Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

10 απλοί τρόποι να κάψετε λίπος κατά τη διάρκεια της μέρας

Να θυμάστε ότι το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει ο οργανισμός τις λειτουργίες του και ο μεταβολισμός το έργο της καύσης του λίπους. Επιπλέον, μας εξασφαλίζει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα μας.
Καύση του λίπους… Ένας ανέφικτος στόχος; Κάθε άλλο. Γνωρίζουμε ότι κάθε άτομο έχει ένα συγκεκριμένο είδος μεταβολισμού, που κάνει το αδυνάτισμα περισσότερο ή λιγότερο εύκολο. Αν όμως συνηθίσετε τον οργανισμό σας στις παρακάτω απλές συνήθειες, θα δείτε ότι λίγο-λίγο μπορείτε να τα καταφέρετε!Ακολουθούν δέκα απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της μέρας.

1. Ξεκινήστε τη μέρα με ένα έγχυμα με πιπέρι καγιέν, λεμόνι και πράσινο τσάι

prasino-tsai-me-kokkino-piperi-500x427
Αυτή η απλή θεραπεία είναι κάτι περισσότερο από ιδανική για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Έχουμε ήδη μιλήσει για τις ιδιότητες και τις ωφέλειες του πράσινου τσαγιού σε άλλα άρθρα του ιστολογίου μας, έτσι θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να θέσετε τις συμβουλές μας σε εφαρμογή. Ποιο είναι το μυστικό; Πολύ απλό. Το έγχυμα με πράσινο τσάι, πιπέρι καγιέν και λεμόνι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματός μας, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, αναγκάζοντας τον οργανισμό να κάψει λίπος ενώ ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει μια αίσθηση κορεσμού. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι καίμε θερμίδες σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιούμε, κάτι που είναι γνωστό ως θερμογενετική επίδραση (ή αλλιώς θερμογένεση).
Να θυμάστε ότι είναι περισσότερο ευεργετικό να πίνετε αυτό το έγχυμα κρύο, αφού η χαμηλή θερμοκρασία αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια. Χρειάζεστε απλώς ένα φακελάκι πράσινο τσάι, μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν και ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Αφήστε το στο ψυγείο σας για δέκα λεπτά περίπου πριν το πιείτε, αφού είναι καλύτερα να το πίνετε δροσερό.

2. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας

grigora-proina
Απαραίτητο! Το πρωινό γεύμα αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο της μέρας. Για να καταλάβετε καλύτερα γιατί, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος προτιμούν να παραλείπουν το βραδινό και το πρωινό γεύμα.. Αυτό σημαίνει ότι τρώνε μόνο ένα μεγάλο γεύμα σε όλη τη διάρκεια της μέρας ή καταλήγουν να καταναλώνουν σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Η παράλειψη του πρωινού κάνει το μεταβολισμό μας να επιβραδύνεται. Όταν δεν του δίνουμε δουλειά, δεν υπάρχει ενέργεια για να κάψει, έτσι το σώμα αποθηκεύει το λίπος.
Αυτό είναι λάθος. Πρέπει να τρώτε ένα καλό, ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό γεύμα. Φυσικό χυμό, βρώμη, καφέ. Αν θέλετε μπορείτε να φάτε και αβγά, επειδή εξασφαλίζουν άπαχη πρωτεΐνη και μας χορταίνουν. Όταν τρώμε ένα καλό πρωινό, έχουμε περισσότερη ενέργεια, προλαμβάνουμε τους πονοκεφάλους και βάζουμε το μεταβολισμό μας να δουλέψει. Μην το ξεχνάτε!

3. Οι ωφέλειες της βιταμίνης D

vitamini-D-500x313
Αρκετές μελέτες, όπως εκείνη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, μας λένε ότι πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καύση του λίπους βελτιώνουν την κατάστασή τους αυξάνοντας τη δόση βιταμίνης D που λαμβάνουν. Γνωρίζατε ότι η βιταμίνη D περιέχεται στο σολομό, στο γιαούρτι, στα δημητριακά, στον τόνο σε ελαιόλαδο… Πωλούνται επίσης συμπληρώματα βιταμινών που μπορούν να μας βοηθήσουν.

4. Ο κανόνας 20-20

perpatima-adynatisma
Ο κανόνας 20-20 είναι κατά κάποιον τρόπο ένα δημοφιλές συνθηματικό για εκείνους που επιθυμούν να καίνε λίπος κάθε μέρα. Είναι κάτι απλό που ωστόσο απαιτεί κάποια θέληση. Όταν ξυπνάμε το πρωί, πρέπει να κάνουμε 20 επαναλήψεις κάποιας άσκησης για κοιλιακούς. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα πρέπει να τρέξουμε ή να περπατήσουμε για 20 λεπτά και, φυσικά, να ανεβούμε 20 σκαλιά. Γιατί δεν εφαρμόζετε αυτή τη συμβουλή;

5. Πίνετε 2 λίτρα νερό

ofeleies-nerou
Αυτή είναι η πιο γνωστή και πιο απλή συμβουλή και εκείνη που δεν ακολουθούμε πάντα. Πίνετε συνήθως 6 με 8 ποτήρια νερό τη μέρα; Αν δυσκολεύεστε, θυμηθείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού. Κάνει το νερό πιο γευστικό!

6. Περισσότερες ίνες, παρακαλώ

vromi-500x333
Οι ίνες είναι ιδανικές για την καύση του λίπους, τη ρύθμιση του μεταβολισμού και τη βελτίωση της πέψης, βοηθώντας μας, όπως γνωρίζετε, να αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα. Το ιδανικό είναι να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα μπολ βρώμης. Για δείπνο μπορείτε να φάτε μπρόκολο, σπαράγγια ή κουνουπίδι -είναι όλα εξαιρετικά. Το ψωμί που τρώτε θα πρέπει να είναι από αλεύρι ολικής άλεσης και, αν δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει το ψωμί σίκαλης, κάντε το και θα δείτε πόσο ωφέλιμο είναι για σας.

7. Ένα πράσινο μήλο τη μέρα

milo-granny-smith-500x290
Πρόκειται για ακόμα μία συμβουλή που είναι εξίσου γνωστή και αποτελεσματική. Μπορείτε να έχετε ένα μήλο μέσα στην τσάντα σας για εκείνα τα πρωινά που ξαφνικά πεινάτε. Να θυμάστε να το πλένετε καλά και να το τρώτε με τη φλούδα, επειδή στη φλούδα του μήλου βρίσκονται πολλές από τις ωφέλιμες ιδιότητες που μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Υγιεινό, γευστικό και θεραπευτικό. Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα.

8. Ξεφύγετε από τη ρουτίνα

podilasia
«Ξεφύγετε από τη ρουτίνα«. Ξέρουμε, ακούγεται σαν μια φράση από κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας, όμως η ιδέα πίσω από αυτές τις λέξεις βασικά περιλαμβάνει μια αλλαγή νοοτροπίας χάρη στην οποία θα κάψετε περισσότερο λίπος. Πώς; Είναι πολύ εύκολο: επιλέξτε να ανεβείτε τα σκαλιά αντί να πάρετε το ασανσέρ, πάρτε το μακρύτερο δρόμο για το σπίτι, μην κάθεστε πολλές ώρες στον καναπέ. Είναι καλύτερα να βγείτε και να περπατήσετε με τους φίλους σας αντί να καθίσετε απλώς σε κάποιο καφέ… Απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν πολλά για σας.

9. Φροντίστε την υγιεινή του ύπνου σας

ti-mas-didaskoun-oi-gates-gia-ton-ypno
Όταν μιλάμε για υγιεινή του ύπνου, αναφερόμαστε στην ανάγκη για επαρκή ανάπαυση. Ίσως εκπλαγείτε, όμως ο επαρκής ύπνος συμβάλλει στην καύση του λίπους. Το μυστικό είναι ότι το σώμα μας καθαρίζει τις τοξίνες όταν κοιμόμαστε βαθιά, αποβάλλοντας τις άχρηστες ουσίες μέσω του λεμφικού συστήματος και του συκωτιού. Όλα αυτά σημαίνουν ότι μπορούμε να κάψουμε και να αποβάλουμε το λίπος ευκολότερα. Θα πρέπει να κοιμάστε 6 με 8 ώρες κάθε μέρα. Μη μένετε ξύπνιοι ως αργά, αλλά πηγαίνετε για ύπνο δύο ώρες μετά το βραδινό γεύμα.

10. Γελάτε λίγο περισσότερο!

gelio
Κλείνουμε αυτό το άρθρο με ένα χαμόγελο και μια αλήθεια: το γέλιο συμβάλλει στην καύση του λίπους. Διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο για 15 με 20 λεπτά τη μέρα μας επιτρέπει να κάψουμε μέχρι και 50 θερμίδες. Είναι τόσο απλό.
Γιατί δεν αρχίζετε να εφαρμόζετε τα παραπάνω από σήμερα;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα