Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα ηφαίστεια του κόσμου την ίδια στιγμή

Θα μετέτρεπε τον πλανήτη μας σε μια πραγματική κόλαση

Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα ηφαίστεια του κόσμου την ίδια στιγμή
Ένα εφιαλτικό σενάριο: Τι θα γίνει αν όλα τα ηφαίστεια της Γης αρχίσουν ταυτόχρονα να εκρήγνυνται; Φυσικά, είναι περιττό να γράψουμε ότι αυτό θα μετέτρεπε τον πλανήτη μας σε μια πραγματική κόλαση. 
Στη Γη υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια που σημαίνει ότι έχουν εκραγεί τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία 10.000 χρόνια. Αυτό δεν αφορά στην συνεχή ζώνη των ηφαιστείων στον πυθμένα των ωκεανών, περίπου 500 εκ των οποίων έχουν εκραγεί κάποια ιστορική στιγμή. 
Ο Δρ. Matthew Watson, ειδικός στην ηφαιστειολογία από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ανέφερε σχετικά στην MailOnline: "Η διαφορά στην δραστικότητα της έκρηξης ελέγχεται κυρίως από το ιξώδες του μάγματος. Όσο πιο παχύρρευστο είναι το μάγμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να υπάρξει εκροή αερίων...". 
Καταστροφές στις περιοχές γύρω από τα ηφαίστεια  
Καταρχάς, οι άνθρωποι που ζουν στη ζώνη πυρός της έκρηξης, θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από το μάγμα, αλλά και από τα τεράστια σύννεφα τέφρας.

Οι πυροκλαστικές ροές είναι γρήγορα κινούμενα σύννεφα βράχων, τέφρας και φυσικού αερίου, που είναι πολύ καυτά, με θερμοκρασίες που φτάνουν  έως και 1000 ° C. Θα ήταν αδύνατο να τις αποφύγει κανείς, μιας και οι ροές ταξιδεύουν με 450 μίλια την ώρα. Επιπλέον, η καταστροφή θα είναι σε έκταση 100 μιλίων γύρω από την έκρηξη. Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρεάσει έναν μεγάλος αριθμό ανθρώπων που ζουν κοντά στα ηφαίστεια. Για παράδειγμα, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κοντά στον Βεζούβιο, ενώ 130 εκατομμύρια ζουν στην Ιάβα που έχει 45 ενεργά ηφαίστεια!
Η καταστροφή στις περιοχές γύρω από τα ηφαίστεια, θα είναι φυσικά η αρχή. Με τις εκρήξεις, γιγαντιαία ποσότητα ηφαιστειακής τέφρας θα καλύψει τον ουρανό που θα ταξιδέψει χιλιάδες μίλια μακριά. 
"Η τέφρα είναι αρκετά δυσάρεστη - αποτελείται από μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού, κρυστάλλων και πέτρας", λέει ο καθηγητής. Η ηφαιστειακή τέφρα είναι τόσο βαριά που θα μπορούσε να κάνει κτίρια να καταρρεύσουν - συσσωρεύεται στα θεμέλια και σιγά σιγά το κτίσμα βουλιάζει. 
Φυσικά, και για τον άνθρωπο οι επιπτώσεις θα είναι εξίσου καταστροφικές. Η εισπνοή τέφρας μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους πνεύμονες και στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένα από τα στάδια της... κόλασης, θα είναι και ο λεγόμενος πυρηνικός χειμώνας μιας και τα υλικά θα εκτοξεύονταν στην ατμόσφαιρα θα δημιουργούσαν ένα πυκνό αδιαπέραστο για τον Ηλιο πέπλο. Αυτό θα προκαλέσει την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, συνεχή τοξική βροχόπτωση και καταστροφή των καλλιεργειών. Έλλειψη τροφής, απουσία ασβεστίου και άλλα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε συνδυασμό με ψυχολογικά προβλήματα από την διαβίωση σε αυτό το περιβάλλον συνθέτουν το σκηνικό που θα ζήσει η ανθρωπότητα. 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα