Στείλετε
το τουλάχιστον σε τρείς φίλους σας και παρακαλέσετε τους να το
στείλουν και αυτοί σε άλλους τρείς ο καθένας . Αν αυτό το επαναλάβουν
οι φίλοι σας και οι φίλοι τους και αυτό γίνει μόνο για μια δεκαριά
επαναλήψεις ,τότε όλη η Ελλάδα θα μάθει τις βρομιές τους και οι κύριοι
αυτών των εταιριών θα καταλάβουν ότι ούτε κουμπάροι ούτε κυβερνήσεις
ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να σκεπάζουν τις βρωμιές τους ......
Ας ξεβρομίσουμε εμείς τον τόπο μας .
Έχουμε πλέον στα χέρια μας τη δύναμη της άμεσης επικοινωνίας πολύ ποιο δυνατή από την ψήφο.
Κατερίνα Μουντή Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων Υποδομών Διεύθυνση Πληροφορικής Τμήμα ΙΙΙ
Τηλ.: 210 2125332 210 2125332 210 2125332 210 2125332 FAX: 210 2019611
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !! ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ. Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!! ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!! ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!
Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών .
Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ.
«Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει...καθαρό!
Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα: Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη; Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία; Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στηνκατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη; Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη; Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές; Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;
Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Ει σαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
Σκάνδαλο στην Κύπρο την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για να μην θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη. Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού, ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες μυκοτοξίνες στον κόσμο. Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους.Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι,οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις. Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.
TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
Ας ξεβρομίσουμε εμείς τον τόπο μας .
Έχουμε πλέον στα χέρια μας τη δύναμη της άμεσης επικοινωνίας πολύ ποιο δυνατή από την ψήφο.
Κατερίνα Μουντή Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων Υποδομών Διεύθυνση Πληροφορικής Τμήμα ΙΙΙ
Τηλ.: 210 2125332 210 2125332 210 2125332 210 2125332 FAX: 210 2019611
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !! ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ. Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!! ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!! ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!
Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών .
Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ.
«Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει...καθαρό!
Το
συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π»,
έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά
της για το καρτέλ των γαλακτο-βιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει
καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από
τις δικαστικές.
Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το Γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
Στη
σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες
αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι
υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι εταιρείες. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα
στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί
από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν
βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το
2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά
του φρέσκου γάλακτος. Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις
εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει
το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!
Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή
Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1
είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη
ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις
γαλακτοβιομηχανίες». Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia
(ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη
αισιοδοξία για την αποτελεσματικό-τητά του. «Υπάρχει μία ουσία που
περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν μεγάλη
υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος. «Δεν
κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο.. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η
περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος -Οκτώβριος», προσθέτει,
εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της
αυξημένης υγρασίας. Όπως είχε αποκαλύψει το «ΠΟΝΤΊΚΙ» την περασμένη
εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν
στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου γάλακτος,
«παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας. Μάλιστα, ο κ.
Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή
του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος
ήταν και τότε υπαρκτό! Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε
έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννακάκος, ενώ η
ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι «εσφαλμένη εντύπωση ότι το
''εκτός προδιαγραφών'' νωπόν γάλα, δηλαδή το''παράνομο'' γάλα -πρώτη
ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους
για την υγεία των καταναλωτών (λ.χ.δηλητηριάσεις κ..ά.)».Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το Γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα: Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη; Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία; Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στηνκατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη; Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη; Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές; Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;
Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Ει σαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
Σκάνδαλο στην Κύπρο την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για να μην θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη. Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού, ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες μυκοτοξίνες στον κόσμο. Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους.Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι,οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις. Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου γάλακτος.
TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Βγάλτε ένα δημόσιο έγγραφο τώρα που να δηλώνει αυτά που λέτε για κάθε μία εταιρία ξεχωριστά,αλλιώς είστε κοινοί συκοφάντες.Όσο για τις εταιρείες που αναφέρεστε να σας θυμίσω ότι απασχολούν μερικές χιλιάδες Έλληνες,σύμφωνα με αυτά που λέτε θέλετε να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα από αυτές τις εταιρείες οπότε και να βρεθούν στο δρόμο μερικές χιλιάδες Ελλήνων,δε μας είπατε όμως από ποιες εταιρείες να παίρνουμε προιόντα?μήπως από τις πολυεθνικές ( γιατί σύμφωνα με τα γραφόμενά σας αυτές απέμειναν καθαρές) ξένων συμφερόντων?Και κάτι άλλο θυμηθήκατε από το 2007 να το βγάλετε τώρα?Παρακαλώ τον συντάκτη του άρθρου να μας ανεβάσει έκθεση με αποτελέσματα (από το χημείο του κράτους) για αφλατοξίνες των εν λόγο εταιρειών και όχι φήμες
ΑπάντησηΔιαγραφήOk κύριε ανώνυμε εσυ ποια απο τις δυο εταιρείες εκπροσωπεις;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πω μόνο ότι μια φορα είπα να αγοράσω γιαούρτι τοταλ και ήταν μουχλιασμενο ενω αργού σε πολυ να λήξει. Μάλιστα αυτο συνέβη πριν 2 χρονια. Απο τότε δεν ξανα πήρα.
Υπάρχουν παρα πολλές ελληνικές εταιρείες με ελληνικές πρώτες ύλες και έχουν αφήσει να τους γίνουν έλεγχοι.
Έγγραφα χρειάζεσαι ή πραγματικές εμπειρίες;; Εμένα μου αρκεί το δεύτερο.
Όσο για τον κόσμο που θα μείνει άνεργος, λυπάμαι αλλα δεν θα διακινδυνεψω την υγεία των δικών μου για να μένουν ανοιχτές τέτοιες εταιρείες. Και το εργοστάσιο που έπεσε απο τον σεισμό του '99 θα έπρεπε να είχε κλείσει και δυστυχώς να αφήσει πολλούς χωρίς δουλεια αλλα δεν έκλεισε και δυστυχώς τους θρηνήσαμε. Για σκέψου λοιπόν ξανα....
Δεν είπα να διακινδυνεύσεις την υγεία των δικών σου ανθρώπων προς θεού και όσο για το προϊόν που βρήκες μουχλιασμένο 1) σίγουρα έχεις βρει διάφορα προϊόντα (όπως και εγώ) προβληματικά αλλά δεν βλέπω πουθενά να το κάνεις θέμα,2)εγκυκλοπαιδικά να σου πω ότι το προϊόν που βρήκες μουχλιασμένο σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει συντηρητικά (γιαυτό και μούχλιασε λόγο προφανώς κακής συσκευασίας).Όσο γι’αυτό που ζήτησα θα σε ξαναπαρακαλέσω να βρεις και αναρτήσεις αποτελέσματα από το χημείο του κράτους.Ειδάλως διορθώστε το άρθρο και γράψτε το σαν προσωπική πραγματική εμπειρία.
ΔιαγραφήΚαι κάτι άλλο σχετικά με την απάντησή σου οι αφλατοξίνες με το μουχλιασμένο προιόν που κολάει?
Διαγραφήειλικρινά αναρωτιέμαι για πόσα χρόνια ακόμα αυτό το άρθρο θα αναδημοσιεύεται είναι περίπου 4 ή 5 χρόνια που μου το είχαν προωθήσει για πρώτη φορά υπάρχει και απόφαση του εφετ σε σχετική ερώτηση του Μ .Στρατάκη στις 29/12/2008με θέμα: επικίνδυνος καρκινογόνος ουσία αφλατοξινη Μ1 στο γάλα.που βγάζει αναληθές το άρθρο ολα τα αλλα κατα τη γνωμη μου γινονται εκ του πονηρου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.Αν πραγματικά υπήρχε η υπάρχει στο γάλα κάποια καρκινογόνος ουσία,ειναι πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας,λόγω της αυξημένης κατανάλωσης απο την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών,και κυρίως παιδιών.Όσο για τους 600 εργαζομένους των εν λόγω εταιρειών και το μέλλον τους,μάλλον προηγούνται τα 6-7 εκατομμύρια των καταναλωτών.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να καταθέσετε στοιχεία αμφότεροι,και απο την απόφαση του ΕΦΕΤ(περι αφλατοξινών)και της απάντησης του ΕΦΕΤ στην σχετική ερώτηση του Στρατάκη.ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι που βλεπετε και τις αλλες πλευρες. Δυστυχως δεν εχω το επιπεδο μορφωσης κανενος απο τους δυο που απαντησατε για να παρω μερος. Μπορω ομως να πω το εξης. Σε 4-5 μερες το θεμα θα ξεχαστει ειτε ειναι αληθινο ειτε οχι.. Καρκινογονες ουσιες υπαρχουν ακομα και στο νερο που πινουμε, στον αερα που αναπνεουμε. Το θεμα δεν ειναι που βρισκονται και ποιοι ευθυνονται ( κατα την αποψη μου), αλλα τι μπορουμε να κανουμε ΟΛΟΙ μαζι γιαυτο. Με ολο το σεβασμο, Κωστης.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.efet.gr/images/efet_res/docs/library/plans-expos/poese2007.doc
ΑπάντησηΔιαγραφή· Έλεγχοι για την ανίχνευση καταλοίπων ή προσμείξεων στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε στάδια μετά την πρωτογενή παραγωγή.
Ο έλεγχος στη συγκεκριμένη προτεραιότητα επικεντρώθηκε για το 2007 στην παρουσία αφλατοξίνης Μ1 σε θερμικά επεξεργασμένο γάλα. Από τα πρώτα αποτελέσματα προκύπτει ότι το γάλα συμμορφώνεται ως προς αυτήν την παράμετρο με τη νομοθεσία.
http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/library/plans-expos/poese2008.doc
· Έλεγχοι για την ανίχνευση καταλοίπων ή προσμείξεων στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε στάδια μετά την πρωτογενή παραγωγή.
Για το 2008 διενεργήθηκαν έλεγχοι για τη διερεύνηση συγκεκριμένων περιστατικών κυρίως ως προς την παρουσία Αφλατοξίνης Μ1 στο γάλα. Σε όλες τις περιπτώσεις ο έλεγχος δεν οδήγησε σε κάποια μη συμμόρφωση.
Θέλετε και άλλα?????
http://portal.efet.gr/
Έχει τις εκθέσεις του ΕΦΕΤ μπορείτε να τις δείτε και να κρινετε τι είναι αλήθεια και τι φήμες