Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πορτοφόλι, τα μυστικά της αφθονίας

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το πορτοφόλι μας; Είναι καλά διατηρημένο ή είναι φθαρμένο και ξηλωμένο; Ακόμα κι αν πρόκειται για το αγαπημένο μας πορτοφόλι, αν δεν είναι πια σε καλή κατάσταση, καλό είναι να φύγει από την τσάντα μας. Φροντίζουμε να αγοράσουμε ένα καινούργιο, που να μας εξυπηρετεί και να μας αρέσει! 
Αν δεν μας αρέσει, τότε σίγουρα δεν θα είναι γεμάτο. Το πορτοφόλι μας το έχουμε μαζί μας όλη μέρα, οπότε καλό είναι να έχουμε ένα πορτοφόλι της αρεσκείας μας.
portofoli-ta-mystika-afthonias1-ingolden.gr
Ξεκαθαρίζουμε το πορτοφόλι μας
Το αδειάζουμε εντελώς και κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Το πορτοφόλι πρέπει να έχει χώρο για να δεχτεί χρήματα. Αν είναι παραγεμισμένο με παλιές κάρτες, αποκόμματα, αποδείξεις, χαρτάκια κάθε λογής, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν το φροντίζουμε σωστά. Δεν φυλάμε μέσα στο πορτοφόλι μας αποδείξεις από πράγματα που πληρώσαμε. Οι αποδείξεις  σημαίνουν τα χρήματα που έφυγαν από εμάς.
Βάζουμε  μέσα όσα πράγματα θα χρειαστούμε άμεσα. Αν θέλουμε να γεμίσει το πορτοφόλι μας, φροντίζουμε να κάνουμε χώρο. Το αδειάζουμε καθημερινά από οτιδήποτε περιττό και άσχετο και το τακτοποιούμε.
Καθαρίζουμε την ενέργεια του   
Πριν ξαναβάλουμε μέσα όσα πράγματα χρειαζόμαστε, κάνουμε έναν ενεργειακό καθαρισμό στο πορτοφόλι μας. Το αφήνουμε μερικές ώρες στον ήλιο για να απορροφήσει θετική ενέργεια και στη συνέχεια το περνάμε με ένα βαμβάκι όπου θα έχουμε ρίξει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από λεμόνι.

Το σωστό χρώμα
Αρκετές μπορούν να είναι οι επιλογές ως προς το χρώμα του πορτοφολιού μας.
Το κόκκινο ενεργοποιεί τη ροή των χρημάτων, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά γούρια του πλούτου. Συγχρόνως, βέβαια, μας ενθαρρύνει να ξοδεύουμε ασυλλόγιστα.
Το πράσινο θεωρείται το ιδανικό χρώμα για ένα πορτοφόλι, γιατί είναι το χρώμα της αφθονίας και της ανάπτυξης.
Το μαύρο και το σκούρο μπλε εκπροσωπούν τον πλούτο. Ιδίως το μαύρο θεωρείται από τις καλύτερες χρωματικές επιλογές για ένα πορτοφόλι.
Το καφέ και το μπεζ συμβολίζουν τη σταθερότητα. Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή μας και τη συνετή διαχείριση των οικονομικών μας. Το καφέ, βέβαια, θεωρείται υπερβολικά συντηρητικό.
Το χρυσό, ασημί ή λευκό πορτοφόλι συμβολίζουν το μεταλλικό στοιχείο, από το οποίο είναι φτιαγμένα τα νομίσματα. Γι’ αυτό έχουν κι αυτά σύνδεση με τον πλούτο.
Το σωστό μέγεθος
Έχουμε ένα πορτοφόλι με αρκετά χωρίσματα και τακτοποιούμε μέσα τα πράγματα με λογική σειρά. Ιδανικό είναι το μέγεθος που μας βολεύει, αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε και μερικά πράγματα ακόμα:
– Φροντίζουμε να χωρούν άνετα τα χαρτονομίσματα, ώστε να μην διπλώνονται ή τσαλακώνονται. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το χρήμα επηρεάζει την οικονομική μας κατάσταση.
– Τα κέρματα καλύτερα να μπαίνουν σε ξεχωριστή θήκη.
– Καλό είναι να υπάρχουν οι σχετικές θήκες για τις πιστωτικές κάρτες. Δεν θεωρείται όμως ευοίωνο να φυλάμε τις πιστωτικές κάρτες μαζί με τα χρήματα, γιατί οι πρώτες συνδέονται με χρέη. Ίσως θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε ένα ξεχωριστό πορτοφόλι ειδικό γι’ αυτή τη δουλειά, όπου να βάζουμε επίσης ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και άλλα έγγραφα.
portofoli-ta-mystika-afthonias2-ingolden.gr
Τα γούρια της αφθονίας
Μπορούμε να έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας κάποιο γούρι του πλούτου.
– Φροντίζουμε να κρατάμε πάντα ένα τυχερό χαρτονόμισμα που δεν θα ξοδεύουμε.
– Μπορούμε να προσθέσουμε ένα τυχερό σύμβολο όπως ένα μάτι, ένα τριφύλλι, ένα πέταλο, ή έναν μικρό κρύσταλλο κιτρίνη, που ευνοεί τα οικονομικά.
– Ιδανικά είναι και τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο. Αυτά πρέπει να είναι σε τριάδα και δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα.
– Φυσικά, βάζουμε  στο πορτοφόλι μας και μερικές από τις επαγγελματικές μας κάρτες, που σχετίζονται άμεσα με τα έσοδά μας.
– Εκείνο που δεν πρέπει να έχουμε, είναι οι φωτογραφίες των αγαπημένων μας προσώπων γιατί λειτουργούν διασπαστικά.
– Δεν ξεχνάμε, ότι δεν είναι καλό να μένουμε με εντελώς άδειο πορτοφόλι. Κρατάμε ένα ποσό, έστω και πολύ μικρό, που δεν θα το ξοδεύουμε ποτέ. Αυτό θα μένει  σαν «μαγιά» μέσα στο πορτοφόλι μας, για να μη σταματά η ροή του χρήματος.
Τι είναι σημαντικό
– Είναι πολύ σημαντικό να μεταχειριζόμαστε το πορτοφόλι μας με προσοχή. Δεν το ακουμπάμε κάτω, ακόμα κι αν βρίσκεται μέσα στη τσάντα μας, γιατί αυτό κάνει τον πλούτο μας να φεύγει.
Δεν το παρατάμε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, αντίθετα, έχουμε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου το φυλάμε. Καλό είναι να ξέρουμε όχι μόνο πού είναι το πορτοφόλι μας αλλά και πάνω-κάτω πόσα χρήματα έχει μέσα. Αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά μας με επίγνωση και με έλεγχο.
– Ο μεγαλύτερος μαγνήτης του πλούτου και της αφθονίας στη ζωή είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το να πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε χρήματα και ότι αργά ή γρήγορα το σύμπαν θα μας τα φέρει, είναι η βασική προϋπόθεση για μια καλή οικονομική κατάσταση. Και αυτό πρέπει να εκφράζεται και με τις πράξεις μας, όσο απλές και αν φαίνονται. Η ευημερία πηγαίνει σε όσους την καλοδέχονται. Ας είμαστε κι εμείς ένας από αυτούς!

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα