη αυτοεκτίμηση των ανδρών και με τον φόβο να φανούν ανεπαρκείς σεξουαλικά στα μάτια των γυναικών. - Η σεξουαλική ανικανότητα και ψυχρότητα οφείλεται στο φόβο, το θυμό και το φθόνο για τον/την σεξουαλικό σύντροφο και στην αντίληψη, ότι το σεξ είναι αμαρτία. Η θρησκεία εδώ παίζει ένα πολύ αρνητικό σημείο στις σχέσεις των ανθρώπων… με πολλά ταμπού και δοξασίες. Εάν έχετε κάποια ψυχολογική δυσλειτουργία… είναι επειδή ακριβώς έχετε αλλάξει την άποψή σας για τη σύντροφό σας ή για τη σχέση σας. Μπορεί να τη βλέπετε περισσότερο σαν μητρική φιγούρα ή φίλη. - Τα αφροδίσια νοσήματα: - Είναι σχεδόν πάντα δημιουργήματα των σεξουαλικών ενοχών. Προέρχονται κυρίως από μια συχνά υποσυνείδητη αίσθηση ότι δεν είναι σωστό να εκφραζόμαστε σεξουαλικά. Ένας φορέας αφροδίσιου νοσήματος μπορεί να συνευρεθεί με πολλούς ερωτικούς συντρόφους, αλλά θα μεταδώσει την ασθένεια μόνο σε εκείνους που έχουν αδύναμο νοητικό και σωματικό ανοσοποιητικό σύστημα. - Το Aids: - Αυτό συνδέεται άμεσα με την αγάπη προς τον εαυτό μας. Συμβαίνει όταν είμαστε ανίκανοι να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και ειδικότερα όταν δεν είμαστε ικανοί να αποδεχτούμε το φύλο μας. Πρόκειται για ασθένεια που μεταδίδεται σε εκείνους οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αγαπήσουν τον εαυτό τους και αποζημιώνονται επιζητώντας την ψευδαίσθηση της αγάπης και της αποδοχής σε σεξουαλικό επίπεδο, για να αισθανθούν ότι τους αγαπούν. Το σώμα λέει πως είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ακριβώς έτσι όπως είναι. - Αγοραφοβία: - Οι αγοραφοβικοί άνθρωποι βιώνουν τόσο υπερβολικά έντονο το φόβο… ώστε αποφεύγουν καταστάσεις όπου αισθάνονται ότι δεν μπορούν να δραπετεύσουν εύκολα. Έτσι επιδιώκουν να κυκλοφορούν μαζί με κάποιον που εμπιστεύονται δηλαδή… ένα ασφαλές πρόσωπο ή να γνωρίζουν ένα ασφαλές μέρος εκεί κοντά, όπου μπορούν να καταφύγουν. Υπήρξαν ίσως υπερβολικά ευαίσθητα ως μικρά παιδιά και γι’ αυτό είναι επιρρεπείς στα συναισθήματα των άλλων. Ακόμα και τώρα όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο έχουν την τάση να φορτώνονται τα συναισθήματα των άλλων και να πνίγονται. Πρέπει να κατανοήσουν όμως ότι αυτά τα συναισθήματα ούτε ανήκουν στους ίδιους, ούτε είναι υπεύθυνοι για τους άλλους. - Αιματολογικά προβλήματα: - Το αίμα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ζωής και της χαράς. Όπως το αίμα θρέφει το σώμα μας… έτσι κι εμείς πρέπει να θρέφουμε την Ψυχή μας. Είναι καλό λοιπόν να ασχολούμαστε περισσότερο με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν… παρά να δαπανούμε ενέργεια σε πράγματα που αποστραγγίζουν τη ζωτικότητά μας. - Ακμή: - Είναι ένας τρόπος να κρατάμε σε απόσταση τον εαυτό μας από τους άλλους, ώστε να μην μας βλέπουν από πολύ κοντά. Επηρεάζονται περισσότερο όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η ακμή που επιμένει στην ενήλικη περίοδο δείχνει την ανάγκη αλλαγής, του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας. - Αλλεργίες: - Ίσως αισθανόμαστε έντονη αποστροφή για κάποιους ή έχουμε δυσκολία να προσαρμοστούμε με κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση. Μπορεί μάλιστα να επιζητάμε συνεχώς την έγκριση από κάποιο πρόσωπο προς το οποίο αισθανόμαστε βαθύτερα εχθρότητα. Αντί να πιστεύουμε πως η αλλεργία προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες, ας σκεφτούμε τι μας συνέβη τις προηγούμενες 24 ώρες… πριν από την αλλεργική μας αντίδραση. Ο εντοπισμός του προσώπου που δεν ανεχόμαστε θα πρέπει να αποτελεί το πρώτο μας μέλημα. Εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους, η μόνη μας επιλογή είναι να τους αποδεχτούμε όπως είναι. - Αλτσχάϊμερ: - Χρησιμεύει για να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα του παρόντος. Συχνά προσβάλλονται από αυτήν χαρακτήρες που φροντίζουν για όλα. Νιώθουν ότι δεν φροντίστηκαν οι ίδιοι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Σήμερα, αυτή η ασθένεια τους ελευθερώνει από ευθύνες και τους βοηθά να ελέγχουν τους άλλους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να γίνουμε αποδεκτοί και αγαπητοί ακόμη και όταν δεν φροντίζουμε τους πάντες και δεν θυμόμαστε την κάθε λεπτομέρεια. - Αμυγδαλίτιδα: - Δείχνει έναν θυμό ή μία απογοήτευση από μια κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να καταπιούμε. Προσδιορίστε τι ή ποιον δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. - Η ανορεξία και η βουλιμία είναι ακραίες μορφές μίσους εναντίον του εαυτού μας. Η τροφή είναι το σύμβολο της ανατροφής μας από τη μάνα γη. Οι ανορεκτικοί απορρίπτοντας λοιπόν την τροφή, απορρίπτουν και τη μητέρα τους, το πρωταρχικό γυναικείο πρότυπο ή την δική τους γυναικεία πλευρά. Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι μας (άντρες και γυναίκες) την θηλυκότητά μας και να κατανοήσουμε ότι η μητέρα μας έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για την ανατροφή μας, σύμφωνα με τις ικανότητές της και τις γνώσεις που διέθετε την εποχή της. Σεβαστείτε την και αποδεχτείτε την ως ένα άλλο ανθρώπινο ον… με τους φόβους και τα όριά της. - Το άσθμα: - Προκαλείται από την υπερβολική και την αποπνικτική αγάπη. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την αίσθηση πως δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. - Αϋπνία: - Τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία είναι συναισθηματικά και αγχώδη. Η έλλειψη ύπνου πιθανόν να αντιπροσωπεύει κάποια έλλειψη ηρεμίας στη ζωή σας. Προσπαθείτε να μείνετε ξύπνιοι, ώστε να λύσετε όλα τα θέματα που σας απασχολούν. - Αφυδάτωση: - Το νερό σχετίζεται με τα συναισθήματά μας. Η αφυδάτωση σημαίνει πως έχουμε αποκοπεί από το να αισθανόμαστε οτιδήποτε και πιο συγκεκριμένα να αισθανόμαστε καλά με εμάς τους ίδιους. - Βήχας: - Κάτω από έναν βήχα κρύβονται λόγια, γνώμες, διαμαρτυρίες, βρισιές ή δηλώσεις που δεν τολμήσαμε να ξεστομίσουμε και προτιμήσαμε να τις καταπιούμε. Επίσης τα φλέματα, υποδηλώνουν την καταπιεσμένη ανάγκη μας να «φτύσουμε» ορισμένες καταστάσεις ή πρόσωπα. Συχνά ο βήχας είναι μία εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους… όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται. - Γλώσσα: - Αν σας έχει γίνει λοιπόν συνήθεια να δαγκώνετε τη γλώσσας σας ή έχετε συλλάβει τον εαυτό σας να το κάνει περιστασιακά, σκεφτείτε μήπως αισθάνεστε ενοχές για κάτι που μόλις είπατε ή είστε έτοιμοι να πείτε. - Δάκρυα: - Η ανεπαρκής έκκριση δακρύων αποτελεί μία ένδειξη ότι προσπαθούμε να κρύψουμε την ευαισθησία μας. Φοβόμαστε μήπως μας θεωρήσουν αδύναμο άτομο. - Δερματολογικά προβλήματα: - Το δέρμα μας συνδέεται άμεσα με την εικόνα του εαυτού μας για την αντανάκλαση στον εξωτερικό κόσμο. Τα προβλήματα του δέρματος μας είναι εκδηλώσεις υποτίμησης του εαυτού μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο πώς μας βλέπουν οι άλλοι και τι γνώμη έχουν για εμάς. Το σώμα μας στέλνει μήνυμα να είμαστε πιο φιλικοί με τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε περισσότερο. Μπορεί επίσης να είναι μια δικαιολογία του σώματος μας για να αποφύγουμε να αναπτύξουμε επαφή με άλλους. Εάν έχουμε λεπτό δέρμα… είμαστε ευαίσθητοι και εύθικτοι. - Ξηροδερμία: - Είστε απρόθυμοι να δείξετε την ευαισθησία ή λεπτότητά σας. - Σκληροδερμία: - Μας αρέσει να δίνουμε την εντύπωση πως είμαστε σκληροί άνθρωποι, αλλά το ήρεμο και ευγενικό τμήμα του εαυτό μας επιθυμεί να εκφραστεί. - Δηλητηρίαση: - Το σώμα μας δηλώνει ότι επηρεάζεται τόσο πολύ από εξωτερικούς παράγοντες, ώστε στην πραγματικότητα αισθανόμαστε να μας δηλητηριάζει κάποιο πρόσωπο ή μια κατάσταση. Όταν το σώμα μας παράγει τοξίνες, όλες τους είναι μία αντανάκλαση των τοξικών μας σκέψεων. Το σώμα μας… μας προειδοποιεί ότι αυτές οι σκέψεις δεν συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι επάνω στη γη κανένας δεν έχει τη δύναμη να δηλητηριάσει τη ζωή μας, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. - Δυσμορφίες: - Δυσμορφία από τη γέννηση μας… συμβαίνει προκειμένου να μας διδάξει την άνευ όρων αγάπη τόσο στο άτομο που τη φέρει όσο και σε αυτούς που το περιβάλλουν. Μας διδάσκει να κοιτάζουμε βαθύτερα από την επιφάνεια και να γνωρίζουμε το θαυμάσιο άτομο εσωτερικά. - Έρπης στα χείλη: - Σχετίζεται με το αίσθημα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου. Χρειάζεται να αποδεχόμαστε και να αναγνωρίζουμε όλα τα συναισθήματα μας και τις επιθυμίες… που μας προκαλούν αποστροφή. - Εμετός: - Πιθανόν απορρίπτουμε κάτι που μόλις είδαμε ή ακούσαμε. - Επιληψία: - Οι επιληπτικοί άνθρωποι είναι άτομα που κριτικάρουν αυστηρά τον εαυτό τους και στρέφουν εναντίον τους βίαια συναισθήματα, τιμωρώντας τους… για το παραμικρό λάθος. Ψάχνουν την αγάπη από τους άλλους, αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να τη δώσουν στον εαυτό τους. Εάν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο επιτρέψτε στον εαυτό σας να είσαστε γήινος, με όλα τα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες, χωρίς να έχετε την ενοχή ή το φόβο ότι δεν θα αγαπηθείτε. - Εφιαλτικά όνειρα: - Τα όνειρα αποτελούν μία συνέχεια της κατάστασης της συνείδησης που βιώνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι. Οι φόβοι που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και καταπιέζουμε μέσα μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου βρίσκουν ελεύθερο πεδίο. Τα όνειρα, μας φέρνουν σε μία επαφή με κάποια ζητήματα που θα πρέπει να ασχοληθούμε. Προσέχουμε τα μηνύματα που μας παρουσιάζονται. Ευχαριστούμε το υποσυνείδητό μας που δείχνει τους φόβους μας, ώστε να αναπτύξουμε σε κάποια στιγμή τη δύναμη και το θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή. - Ηπατικές δυσλειτουργίες: - Το συκώτι είναι ένα από τα κυριότερα όργανα φιλτραρίσματος και αποτοξίνωσης του οργανισμού μας. Αντιπροσωπεύει την πύλη συγκρατημένου θυμού. Μέσα μας αισθανόμαστε λύπη και πικρία. Το συκώτι στέλνει ένα αυστηρό μήνυμα ότι είναι καιρός να χωνέψουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα. - Ίλιγγος: - Δείχνει ότι βλέπουμε κάποια απώλεια στην ψυχική μας ισορροπία. Αισθανόμαστε ότι χάσαμε το πάτημα ή το κράτημά μας… σε αυτό που θεωρούσαμε ισορροπημένη ζωή. - Ιός: - Εφόσον επιτρέψατε μια τέτοια εισβολή… τέτοιου είδους… αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο ρήγμα ή ένα άνοιγμα στο συναισθηματικό ή το νοητικό σας σώμα. Αυτά τα ανοίγματα συμβαίνουν όταν έχετε επιτρέψει να σας μολύνουν… η πικρία ή ο θυμός. - Ο καρκίνος: - Προκαλείται από βαθιά μνησικακία. Καταλήγουμε στο σημείο να κατηγορούμε τους άλλους για όλα μας τα προβλήματα. Οι άνθρωποι που έχουν καρκίνο ασκούν επίσης μεγάλη αυτοκριτική. Αν μάθουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, τότε θα έχουμε το κλειδί για τη θεραπεία του καρκίνου. Όταν ο καρκίνος κάνει μετάσταση ή όταν κάποια άλλη αρρώστια επανέρχεται, δεν σημαίνει ότι οι γιατροί δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, αλλά ότι ο ασθενής δεν έκανε μέσα του τις απαιτούμενες νοητικές αλλαγές. Τα πιο γνωστά συναισθηματικά τραύματα που εκδηλώνονται στον καρκίνο ως σοβαρές σωματικές ασθένειες, είναι η απόρριψη, η εγκατάλειψη, η ταπείνωση, η προδοσία και η αδικία. Μπορεί να καταπιέζετε μέσα σας αισθήματα πικρίας και θυμού. Δεν τα έχετε αντιληφθεί και ούτε έχετε ασχοληθεί πώς να απελευθερωθείτε από αυτά. Μόλις αυτή η συσσώρευση φτάσει στα όρια της έκρηξης, ο καρκίνος αρχίζει να εκδηλώνεται. Η συγχώρεση είναι ο μεγάλος γιατρός. Είστε άνθρωπος. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για αυτά που ένιωσε καθώς και τα πρόσωπα που σχετίζονται με την κατάσταση. Καρκίνο παθαίνουμε… όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής, όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας.
Η ασθένεια είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος μας.
Προσέξτε: Επειδή όλοι μας βιώνουμε αυτή την οικονομική συρρίκνωση που επιφέρει και όλες τις αρνητικές παρενέργειες, εκείνο που μας προφυλάσσει είναι η δική μας άμυνα απέναντι στο φόβο που μας δημιουργούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οπότε για να μην αρρωστήσουμε παντελώς… οφείλουμε να τους γράψουμε κανονικά εκεί που τους αντιστοιχεί… όλους αυτούς που παίζουν με την ψυχολογία μας. Εδώ είναι ο πόλεμος. Κι επειδή ακριβώς είμαστε αρκετά ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ως λαός έχουν σκυλιάσει… που καταφέρνουμε να αντέχουμε τόσο πολύ ακόμη… διότι ίσως αμήχανα οι περισσότεροι από εμάς δεν μπήκαν καν στην διαδικασία της αρρώστιας… διότι ο εγκέφαλος έδωσε τη σωστή κατεύθυνση… ώστε να μην επιτρέψει σε κανέναν παράγοντα να τους μολύνει. Εδώ είναι και το μυστικό. Πίσω από τη σωστή διατροφή κλπ κλπ εκείνο που προέχει είναι να προβάλλουμε την ΑΣΠΙΔΑ της ΑΘΗΝΑΣ… για να γυρίζουν οι φόβοι τους πίσω σε αυτούς που τους προκάλεσαν. Επειδή κι εγώ πέρασα …διά πυρός και σιδήρου… είμαι σε θέση να δώσω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ… που κρατάνε την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ του ΕΑΥΤΟΥ τους. Μην μασάτε…λοιπόν.
Και συνεχίζω… ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου προκαλείται και ενεργοποιείται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου μας που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια μας. Εάν παρατηρήσεις προσεχτικά… οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών… για παράδειγμα, είχαν όλοι τους βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη-αιφνίδια εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επίσης σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Έτσι έχουμε: – Ο καρκίνος των οστών… αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης. – Ο καρκίνος των πνευμόνων… στον έντονο φόβο του θανάτου. – Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα… στην έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό). – Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα… αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται). – Ο καρκίνος του προστάτη… αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας). Και ούτω καθεξής… για όλους τους καρκίνους. Αυτό που είναι εντυπωσιακό και σημαντικό είναι ότι ο μηχανισμός: «σύγκρουση-εγκέφαλος-όργανο»… λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Όσο δηλαδή, η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Έτσι βάσει των ιατρικών επαληθεύσεων που έγιναν στα ιατρικά εργαστήρια, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο. Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ. Όταν όμως το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία, να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων, να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο και να επαναφέρει τη σωστή λειτουργία, με αποτέλεσμα ο ασθενής να οδηγείται σύντομα σε θεαματικές αυτο-ιάσεις.
- Κεφάλι: - Συχνά αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, το νιώθουμε απλώς να πονάει από έναν ισχυρό πονοκέφαλο. Είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη, οπότε χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να κρυώσουν λίγο… πριν πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Εάν αισθάνεστε ότι το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει, το μήνυμα του σώματος είναι να πάψετε να συγκεντρώνετε τόσα πολλά μέσα σας. Απαλλαγείτε από την υπερβολική νοητική δραστηριότητα και σταματήστε να επιδιώκετε να καταλάβετε και να εξηγήσετε με το μυαλό τα πάντα. - Κρυολόγημα: - Αν κάποια στιγμή θέλατε έντονα να κλάψετε και συγκρατήσατε τα δάκρυά σας, είναι πιθανό μερικές μέρες αργότερα αυτή η εσωτερική κατάσταση να βρήκε διέξοδο σε ένα κρυολόγημα, όπου τα μάτια δάκρυζαν και η μύτη έτρεχε σαν βρύση, όπως θα ήθελαν να τρέχουν τα δάκρυα αν είχατε επιτρέψει στη λύπη σας να εκφραστεί. - Λιποθυμία: - Είναι ένας είδος φυγής στην εμφάνιση μιας κατάστασης που συνεχίζεται και μας έχει προκαλέσει αίσθημα απογοήτευσης και εξουθένωσης. Αντί να παραδινόμαστε στους φόβους μας και να προσπαθούμε να δραπετεύσουμε, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και μιλήσουμε γι’ αυτούς ανοιχτά. Μην αποφεύγετε λοιπόν την όποια κατάσταση που σας βασανίζει… γιατί θα τη συναντάτε ξανά μπροστά σας μέχρι να την ξεδιαλύνετε. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι έρχεται να σας διδάξει και όχι να την αγνοήσετε. - Μήτρα:- Αν δεν μπορείτε να γεννήσετε λόγω προβλήματος στη μήτρα, το σώμα σας λέει ότι επιθυμείτε πολύ ένα παιδί, αλλά ο φόβος σας είναι μεγαλύτερος από την επιθυμία σας, τόσο που δημιουργήσατε σωματικό εμπόδιο στην αναπαραγωγή. - Μόλυνση: - Ίσως έχετε επιτρέψει στον εαυτό σας να καταληφθεί από διάφορες σκέψεις, λόγια και έργα άλλων. Αυτό σας έχει επηρεάσει και σας έχει μολύνει. Επίσης ο φόβος σας για επίθεση προσελκύει την επιθετικότητα των άλλων. Η ζωή, σας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που φοβάστε. - Μυϊκή δυσλειτουργία: - Αφού οι μύες διευκολύνουν τις κινήσεις, οι μυϊκές δυσλειτουργίες δείχνουν έλλειψη κινήτρων ή της απαιτούμενης δύναμης θέλησης προκειμένου να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. Το σώμα σας λέει να κινηθείτε μπροστά, να συνδεθείτε με τη δύναμη της θέλησής σας. - Οστά: - Αντιπροσωπεύουν την υποστήριξη και το φόβο ανεπαρκούς υποστήριξης από άλλους ή μη παροχής επαρκούς υποστήριξης σε άλλους. Είναι ένα μήνυμα του σώματος να αναγνωρίσουμε την εσωτερική μας δύναμη. - Παιδικές ασθένειες: - Αποτελούν σωματικές εκδηλώσεις ψυχολογικής ενόχλησης. Το παιδί βιώνει εσωτερική ταραχή για όσα συμβαίνουν γύρω του και καταπνίγει το θυμό του. Του φαίνεται πολύ δύσκολο να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του, ίσως επειδή οι ενήλικοι γύρω του δεν το επιτρέπουν. - Παράσιτα: - Αν το σώμα σας υποφέρει από παράσιτα, ίσως συμβαίνει γιατί σε φυσικό επίπεδο επιτρέψατε στους άλλους να σας καταπνίξουν με τις σκέψεις και τις απαιτήσεις τους. Το σώμα σας λέει ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να σας κατακλύσει, εκτός εάν εσείς επιτρέψατε να συμβεί. - Περίοδος: - Διαταραχές της περιόδου αποτελούν ένδειξη ότι δυσκολεύεστε να αποδεχθείτε την θηλυκότητά σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας το δικαίωμα να χρειάζεται τους άνδρες χωρίς να εξαρτάται από αυτούς. - Πυρετός: - Είναι αποτέλεσμα καταπιεσμένου θυμού. Μόλις τα ρίγη σταματήσουν ο θυμός απελευθερώνεται και η υπάρχουσα ένταση οδηγείται προς εκτόνωση. Μπορεί επίσης να έχει σχέση με ένα φλέγον πάθος για μια κατάσταση η οποία ίσως νιώθετε ότι δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση. - Ρινορραγία: - Χωρίς προφανή αίτια… δείχνει προσωρινή απώλεια χαράς. Επίσης αντιπροσωπεύει την επιθυμία για κλάμα και χρησιμεύει ως συναισθηματική απελευθέρωση όταν απαγορεύετε στον εαυτό σας να το κάνει. - Ροχαλητό: - Αν ροχαλίζετε αυτό συμβαίνει επειδή πιθανόν θα σας άρεσε να ήσαστε περισσότερο θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκρατείστε. Επίσης ίσως αισθάνεστε ότι δεν ακούγεστε αρκετά και έτσι το αναπληρώνετε τη νύχτα. Παραδεχτείτε ότι επιζητείτε την προσοχή και θέλετε να σας ακούσουν. - Σκωληκοειδίτιδα: - Η φλεγμονή αποτελεί πάντοτε κατάσταση καταπιεσμένου θυμού. Αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάποιο αυταρχικό πρόσωπο στη ζωή σας, που σας εκνευρίζει ή σας αναστατώνει, αλλά δεν τολμάτε να το εκδηλώσετε και έτσι αισθάνεστε παγιδευμένοι. - Σπασμοί: - Υπάρχει εκτεταμένη εσωτερική αναταραχή. Είστε παθητικοί με τους γύρω σας και στρέφετε κάθε βίαιη σκέψη προς τα έσω, εναντίον του εαυτού σας. Το σώμα σας λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά δεσμευμένη αυτή την εσωτερική βία. - Τραυλισμός: - Είναι απόδειξη ότι κάποιος φοβάται να εκφράσει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Να γνωρίζετε όμως πως είναι δικαίωμα ζωής να έχετε ανάγκες και επιθυμίες και να είστε ευτυχισμένοι. - Τριχόπτωση: - Αντιστοιχεί στην απώλεια των φτερών. Σαν να είμαστε για άλλα φτιαγμένοι αλλά υποτασσόμαστε σε μια πιο κοινή μοίρα, που μας προσφέρει ασφάλεια, αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που κατά βάθος ήθελε η καρδιά μας και που το φοβηθήκαμε επειδή περιείχε ρίσκο. Στους κύκλους των σαμάνων και των ινδιάνων… αλλά και των προγόνων μας που άφηναν μακριά τα μαλλιά τους… διότι τα θεωρούσαν ως μεσολαβητές-κεραίες ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Αντιπροσωπεύουν δηλαδή… μια κεραία η οποία ενώνει τον άνθρωπο με την κοσμική ενέργεια ή το θείον Ον. Εμείς κατανοούμε πως οι τρίχες επάνω στο κεφάλι μας και το σώμα… παρέχουν ένα στρώμα προστασίας στο δέρμα μας. Τα μαλλιά παρέχουν ένα μανδύα προστασίας για το κεφάλι μας, ένα αίσθημα ασφάλειας… ότι προστατευόμαστε δηλαδή από ψηλά. Η απώλεια μαλλιών σημαίνει ότι δεν αισθανόμαστε πλέον προστατευμένοι και δείχνουμε έλλειψη εμπιστοσύνης στη Θεία Ενέργεια. Κατανοήστε όμως… ότι είσαστε πλήρως προστατευμένοι από την Πηγή της Ουράνιας Κοσμικής Ζωής. - Φτάρνισμα: - Αψιού… και τελειώσαμε… είναι επειδή ο σκοπός το φταρνίσματος χρησιμεύει για να αποβάλει κάτι. Το συχνό ή επαναλαμβανόμενο φτάρνισμα δείχνει μια ανάγκη να απαλλαγούμε από κάτι ή κάποιον που μας εκνευρίζει, μας εμποδίζει ή μας προκαλεί ανία. Όταν μας πιάσει φτάρνισμα, σκεφτόμαστε τι ακριβώς είχαμε στο μυαλό μας προηγουμένως και θα διαπιστώσουμε ότι επρόκειτο για κάτι ενοχλητικό το οποίο πιθανόν σχολιάζαμε.
Υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία του σώματος μας ή καταστάσεις που εκδηλώνονται μέσα μας … αλλά εμείς οφείλουμε να έχουμε… Νου υγιή… για να έχουμε και καθαρό σώμα…. όπως ακριβώς μας το δίδαξαν και οι Πρόγονοί μας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα