Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

O NOMΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣΗ πορεία της ζωής μας είναι το αποτέλεσμα της έλξης των πράξεων μας, και των επιθυμιών μας.

Έλκουμε προς εμάς την πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης και αντίληψης που έχουμε για την ζωή, με οδηγό είτε τον θνητό εαυτό μας που τον οδηγούν οι δύο αντίθετοι πόλοι, είτε την ψυχή μας που την οδηγεί η αδράνεια των δύο πόλων η αρμονία.

Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε πολλές επιθυμίες στην ζωή μας επειδή τα υλικά σώματα μας έχουν διττή φύση, άρα έχουν και πολλές ανάγκες, τότε αναγκαστικά οδηγούμαστε στον τρόπο που θα επιλέξουμε ώστε να τις υλοποιήσουμε.

Αν έχουμε ως οδηγό την διττή μας θνητή φύση, τότε όλες μας οι πράξεις θα βαδίζουν στα χνάρια του ενός πόλου, της θετικής η αρνητικής μας επιλογής.

Αν έχουμε ως οδηγό μας την ψυχή, επιλέγουμε την αποχή μας από τους δύο αντίθετους πόλους.

Έτσι για παράδειγμα, όταν έχουμε ανάγκες άρα και επιθυμίες, και επιλέγουμε τον διττό και θνητό τρόπο αντίληψης, τότε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε το οτιδήποτε που δεν μας αρέσει για να το έχουμε.

Αυτός ο τρόπος σκέψης επιφέρει ως οδηγό μας τον φόβο, γι'αυτό και είμαστε ικανοί να κάνουμε ότι δεν μας ευχαριστεί για να υλοποιηθούν οι επιθυμίες μας,  και ο φόβος έλκει επάνω μας την σκλαβιά του σώματος και της ψυχοσύνθεσης μας. 
Και αυτό διότι έλκουμε επάνω μας αυτό που φοβόμαστε, και είμαστε ικανοί να κάνουμε τα πάντα αρκεί να καλύψουμε τους φόβους μας που πηγάζουν από τις ανάγκες μας.
Και έτσι παραμένουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και φυλακίζουμε την ψυχή μας, μέσω του διττού τρόπου αντίληψης της ζωής, άρα επιλέγουμε πάντα λάθος, και έλκουμε πάντα την δουλεία στην ζωή μας, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αφού και οι αντιδράσεις μας έχουν ως υπαίτιο τον φόβο, άρα αρχή και τέλος της δυσαρμονίας στην ζωή μας και τις ανάλογες επιλογές μας είναι υπαίτιος ο φόβος και όχι η ψυχή μας.

Αν όμως επιλέξουμε να έχουμε ως οδηγό στην εδώ ζωή μας την ψυχή μας, τότε οι ανάγκες μας βαίνουν στο περιθώριο, διότι δεν σκλαβώνεται η ψυχή, διότι δεν γίνεται δούλος των αναγκών μας, διότι μπορεί και μένει αμέτοχη από τις επιλογές των δύο αντίθετων πόλων, οι οποίοι πάντα φέρουν  την δυσαρμονία στην ζωή μας, 
ενώ ταυτόχρονα πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος καλύπτοντας τις ανάγκες του διττού μας σώματος μέσω της πίστης, απορρίπτοντας τους καθημερινούς φόβους της θνητής μας φύσης.
Και όταν δεν υπάρχει φόβος αφού δεν επιθυμούμε κάτι από φόβο, είναι αδύνατον να έλξουμε επάνω μας οτιδήποτε αρνητικό που θα μας εξουσιάζει.
Διότι ο φόβος είναι υπαίτιος για όλα τα δεινά του κόσμου, ο οποίος μας οδηγεί πάντα στον διττό τρόπο αντίληψης για την ζωή, όπου ισχύει ο νόμος της μοίρας,  της δράσης και αντίδρασης.
Ότι ενέργεια δίνουμε με την σκέψη μας και τις πράξεις μας αυτό θα έλξουμε επάνω μας.

morfeas sky

Αναδημοσίευση από oneirosky

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα