Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Το Brexit και το …Texit- Η απόσχιση του Τέξας με δημοψήφισμα



Ενώ η ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σοκάρισε ακόμη και κάποιους οπαδούς του Brexit, το Εθνικιστικό Κίνημα του Τέξας (TNM),  πιστεύει ότι οι Τεξανοί θα ψηφίσουν για την ανεξαρτησία τους το 2018. Τώρα ο κυβερνήτης Γκρέγκ Άμποτ καλεί σε 




προσφυγή δημοψηφίσματος για ένα Texit.

 «Η νίκη για το Brexit ανοίγει την πόρτα για το Texit, συγκεκριμένα, είναι δυνατόν να έχουμε μια ώριμη συζήτηση και να αφήσουμε το λαό να πει τον τελευταίο λόγο», είπε ο Ντάνιελ Μίλερ, πρόεδρος του TNM.



 Το Κίνημα αυτό το οποίο έχει 261.231 υποστηρικτές στην ιστοσελίδα του, ζητά να ενταχθούν σε αυτό περισσότεροι Τεξανοί και να ασκήσουν πίεση στον Άμποτ να επιτρέψει μια ψηφοφορία για την ανεξαρτησία του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες «την εκτεταμένη ομοσπονδιακή γραφειοκρατία».



Το Τέξας ήταν το 28ο κράτος που εντάχθηκε στην Αμερικανική Ένωση (ΗΠΑ) το 1845, μετά από εννέα χρόνια λειτουργίας ως ανεξάρτητη δημοκρατία.



Σήμερα έχει μια οικονομία $ 1.6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εάν γίνει κάποτε ένα ξεχωριστό έθνος θα βρισκόταν ανάμεσα στις 10 παγκόσμιες οικονομίες, σύμφωνα με τον Μίλερ.



Το Τέξας δεν είναι μόνο σε αυτήν την τάση που ακολουθεί το παράδειγμα του Brexit.

Είναι και η Καλιφόρνια.



«Έχουμε την πρόθεση να μιμηθούμε αυτή τη διαδικασία εδώ στην Καλιφόρνια, θέτοντας δημοψήφισμα ανεξαρτησία, ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και να ψηφίσουμε για έξοδο ή παραμονή στην Αμερικανική Ένωση», δήλωσε ο Λουίς Μαρινέλι πρόεδρος της « Ναι,  Εκστρατεία ανεξαρτησίας της Καλιφόρνιας» [Yes California Independence Campaign].


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα