Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ξεκλειδώνοντας Ξεχασμένες Γνώσεις!


  Συμβαίνει, κατά κανόνα, σε όλους μας να φτάνει κάποια στιγμή στη ζωή μας που κοντοστεκόμαστε αυθόρμητα και θέτουμε εκείνες τις πανάρχαιες ερωτήσεις, όπως «ποιος είμαι;», «γιατί υπάρχω;», «ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;»… 

Είναι μια στιγμή μαγική!

Μέσα μας και κατά προέκταση γύρω μας, ο ορίζοντας της αντίληψης μας μοιάζει να διευρύνεται αυτόματα ως το άπειρο! Και κάποιες φορές, κάποιοι από εμάς έχουν την αίσθηση πως μέσα σ’ εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα περικλείονταν όλες οι απαντήσεις.

  Όμως ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση η στιγμή παρέρχεται κι απομένουμε μόνοι κι αποκομμένοι από την Ολότητα που μόλις πριν λίγο μας είχε συνεπάρει. Και τα πιεστικά ερωτήματα της αναζήτησης της βαθύτερης ταυτότητας μας, επιστρέφουν ακόμη πιο βασανιστικά. Και καθώς η καθημερινότητα ορμά σαν ανεμοστρόβιλος γύρω μας και μας παρασύρει, μένουμε με την αίσθηση πως βρεθήκαμε για λίγο στην απόλυτη σιγή που επικρατεί στο μάτι ενός κυκλώνα. Του κυκλώνα της ίδιας μας της Ύπαρξης.

  Ευτυχώς, αυτές οι μαγικές στιγμές, δεν χάνονται. Κι ακόμη, μπορούμε να τις ζωντανέψουμε ηθελημένα και συνειδητά. Αρκεί να βγούμε στο δρόμο. Ένα δρόμο, που μέσα από γνωστά και άγνωστα «τοπία» του εσωτερικού μας Κόσμου, ίσως μας οδηγήσει εκεί όπου γεννιούνται οι εύστοχες ερωτήσεις.

  Μη σας ξαφνιάζει αυτό, δεν έκανα λάθος. Οι σωστές ερωτήσεις είναι εκείνες που οδηγούν στις σωστές απαντήσεις. Και οι απαντήσεις υπάρχουν μέσα στον καθένα μας. Αρκεί να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο πρόσβασης στον βαθύτερο εαυτό μας.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια της χαρτογράφησης του άγνωστου Εαυτού, μπορούμε να έχουμε πολύτιμους βοηθούς και συμπαραστάτες πανάρχαιες παραδόσεις και τεχνικές, αλλά και σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Ίσως να φαντάζουν ασύμβατα αυτά μεταξύ τους όμως η Γνώση έχει την ιδιότητα να μπορεί να βρίσκεται παντού κι αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να την περιορίσει, αυτό είναι ο δογματισμός.

  Έτσι, ξεκινώντας, ας θέσουμε μιαν Αρχή. Το ένα και μοναδικό μας Δόγμα: να μην είμαστε ποτέ δογματικοί! Κι ας ανοίξουμε πανιά! Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο! Ένα ατέλειωτο ταξίδι μας περιμένει. «Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις...»


Σ’ αυτό το ταξίδι καπετάνιος είμαστε εμείς! Ο καθένας στο δικό του καράβι. Γιατί δεν σαλπάρουμε στη Μεγάλη Θάλασσα σαν τσούρμο, αλλά σαν μοναχικοί εξερευνητές. Σαν αυτούσιες και αυτόβουλες Υπάρξεις! Συγχρόνως μ’ εμάς μπορεί να ξεκινούν και κάποιοι άλλοι, και να έχουμε την ίδια ρότα, όμως η διαδρομή του καθενός είναι μοναδική. Όπως μοναδικός είναι και ο Άνεμος της ψυχής μας. Κι ίσως, ποιος ξέρει; Κάπου, κάποτε, να συναντηθούμε! Εκεί στον «τόπο» της Σύνθεσης και της Ολοκλήρωσης. Εκεί πίσω από τα διαθλαστικά πρίσματα, όπου τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου γίνονται και πάλι το Άχρονο Λευκό Φως!

  Κάποιοι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως το σύμπαν και επομένως και ο πλανήτης μας διαπερνώνται από συνεχείς και αλληλοεξαρτώμενες ακτινοβολίες και δέχονται πως αυτές οι ακτινοβολίες, μας επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν έμπαιναν στον κόπο να συνεργασθούν μεταξύ τους και να ερευνήσουν το θέμα μέσω της αγαπημένης τους Στατιστικής επιστήμης, στην οποία στηρίζουν πλήθος συμπερασμάτων για διάφορες επιστημονικές θέσεις, ίσως να ανακάλυπταν πως αυτές οι επιρροές συνδέονται άμεσα και με τα πεπρωμένα των ανθρώπων.

  Ωστόσο εμείς χρειάζεται εδώ να διευκρινίσουμε πως αυτές οι επιρροές δεν σημαίνουν στέρηση της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Σύμφωνα με πολλές από τις παραδόσεις των λαών, κάθε ανθρώπινο ον προγραμματίζει πριν ακόμη από τη γέννηση του τις συνθήκες της ζωής του. Επιλέγει αυτόβουλα την στιγμή της γέννησης, αλλά και τους γονείς που θα του εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βιώσει τις εμπειρίες που έχει αποφασίσει πως θέλει να αποκτήσει. Έτσι το πεπρωμένο που του εξασφαλίζουν οι πλανητικές θέσεις κατά την ώρα της γέννησης αντικατοπτρίζει τα δικά του σχέδια για την συγκεκριμένη ζωή.

  Από τη στιγμή της γέννησης και μετά είναι αδύνατο να ξεφύγει από το «πεπρωμένο» του, όμως οι επιμέρους λεπτομέρειες του σχεδίου που κατέστρωσε πριν γεννηθεί, διαμορφώνονται στην πορεία. Το κατά πόσο επιτυχημένος λοιπόν θα είναι κάποιος στη ζωή εξαρτάται από το πόσο σωστά θα χειριστεί αυτές τις λεπτομέρειες και κατά πόσο θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ο ίδιος είχε προγραμματίσει. Έτσι είναι αυτονόητο πως η επιτυχία είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και συμβαδίζει πάντα με την εκπλήρωση του πεπρωμένου του, ακόμη κι αν αυτό είναι ενός ρακοσυλλέκτη! Γιατί κάθε άνθρωπος είναι εξ ίσου σημαντικός και απαραίτητος για την επιτυχία του Μεγάλου Σχεδίου της Εξέλιξης.

Πρέπει να μας γίνει απόλυτα κατανοητό πως οι μόνοι υπεύθυνοι για την ζωή και τις πράξεις μας, είμαστε εμείς και μόνον εμείς!

  Εμείς! Ωραία, αλλά πως ορίζουμε αυτό το «εμείς» και κατά περιορισμό το «Εγώ»;

Ας ξεκινήσουμε από την απλούστερη εκδοχή. Το σώμα μας. Προφανώς αυτή τη στιγμή που διαβάζετε είστε καθιστοί. Κάνετε λοιπόν μια μικρή παύση και «αφουγκραστείτε» το σώμα σας. Νοιώστε τα σημεία που ακουμπούν στο κάθισμα και την ακριβή του στάση. Παρατηρήστε αν η στάση σας είναι άνετη ή αν κάπου νιώθετε άβολα. Βολευτείτε καλύτερα και χαλαρώστε.

Αγνοήστε οποιαδήποτε σκέψη και συγκεντρώστε την προσοχή σας στις εντάσεις του σώματος. Εικονοποιήστε τις σαν μικρογραφίες του εαυτού σας που χοροπηδούν η καθεμιά στο δικό της «πόστο» ξεφωνίζοντας και προσπαθώντας να σας τραβήξουν την προσοχή. Ακούστε τις.

  Τώρα στρέψτε την προσοχή σας σ’ αυτήν που «φωνάζει» πιο δυνατά και προσεγγίστε την με την φροντίδα που θα προσεγγίζατε ένα μικρό παιδί. Ρωτήστε την γιατί είναι αναστατωμένη, τι έχει και ποιος ευθύνεται γι αυτό. Κάντε τις ερωτήσεις μια, μια χωρίς να βιάζεστε και περιμένετε να «ακούσετε» ή να «δείτε» τι έχει να σας πει ή να σας δείξει.

Θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις! Κάποιες μπορεί να είναι απλές και προφανείς, όμως ενδέχεται να ανακαλύψετε καταστάσεις και στοιχεία για τον εαυτό σας που είχατε ξεχάσει ή ακόμα και σκοπίμως αρνηθεί. Αγχωτικές εμπειρίες που είχατε απωθήσει από το συνειδητό σας, αλλά βρήκαν τρόπο να εκδηλωθούν σωματικά για να αποφορτίσουν τον ψυχισμό σας.

Ακολουθήστε τις πληροφορίες που σας δίνονται όσο πίσω στο χρόνο, ή βαθιά στο υποσυνείδητο σας κι αν χρειαστεί. Η διαδικασία θα είναι μια πραγματική αποκάλυψη και το αποτέλεσμα λυτρωτικό!

  Εφαρμόστε την ίδια τεχνική για κάθε σωματικό μπλοκάρισμα σε κάθε ευκαιρία. Όσο πιο συχνά ασχολείστε με τις «κραυγές» του σώματός σας για βοήθεια, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται να προλαμβάνεται την επιδείνωση κάποιων καταστάσεων ή ακόμη και την εκδήλωση τους. Θεραπεύστε τις ψυχολογικές αιτίες πριν προλάβουν να μετατραπούν σε παθολογικές σωματοποιήσεις.

  Ασκηθείτε πάνω σ’ αυτή την τεχνική και καταγράψτε τις εντυπώσεις, τις εμπειρίες, τα όνειρα και τα σχόλια σας, σημειώνοντας ημερομηνίες, σ’ ένα τετράδιο που φροντίστε να είναι  μεγάλο για να το χρησιμοποιείτε συνεχώς. Θα είναι ας πούμε, το «Ημερολόγιο του Καπετάνιου», μια βάση δεδομένων της εξελικτικής πορείας σας όπου θα μπορείτε κατά διαστήματα να ανατρέχετε για να διαπιστώνετε τις εσωτερικές αλλαγές και την πρόοδο σας.

  Και να θυμάστε, εσείς και μόνον εσείς, κρατάτε τα κλειδιά της ευημερίας σας ακόμη κι αν έχετε ξεχάσει ποια είναι η κλειδαριά!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα