Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η στιγμή της ημέρας που δεν πρέπει να στέλνεις τα e- mail σου


Αν δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας καλό είναι να μην στείλεις ξανά e-mail αυτή τη στιγμή της ημέρας…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε 2.4 εκ. άνθρωποι πατάνε το send σε κάποιο e-mail και σύμφωνα με στατιστικά στο τέλος της ημέρας θα έχουν σταλεί γύρω στα 205 δισ. e-mail. Τρελά νούμερα ε; Το πιο τρελό είναι ότι μια συγκεκριμενη στιγμή που επιλέγεις να στείλεις κάποιο μήνυμα ή να τσεκάρεις τα εισερχόμενά σου επηρεάζει την υγεία σου με 4 διαφορετικούς τρόπους. Ποια είναι αυτή; Λίγο πριν κοιμηθείς.
Περίπου το 95% των ανθρώπων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι και πριν ξαπλώσει στο κρεβάτι αρκετές φορές την εβδομάδα και αυτό χαλάει τόσο την ποιότητα του ύπνο αλλά και την παραγωγικότητά μας καθώς ακόμα και μια αφηρημένη  ματιά στα e-mail και στις υποχρεώσεις αρκεί για να μας αγχώει.
Όταν λοιπόν κοιτάς το κινητό ή το tablet σου πριν κοιμηθείς επηρεάζεις αρνητικά την υγεία σου με τους εξής τρόπους:

1. Χαλάς την ποιότητα του ύπνου σουΤο φως που έχουν οι οθόνες των tablet και των smartphone απορρυθμίζει το βιολογικό σου ρολόι καθώς μοιάζει με αυτό της ημέρας, έτσι ο οργανισμός σου δεν παράγει την μελατονίνη (την ορμόνη που εκκρίνεται το βράδυ και ρυθμίζει τον ύπνο μας) και δεν χαλαρώνει όπως πρέπει. Μπορείς να τσεκάρεις τα μηνύματα το πρωί, δεν θα πάνε πουθενά!
2. Μειώνεις την παραγωγικότητά σουΌταν δεν έχεις ξεκουραστεί σωστά είναι λογικό να μην έχεις καλή απόδοση την επόμενη μέρα στη δουλειά σου. Μια έρευνα που έγινε από το Harvard έδειξε ότι όσοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν smartphone ή tablet μετά τις 9 το βράδυ για να κάνουν κάποια δουλειά αντιμετώπισαν προβλήματα συγκέντρωσης, ήταν λιγότερο δημιουργικοί και δεν είχαν όρεξη για δουλειά.
3. Έχεις περισσότερο άγχος και αυξάνεις τον κίνδυνο να πάθεις κατάθλιψηΚαλό είναι να φεύγεις από τη δουλειά και σωματικά και νοητικά- γιατί αλλιώς δεν γλιτώνεις από κρίσεις άγχους και πανικού. Ναι, μπορεί να περιμένεις ένα σημαντικό e-mail από κάποιον πελάτη αλλά αυτή η συνεχής ανάγκη να τσεκάρεις τα μηνύματά σου ακόμα και όταν είσαι στο μπάνιο ή έξω με φίλους δεν θα σε βοηθήσει, ίσα ίσα θα σε αγχώσει και όταν θα πας να κάνεις όντως τη δουλειά θα νιώθεις εξουθενωμένη. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη βόλτα σου ή το binge- watching στον καναπέ παρέα με τον σύντροφό σου.
4. Καταστρέφεις την όρασή σουΤα μάτια μας είναι όλη μέρα καρφωμένα σε μια οθόνη κάτι που μπορεί να σου προκαλέσει ημικρανίες, ερεθισμό στα μάτια και θολή όραση. Όταν λοιπόν ξαπλώνεις και τσεκάρεις τα μηνύματά σου στο κινητό, που έχει full φωτεινότητα ενώ γύρω σου είναι σκοτάδι κουράζεις φοβερά τα μάτια σου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα