Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
Ο βασιλιάς της Βρετανίας Ούθερ Πέντραγκον, δεν είχε κληρονόμους και όταν πέθανε, οι οικογένειες των ευγενών μάλωναν για το θρόνο. Ο μόνος που μπορούσε να αποκαταστήσει την ειρήνη στη Βρετανία ήταν ο σύμβουλος του βασιλιά, ο πανίσχυρος μάγος Μέρλιν. Όμως, κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν. 
Μια παραμονή Χριστουγέννων ακούστηκε ένα εκπληκτικό μαντάτο: Την επομένη, ο Μέρλιν θα μιλούσε στους ιππότες στην μεγάλη εκκλησία του Λονδίνου. Την καθορισμένη ώρα, η εκκλησία γέμισε από πάνοπλους άνδρες, που προσπαθούσαν να μαντέψουν τί θα τους έλεγε ο μάγος.
Ξαφνικά, στα σκαλιά της Αγίας Τράπεζας, εμφανίστηκε ένας γέρος με μακριά άσπρη γενειάδα και λευκό χιτώνα Δρυΐδη. Ήταν ο Μέρλιν!
«Ευγενείς ιππότες, ένα ξίφος θα μας δείξει τον νέο βασιλιά!¨» Αμέσως μετά, εξαφανίστηκε! Και ενώ οι ιππότες προσπαθούσαν να καταλάβουν τί εννοούσε, ένας φρουρός μπήκε τρέχοντας στην εκκλησία. ‘’Ελάτε να δείτε τί υπάρχει στην αυλή!» φώναξε.
Οι ιππότες έτρεξαν και είδαν στον παλιό βωμό των θυσιών ένα αμόνι με ένα σπαθί καρφωμένο πάνω του. Στην πέτρα ήταν σκαλισμένη η φράση «όποιος τραβήξει αυτό το σπαθί θα γίνει βασιλιάς της Βρετανίας.» 


Οι ιππότες άρχισαν να δοκιμάζουν κανείς όμως δεν κατάφερε να τραβήξει το σπαθί. Ποιος λοιπόν θα γινόταν βασιλιάς; Αποφάσισαν να διεξάγουν οι ευγενείς αγώνες με όπλα την Πρωτοχρονιά. Ο νικητής, θα ανακηρυσσόταν βασιλιάς της Βρετανίας.
Ανάμεσα στους ευγενείς ήταν και ο σερ Εκτορ με τους γιους του, τον μεγαλύτερο σερ Κέι και τον νεότερο Αρθούρο. Οι αγώνες άρχισαν με κονταρομαχίες. Όταν οι ιππότες έπεφταν από τα άλογά τους, πολεμούσαν με σπαθιά.
Ο σε Κέι ξαφνικά κατάλαβε ότι είχε ξεχάσει το σπαθί του στο πανδοχείο και έστειλε τον μικρό του αδελφό να το φέρει. Ο Αρθούρος όμως δεν το βρήκε, και περνώντας από την εκκλησία είδε ένα σπαθί εγκαταλειμμένο σε μια πέτρα! Το τράβηξε με ευκολία και το πήγε στον αδελφό του! Ο σερ Κέι κατάλαβε όμως ποιο είναι το σπαθί και κοίταξε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. ‘Κοιτάξτε, τράβηξα το σπαθί, είμαι ο βασιλιάς!»
Τα νέα απλώθηκαν στο χώρο των αγώνων, όμως ο σερ Εκτορ, επειδή ήξερε ότι ο μεγάλος του γιος έλεγε συχνά ψέματα, απαίτησε να επαναληφθεί η δοκιμασία. Έμπηξε το σπαθί στη θέση του και απαίτησε από το γιο του να το τραβήξει. Εκείνος έβαλε όλη του τη δύναμη, αλλά το σπαθί δεν μετακινήθηκε. Αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια. Ο Αρθούρος προχώρησε μπροστά και τράβηξε το σπαθί. Θριαμβευτικές φωνές υψώθηκαν «ζήτω! Η Βρετανία βρήκε το βασιλιά της!»

 The Mythologists

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα