Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η 2η Πνευματική επανάσταση 2020 – 2070

2h6

Μία εποχή αλλαγής
Η ανθρωπότητα είναι μπροστά σε μία επερχόμενη νέα εποχή, μία εποχή πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Υπάρχουν πολλά σημάδια στην ανθρώπινη ψυχή που σηματοδοτούν αυτήν την αλλαγή. Η νέα εποχή δεν θα είναι βέβαια η γη της επαγγελίας αλλά μία δραστική αλλαγή των κοινωνιών που δεν θα μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο.
Όσο για το τέλος του κόσμου….. ας το αφήσουμε στους καταστροφολόγους… Η ζωή σε αυτό το πλανήτη τουλάχιστον για τον 21ο αιώνα θα συνεχίζει να υφίσταται.
Υπάρχουν εποχές στην ιστορία που έχουν σημαδέψει την εξέλιξη της και έφεραν πολύ σημαντική αλλαγή. Υπάρχουν υλικές επαναστάσεις και πνευματικές. Οι υλικές επαναστάσεις μέχρι τώρα ως προς την σπουδαιότητα τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τρεις. Η 1η είναι η γεωργική επανάσταση όπου και ήταν ο λόγος όπου η ανθρωπότητα ξεκίνησε να γεννά τις κοινωνίες, η 2η είναι η βιομηχανική η οποία και σημάδεψε την αλλαγή της παραγωγής αλλά και την απότομη αύξηση του πληθυσμού και η 3η είναι η ηλεκτρονική που τις συνέπειες τις βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Στο φιλοσοφικό και πνευματικό επίπεδο μέχρι στιγμής είχαμε μία μεγάλη επανάσταση….
α) Η Αξονική εποχή
Η Αξονική εποχή είναι από τα χρόνια 800 Π.Χ μέχρι και 200 Π.Χ. Ο Καρλ Γιασπερς ονόμασε αυτή την εποχή αξονική γιατί διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο την ίδια στιγμή επηρέασαν δραματικά την ανθρώπινη σκέψη και αποτέλεσαν τη βάση του πολιτισμού μετέπειτα. Σε αυτούς τους αιώνες οι μεγαλύτερες φιλοσοφικές σκέψεις και μυαλά καθώς και οι μεγαλύτερες βάσεις των μετέπειτα θρησκειών πήραν μορφή.
Στην Ελλάδα είχαμε την γέννηση της φιλοσοφίας και ουσιαστικά τις βάσεις αυτού που λέμε όλοι σήμερα μοντέρνος δυτικός πολιτισμός. Την ίδια χρονική στιγμή ο Ζαρατούστρα στην Περσία ξεκίνησε να κηρύττει το δόγμα του και να γεννά το Ζωροαστρισμό τη θρησκεία που θα επηρεάσει ριζικά τον Χριστιανισμό καθότι και αποτελεί την θρησκεία που πρώτη εισάγει την ιδέα ότι στον κόσμο υπάρχουν δύο αντίθετες δυνάμεις, το καλό και το κακό που πολεμούν για τον κόσμο, μία ιδέα που λίγο ή πολύ επηρέασε τις Αβρααμικές θρησκείες.
Πιο ανατολικά στην Ινδία είχαμε την δημιουργία ενός νέου Ινδουισμού με πολύ περισσότερα και σπουδαιότερα νοήματα από ότι στο παρελθόν. Βλέπετε στην αρχή τα βεδικά κείμενα είχαν να κάνουν περισσότερο με το πώς ο Ινδός πρέπει να κάνει τις διάφορες τελετές του σωστά. Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι υπάρχουν ερωτήματα όπως η ζωή και ο θάνατος αλλά και η ηθική! Ο Βούδας επίσης εκείνη την περίοδο γεννιέται και δημιουργεί μία από τις πιο ισχυρές θρησκείες και φιλοσοφίες στο κόσμο που και σήμερα κεντρίζει και ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κόσμο. Ο Μαχαβίρα επίσης σε εκείνες τις περιοχές δημιούργησε μία θρησκεία όπου αν και δεν είναι διάσημη ιδιαίτερα σήμερα επηρέασε ριζικά όλα τα θρησκευτικά πιστεύω της περιοχής. Στην Κίνα είχαμε τη γέννηση μεγάλων φιλοσόφων που αριθμούν πάνω από 100 με τον πιο γνωστό τον Κονφούκιο με την κοινωνική φιλοσοφία του αλλά και τη γέννηση του Τάο Τε Κίνγκ.

2h1

Αρχαία ελληνική σκέψη και φιλοσοφία, Ζωροαστρισμός, Βουδισμός, Τζαινισμός, Ινδουισμός, Κονφουκιανσμός, Ταοϊσμός, όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν ή έβαλαν τις γερές βάσεις τους εκείνο το χρονικό διάστημα. Οι καρδιές όλων των μοντέρνων πολιτισμών σε επίπεδο σκέψης, φιλοσοφίας και θρησκείας προέρχονται από εκείνη την εποχή.
β) Η Σέντνα και η αξονική εποχή
Κατά την περίοδο της αξονικής εποχής, ο πλανητοειδής Sedna που βρέθηκε πολύ πρόσφατα από τους αστρονόμους βρισκόταν στο ζώδιο του Τοξότη. Γνωρίζουμε ότι ο άξονας Διδύμων και Τοξότη έχει να κάνει με τη σκέψη και με τις αναπτυσσόμενες ιδέες. Η Σέντνα είναι ένα πολύ αργό πλανητικό σώμα που χρειάζεται για να γυρίσει γύρω από τον Ήλιο πάνω από 11.400 χρόνια. Από το 1432 Π.Χ μέχρι και το 18 Π.Χ η Σέντνα ήταν στο ζώδιο του Τοξότη αναπτύσσοντας τις φιλοσοφικές ιδέες και το ίδιο το μυαλό και τις δυνατότητες του βοηθώντας μας ως είδος να εξελιχθούμε. Η θεωρία του μυαλού και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως ανθρώπους σε εκείνα τα χρόνια άλλαξε ριζικά. Τώρα πια το 2024 η Σέντνα θα μπει για πρώτη φορά εδώ και 11.400 χρόνια στο ζώδιο των Διδύμων το ζώδιο απέναντι από τον Τοξότη οπότε και θα δούμε πολύ περισσότερα πράγματα.
γ) Η Σέντνα στους Διδύμους
Η Σέντνα στο ζώδιο των Διδύμων δεν θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της τροχιάς της. Θα παραμείνει από το 2024 μέχρι και το 2066, για 43 χρόνια θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να δημιουργήσει και να αποκτήσει νέες επαναστατικές ιδέες που με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας και τον Κόσμο. Επειδή είναι γρήγορο το ταξίδι που θα κάνει ο Πλανήτης σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια οι αλλαγές που θα συμβούν στο ζώδιο των Διδύμων θα είναι έντονες και πολύ γρήγορες επίσης. Είμαι σίγουρος ότι ο τρόπος που θα δούμε τον κόσμο το 2066 θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά με αυτόν που θα βλέπουμε το 2024. Θα έχουμε την γέννηση νέων ιδεών και απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα που οι παλιές φιλοσοφίες και τρόποι σκέψης της αξονικής εποχής δεν μπορούσαν να απαντήσουν και δεν μπορούν ίσως λόγω της εξέλιξης μας. Ωριμάσαμε σαν είδος και η δημιουργία τόσο πολύπλοκων κοινωνιών όσο αυτής της παγκοσμιοποίησης απαιτούν ριζικές ιδέες και σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, την ψυχή μας και το μυαλό μας.
δ) Η περίοδος των 42 ετών
Σίγουρα η περίοδος της Σέντνα δεν θα είναι μία Ουτοπία. Κάθε άλλο θα είναι μία πολύ σημαντική γεμάτη αναταραχές και εντάσεις περίοδος όπου το άγχος της ανθρωπότητας θα αυξηθεί στο μέγιστο. Νέες φιλοσοφικές ιδέες εξάλλου και επαναστατικές δομές δεν έρχονται μέσα από την ηρεμία. Για παράδειγμα ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης έζησαν σε μία περίοδο όπου η Αθηναϊκή Δημοκρατία από την απόλυτη άνθιση της έφτασε στο τέρμα της. Ο Κομφούκιος γεννήθηκε σε μία περίοδο αστάθειας στην Κίνα όπου υπήρχαν κορυφαία προβλήματα στην κοινωνία της. Οι μεγάλες φιλοσοφίες έρχονται να απαντήσουν σε μεγάλα διλήμματα και να γιατρέψουν την πνευματική κατηφόρα που έχει πάρει ο λαός πάντα. Για αυτό το λόγο η περίοδος των 42 χρόνων θα είναι από τις πιο έντονες και ριζοσπαστικές που έχει περάσει η ανθρωπότητα αλλά και από τις πιο βίαιες. Φανταστείτε ότι η αλλαγή που έγινε μέσα σε 1000 χρόνια και παραπάνω για την Έριδα στον Τοξότη θα πρέπει να γίνει μόλις σε 4 δεκαετίες στον Δίδυμο.
Θα δούμε τη γέννηση αυτού που ονομάζω Τεχνό- Φιλόσοφων μία νέα μερίδα ανθρώπων όπου θα χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να φέρουν τον τρανσχιουμανισμό στην επιφάνεια και θα βρουν θεωρίες και πράγματα που είναι πέρα από το μυαλό μας αυτή τη στιγμή.
Αυτές οι ιδέες θα έχουν ως αποτέλεσμα μία τόσο σημαντική αλλαγή σε σχέση με το τι αντιλαμβανόμαστε ως ανθρωπότητα σήμερα. Σαφώς γνωστά ηθικά προβλήματα του σήμερα όπως οι κλώνοι, η χρήση τεχνολογίας στον άνθρωπο και ο γενετικός προγραμματισμός θα είναι ακόμη πιο έντονα. Καταλαβαίνετε βέβαια σαφώς ότι η κοινωνία θα περάσει από διάφορα σοκ (συν τη χρησιμοποίηση αυτών των τεχνολογιών για πόλεμο) που ακόμη και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το θεό και την κοινωνία θα αλλάξει ριζικά τις επόμενες δεκαετίες.

2h2
Ο γάμος τεχνολογίας και ανθρώπου είτε σε μηχανικό είτε σε κυτταρικό επίπεδο είναι και αυτός που θα οδηγήσει
στη μεγάλη πνευματική επανάσταση αλλά και σε κρίση την ανθρωπότητα, τη μεγαλύτερη κρίση της μέχρι σήμερα.
Οι Φιλοσοφικές ιδέες που θα γεννηθούν εκείνη την περίοδο θα επηρεάσουν τη βάση της ίδιας μας της σκέψης και θα οδηγήσουν σε μία ολοκληρωτική μεταμόρφωση των θρησκειών. Ο Δίδυμος σαν το αντίβαρο του Τοξότη – Θρησκεία θα οδηγήσει στο θάνατο πολλών θρησκειών και στην άνοδο αγνωστικιστικών, αθεϊστικών και τεχνο-θρησκειών ενώ οι θρησκείες του παρελθόντος θα αλλάξουν ριζικά ενώ άλλες δεν θα αναγνωρίζονται πλέον ίσως από εμάς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα έχουμε έναν νέο τρόπο σκέψης σταδιακά όπου θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τον πρωτόγονο δυιστικό τρόπο σκέψης του καλού και του κακού, του άσπρου και μαύρου και θα οδηγηθούμε σε πιο ολιστικές φιλοσοφίες μιας και η Σέντνα καλείτε να γιατρέψει τον αρρωστημένο δυισμό των Διδύμων.
ε) Οι μεγάλοι πλανητικοί κύκλοι 2010 – 2070
Οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία σαφώς και έρχονται μέσα από σημαντικούς πλανητικούς κύκλους οι οποίοι και αλλάζουν ριζικά την μορφή του κόσμου. Κάποιες φορές όταν οι πλανήτες βρίσκονται σε ταυτόχρονους κύκλους έχουμε και ριζικές αλλαγές στο κόσμο. Για παράδειγμα το 577 όπου και έχουμε την αλλαγή του Αρχαίου κόσμου ριζικά και την γέννηση σταδιακά της ιστορίας σε μορφή κείμενου, ο Ουρανός , Ποσειδώνας και Πλούτωνας κάνουν μία ταυτόχρονη σύνοδο και αντίθεση με τον Κρόνο στον άξονα Ταύρου Σκορπιού αντίστοιχα. Ταυτόχρονα Η Έριδα και η Σέντνα έκαναν μία πολύ δυνατή αντίθεση στον άξονα Τοξότη – Διδύμων. Οι δύο αντιθέσεις σχημάτιζαν τελικά ένα παραλληλόγραμμο 2ης αρμονικής (όπου οι κορφές των αντιθέσεων έκαναν ενάμιση και μισά τετράγωνα μεταξύ τους, έκαναν δηλαδή και έναν μεγάλο σχηματισμό που θα δούμε τη σπουδαιότητα τους στη συνέχεια).
Οι μεγάλοι κύκλοι, λοιπόν, των πλανητών είναι εδώ για να μπορέσουν να δείξουν την σπουδαία αλλαγή που υπάρχει στη συνείδηση των ανθρώπων. Ψάχνουμε αν υπάρχουμε μεγάλοι κύκλοι οι οποίοι και να σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές στην ανθρωπότητα.
Ένας από τους μεγαλύτερους περιοδικούς κύκλους που έχει η ανθρωπότητα είναι αυτός του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα όπου διαρκεί 495 χρόνια. Κάθε περιοδικός κύκλος έχει να κάνει πρακτικά με όψεις που υπάρχουν μεταξύ των πλανητών. Ο Κύκλος γεννιέται στην σύνοδο των δύο πλανητών και λήγει στην επόμενη σύνοδο όπου και έχουμε ένα νέο κύκλο. Υπάρχουν και ακόμη μεγαλύτεροι κύκλοι όπως οι τριπλές σύνοδοι που είδαμε πριν και αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το 3370. (δηλαδή έχουμε μία μεγάλη εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας από το 570 μέχρι το 3370 και εκεί πιθανών να δούμε παρόμοιες και σημαντικές αλλαγές στην ανθρωπότητα που βέβαια οι ανθρώπινες δυνατότητες του τώρα και το μυαλό μας δεν μας επιτρέπουν ούτε καν να φανταστούμε τι μπορεί να είναι).
Ο Περιοδικός κύκλος του Ποσειδώνα – Πλούτωνα είχε σαν αφετηρία το 1892 στο ζώδιο του Διδύμου εκείνη την περίοδο είχαμε πολλά και σημαντικά άτομα να έρχονται στην επιφάνεια αλλά και να γεννιόνται. Ο Παστέρ, ο Τσάπλιν, ο Χίτλερ, ο Νίτσε, ο Έντισον και ο Φρόιντ είναι λίγες από τις προσωπικότητες και καταλαβαίνεται βέβαια την επιρροή που είχαν στο κόσμο. Το πρώτο τετράγωνο αυτού του τόσο σημαντικού περιοδικού κύκλου γίνεται το 2061 και το τελευταίο (για τη 1η φάση τετραγώνου) το 2065.

2h3

Αυτή η ημερομηνία είναι πάρα πολύ σημαντική και δείχνει και τη σπουδαιότητα των αλλαγών που θα έρθουν εκείνη την περίοδο με το τέλος της Σέντνα στους Διδύμους. Μάλιστα το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα έχουμε άλλους δύο κύκλους. Έχουμε το νέο συνοδικό Κύκλο της Σέντνα με τον Ποσειδώνα τη γέννηση ενός νέου κύκλου υψίστης σημασίας για τα πνευματικά ζητήματα αλλά και το τετράγωνο του Πλούτωνα με την Σένντα. Ουσιαστικά λοιπόν, λίγο πριν η Σέντνα φύγει από τους Διδύμους κάνει και τις μεγαλύτερες αλλαγές φέρνοντας ριζοσπαστικές αλλαγές στη σκέψη των ατόμων. Να σημειώσουμε ότι το τετράγωνο γίνεται στην 28η και 29η μοίρα των μεταβλητών σχεδόν δίπλα στις 0 μοίρες των παρορμητικών οπότε και οι αλλαγές ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ. Την ίδια στιγμή ένας άλλος δευτερεύον σε σημασία κύκλος υπάρχει αυτός του Κρόνου σε τετράγωνο με την Έριδα ενώ το Τετράγωνο Πλούτωνα με την Σέντνα και Ποσειδώνα κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό από τη μεριά του Πλούτωνα και χιαστί από τη μεριά της Σέντνα και του Ποσειδώνα. Επίσης ο Χείρωνας τη χρονιά αυτή θα κάνει και Σύνοδο χαλαρή σχετικά με τον Πλούτωνα…
Πρακτικά έχουμε λοιπόν εκείνα τα χρόνια τους εξής κύκλους.
1) Πλούτωνας τετράγωνο Ποσειδώνα
2h4
Αυτός ο κύκλος έχει σκοπό και να αναμορφώσει την πνευματική συνείδηση των ανθρώπων. Εκείνη την περίοδο θα έχουμε νέες μεταρρυθμιστικές ιδέες που σκοπό έχουν να γκρεμίσουν το υπάρχον κοινωνικό θεμελίωμα (Πλούτωνας της 1ης ακτίνας του Πυρ, Θέλησης και Καταστροφέως με τον Ποσειδώνα της 6ης ακτίνας του ιδεαλισμού και της αφοσίωσης. Μία νέα φιλοσοφία λοιπόν θα γεννηθεί που σκοπό έχει την αλλαγή του κόσμου. Σαφώς με μία τέτοια όψη θα υπάρξει και προσπάθεια σφετερισμού της εξουσίας με ολοκληρωτικά η περίεργα για τη δική μας θεώρηση καθεστώτα που σκοπό πια θα έχουν τον έλεγχο της σκέψης του ατόμου (μία ανεπτυγμένη τεχνολογικά προπαγάνδα). Σαφώς ο κόσμος θα δει μπροστά του λυτρωτές και ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν θεοί και η ανθρωπότητα από αυτό θα δει πολλά δεινά. Βλέπετε μαζί με την επανάσταση της τεχν
o–φιλοσοφίας θα έχουμε και την ανάδειξη ανθρώπων που σκοπό θα έχουν τη διαχείριση της ανθρώπινης συνείδησης. Νομίζω ότι εκείνα τα χρόνια θα δούμε τη σύγκρουση των συμφερόντων σε όλο και μεγαλύτερο επίπεδο. Σαφώς το τετράγωνο θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις σε επίπεδο πνευματικό και νοητικό. Μην ξεχνάμε ότι τα μεταβλητά ζώδια έχουν μία ισχυρή επιρροή ακριβώς σε αυτά τα θέματα και θα οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές μετέπειτα και πρακτικά μιας και το τετράγωνο όπως αναφέρουμε γίνεται πολύ κοντά στις 0 μοίρες παρορμητικών.
2) Ποσειδώνας Σύνοδος Σέντνα
Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει 210 χρόνια (ο κύκλος δεν είναι σταθερός και έχει διακυμάνσεις λόγω της τροχιάς της Σέντνα) και ξεκινά αυτή τη φορά στις 23/8/2064 και θα συμβεί στις 29ο Διδύμων. Αυτή ή όψη συμβολίζει την πνευματική ακριβώς επανάσταση που θα συντελεστεί αυτά τα χρόνια και που στο τέλος της 42ετίας θα οδηγήσει σε πραγματικό πνευματικό και τεχνολογικό τσουνάμι που θα σηματοδοτήσει τεράστιες αλλαγές στην ανθρωπότητα. Νομίζω ότι ο τρόπος που ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πνευματικότητα θα είναι πολύ διαφορετικός και πιθανών να έχουμε τη γέννηση καινούριων θρησκειών ή τεχνο – θρησκειών που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα μιλάμε για μία νέα ανθρωπότητα με περισσότερη πνευματική αντίληψη. Μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος κύκλος έφερε την άνοδο της θεοσοφίας και άλλων πνευματικών ρευμάτων που όμως αυτή τη φορά λόγω των παράλληλων κύκλων θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή. Σαφώς εδώ μιλάμε και για μία επανάσταση της τέχνης και της θρησκευτικής φιλοσοφίας.
3) Σέντνα Τετράγωνο Πλούτωνας
Αν και το τετράγωνο αυτό δεν θα γίνει ακριβείας η επιρροή της όψης σαφώς και θα υπάρχει. Ο Συγκεκριμένος κύκλος έχει να κάνει με την ριζική επαναδιαπραγμάτευση της ουσίας του τι είναι άνθρωπος. Ξέρετε πολλές φορές ο κάθε άνθρωπος που ζει στο καιρό του νομίζει ότι έτσι όπως αυτός νομίζει τον κόσμο του έτσι τον νόμιζε και κάποιος πριν 200 χρόνια. Επίσης θα έχουμε να κάνουμε με το τέλος ενός κύκλου που ξεκίνησε το 1816 – 1817 όπου οδήγησε σε υπερβολική παρουσία δύναμης η οποία είχε σκοπό την ριζική αλλαγή των συνόρων των εθνών. Νομίζω ότι πρακτικά έχουμε να κάνουμε με το θάνατο των παραδοσιακών εθνών κρατών και την ουσιαστική πια λειτουργία μίας άλλης μορφής κράτους που θα έχει περισσότερο Πλουτώνια χαρακτηριστικά (Corporation management, ή μεγάλους οργανισμούς).
4) Πλούτωνας σύνοδο Χείρωνας
Εκείνη την περίοδο έχουμε και το νέο Κύκλο Πλούτωνα – Χείρωνα που έχει να κάνει με αντιδράσεις και προσπάθεια ίαση πολλών προβλημάτων της κοινωνίας. Για κάποιο λόγο επίσης ο περιοδικός κύκλος των δύο αυτών πλανητών συνδέεται αρκετά και με τεχνολογίες ενέργειας αλλά και αλλαγές στο ηθικό υπόβαθρο των κοινωνιών.
5) Κρόνος Τετράγωνο Έριδα
Ο Περιοδικός κύκλος Κρόνου – Έριδας είναι αρκετά σύντομος και έχει να κάνει με αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο σε συνδυασμό με κάποιες εντάσεις σε σχέση με την ηθική παλιών καταστάσεων και την αλλαγή που έρχεται. Σαν κύκλος από μόνος του δεν είναι σημαντικός όμως ο συνδυασμός με τους άλλους μας δείχνει ότι έρχονται σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.
Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι οι κύκλοι του Δία δεν συμπεριελήφθησαν εδώ γιατί είναι αρκετά σύντομοι και είναι λογικό στο διάστημα που αναλύουμε έτσι και αλλιώς να υπάρχουν διαστήματα όπου κάποιος κύκλος Δία – κάποιου άλλου πλανήτη να υπάρχει.
Αν στο τέλος τώρα της διέλευσης της Σέντνα από τους Διδύμους έχουμε μία συρροή κύκλων όπου συμβολίζουν το άνοιγμα μίας τέτοιας εποχής αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και πλανητικές σχέσεις και κύκλους που είναι εξίσου σημαντικοί πιο πριν.
Ά) Έριδα σύνοδος Ουρανός 2016 – 1017
Λίγο πριν από την είσοδο της Σέντνα στους Διδύμους και λίγο μετά από το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που βιώνουμε αυτή τη περίοδο και μέχρι το 2015 η Έριδα θα κάνει μία ριζοσπαστική σύνοδο στις 23ο του Κριού. Αυτή η σύνοδος έχει να κάνει με αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο πολύ πιο βαθιά όμως από αυτές του Κρόνου. Αν ο Κρόνος έχει να κάνει με τις τωρινές μας κοινωνικές μας εξελίξεις η Έριδα έχει να κάνει με τις βαθιές εξελικτικές δυνάμεις των κοινωνιών και τις ριζοσπαστικές κινήσεις τους που σκοπό έχουν την αποκαθήλωση παλιών πιστεύω. Το 2038 θα συμβεί το πρώτο τετράγωνο αυτού του Κύκλου φέρνοντας την 1η τομή στην κοινωνία ενώ το 2058 – 2059 θα έχουμε την αντίθεση όπου και θα έχουμε βαθύτατες κοινωνικές συγκρούσεις.
Β) Πλούτωνας τετράγωνο Έριδα 2020 – 2021
Άλλος ένας σχηματισμός λίγο πριν την είσοδο της Σέντνας είναι το τετράγωνο του Πλούτωνα με την Έριδα το 2020 – 2021. Αυτή η περίοδος σαφώς και είναι ο προάγγελος των αλλαγών που θα έρθουν. Μάλιστα δεν ξέρω αν μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η Έριδα που έχει να κάνει με βαθιές κοινωνικές δομές ενεργοποιείτε περισσότερο λίγο πριν και στις αρχές τις εισόδου ενώ στο τέλος της διέλευσης της Sedna στους Διδύμους έχουμε την ίδια να πρωταγωνιστεί. Είναι όταν η κοινωνία και ο άνθρωπος είναι πια πιο έτοιμοι για να μπορέσουν να δεχτούν τις πνευματικές αλλαγές ύστερα από 40 χρόνια πόνου και ανασφάλειας. Το Τετράγωνο δείχνει ότι θα υπάρξουν σίγουρα απολυταρχικά καθεστώτα και αύξηση της τρομοκρατίας εκείνη την περίοδο ενώ ανησυχητική ίσως να είναι και η πορεία της πραγματικής δημοκρατίας στο κόσμο.
2h5
Η Έριδα και οι όψεις που θα κάνει θα οδηγήσουν σε ριζικές κοινωνικές αλλαγές
καθότι αποτελεί μία ανώτερη οκτάβα του Κρόνου για να μπορέσει να οδηγήσει την κοινωνία στις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να έρθουν στη δεκαετία του 60 του 21ου αιώνα.

Τα μεγάλα χρόνια των αλλαγών 2037 – 2050
Από το 2037 μέχρι και το 2050 θα έχουμε μία συνεχόμενη εναλλαγή πλανητικών κύκλων ιδιαίτερα σημαντικών. Την 13ετία που θα έχουμε μπροστά μας θα δούμε ότι θα υπάρχουν και οι πιο έντονες αλλαγές ενδιάμεσα της διέλευσης της Σέντνα στους Διδύμους.
Πριν θα πρέπει να πάμε στις 20/5/2026. Ελάχιστο χρονικό διάστημα αφότου η 
Sedna μπει στους Διδύμους έχουμε την έναρξη ενός πολύ σημαντικού κύκλου δείχνοντας μας και για το τι πρόκειται η είσοδος της Sedna αυτή τη φορά να κάνει κυρίως. Στις 20/5/2026 η Σέντνα θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό. Αυτή η όψη μιλά για τις επαναστατικές αλλαγές και οριστικές ρήξεις της κοινωνίας μας. Την άνοδο της ανθρωπότητας βάση της προμηθεϊκής φωτιάς και μύθου σε ένα άλλο επίπεδο και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πνεύματος. Σαφώς ο κύκλος της Σέδνα με τον Ουρανό θα κρατήσει πολύ παραπάνω από ότι η περίοδος της Σέδνα στους Διδύμους αλλά είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα το οποίο δεχόμαστε για μία εποχή όπου η τεχνολογία και η ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον άνθρωπο θα πάνε μαζί και πιθανών να δούμε και έναν ενδεχόμενο γάμο μεταξύ τους. Νομίζω ότι η βασική επανάσταση που θα συμβεί θα είναι το ξεκλείδωμα των μυστικών του εγκεφάλου αλλά και η αύξηση των δυνατοτήτων αυτού. Μαζί με αυτό σαφώς θα έχουμε και την αναμενόμενη ρήξη ιδεών και θεωριών όπου θα έρθουν άλλες που ούτε που τις φανταζόμαστε. Νομίζω ότι θα δούμε και εκπληκτικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας διαστήματος μιας και οτιδήποτε ιπτάμενο από το ζώδιο των Διδύμων έχει θετική επιρροή. Αν υπάρχουν όντως εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το ξεκίνημα ενός σταδιακού disclosure από εκείνη την περίοδο και έπειτα.
Ο λόγος που αναφέραμε αυτή την όψη είναι ότι η περίοδος 2037 με 2050 κλείνει με το τετράγωνο αυτού του κύκλου. Πριν πάμε όμως εκεί ας ξεκινήσουμε με το 2037 όπου η Έριδα σχηματίζει μία πολύ σημαντική σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Αυτή η σύνοδος θα φέρει σε πνευματικές σχολές μία πολύ σημαντική αλλαγή και νομίζω ότι εκεί θα δούμε τη διαμόρφωση κοινωνικών ομάδων όπου δεν σχετίζονται και τόσο με τις παραδοσιακές θρησκείες και πιστεύω. Σίγουρα η επιστήμη της νευροθεολογίας και του transhumanism τότε θα αρχίσουν να έχουν τα πολύ έντονα αποτελέσματα τους επάνω στον πληθυσμό.
Μεταξύ τώρα 2039 και 2041 θα έχουμε το τετράγωνο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα από έναν κύκλο που ξεκίνησε το 1993. Σε αυτό το χρονικό διάστημα πιθανών να δούμε μία ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση φυσικών καταστροφών ενώ από την άλλη θα έχουμε σίγουρα αλλαγές στα θρησκευτικά ρεύματα. Φαίνεται ότι ή όλη περίοδος έχει έντονο μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα ως προς τη θρησκεία και τη φιλοσοφία του είδους μας και πως το κατανοούμε. Πέρα από αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τη διαμόρφωση νέων κρατών η μεγάλων οργανισμών όπως για παράδειγμα η ΕΕ που γεννήθηκε το 1993.
Λίγο μετά το 2046 – 2048 θα έχουμε την κορύφωση των αλλαγών που προσπαθεί το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα να επιτύχει. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η σύνοδος μεταξύ τους ξεκίνησε το 1965 – 1966 μέσα στον ψυχρό πόλεμο και θα πρέπει να περιμένουμε στην αντίθεση ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις και συγκρούσεις άρα και ένας σημαντικός πόλεμος που δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ή μία γενικότερη κατάρρευση. Συμπληρωματικά να πούμε ότι και οι δύο πλανήτες το 2062 θα είναι σε παραλληλία εντείνοντας το σκηνικό που αναφέραμε στο πρώτο μέρος των σημαντικών πλανητικών κύκλων.
Το 2049 – 2050 όπως αναφέραμε έχουμε τέλος τον κύκλο της Σέντνα – Ουρανού στο 1ο τους τετράγωνο ύστερα από την σύνοδο το 2026.
2h6
Η Ιερή Γεωμετρία σε μεγάλο βαθμό
συνδέεται με τους μεγάλους σχηματισμούς
και τη δυναμική που υπάρχει σε κάθε χάρτη.
Η μορφή που δημιουργείτε αποτελεί
μία αυτόνομη οντότητα ενέργειας
που κάτι έχει να μας πει.
ζ) Οι μεγάλοι σχηματισμοί και οι αλλαγές ζωδίων των Πλανητών 2020 – 2070
Αν και υπάρχουν όπως είναι λογικό πολλοί σχηματισμοί που έχουν σημασία αυτά τα χρόνια θα ήθελα να σταθώ σε μερικούς συγκεκριμένους που νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη σπουδαιότητα. Πάλι οι σχηματισμοί με τον Δία παραβλήθηκαν λόγω της όχι και τόσο σημαντικής δυναμικής τους τουλάχιστον ως προς τα σημαντικά νοήματα που θέλαμε να εντοπίσουμε εδώ.
1) Σχηματισμός μικρού Ταλέντου: Πλούτωνα τρίγωνο Ουρανό και Σέντνα, και οι τρεις πλανήτες εξάγωνο με τον Κρόνο και Ποσειδώνα. (~ 2025)

Αυτός ο σχηματισμός είναι σημαντικός γιατί εμπεριέχει και μέσα του έναν κατώτερο κύκλο αυτόν του Ποσειδώνα – Κρόνου αλλά εμπεριέχει και τον μελλοντικό σε πολύ λίγο καιρό από τότε αν διαβάσατε πιο πριν της Σέντνα με τον Ουρανό. Εδώ δείχνει την τεράστια φιλοσοφική κρίση που θα περάσει ο άνθρωπος μέσω του Κρόνου – Ποσειδώνα αλλά και τη διαμόρφωση συστημάτων που θα βασίζονται σε ιδανικά που όμως αυτή τη φορά θα έχουν τη στήριξη άλλων (εν αντιθέσει με τον θεωρητικό κομμουνισμό όπου απέτυχε παταγωδώς παντού). Εδώ η Σέντνα και ο Ουρανός υποστηρίζουν με εξάγωνα αυτή τη νέα κοινωνική θεωρία ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται και από τον Πλούτωνα όπου πριν λίγο καιρό έχει εισέλθει στον ανανεωτικό και ριζοσπαστικό Υδροχόο. Συμπληρωματικά να πούμε ότι έχουμε έναν ακόμη περιοδικό μικρό κύκλο αυτόν της Έριδας με τον Χείρωνα πάλι στον Κριό!
Να αναφέρουμε εδώ ότι από αυτό το σημείο και αρκετά μετά όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί είναι στο ίδιο διάστημα των μεγάλων χρόνων των αλλαγών που αναφέραμε παραπάνω.
2h7
2) Σχηματισμός τριγώνου αμφιθυμίας: Πλούτωνας αντίθεση Κρόνος. Ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (και αυτός σύνοδο) σύνοδο με την Έριδα και ο Πλούτωνας κάνει εξάγωνο. (~2037)
Η αντίθεση μεταξύ Πλούτωνα – Κρόνου θα είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόβλημα κοινωνικό που θα απαιτήσει ριζοσπαστικές αλλαγές. Η ένταση της σύγκρουσης όμως θα μπορέσει να καμφθεί ή θα γεννήσει νέες πνευματικές σχολές αλλά και αναθεωρήσεις επί της κοινωνίας. Νέες φιλοσοφικές ιδέες που θα μεταμορφώσουν την κοινωνία όπως ο Μαρξισμός στο παρελθόν θα γεννηθούν. Κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις με ξέσπασμα βίας.
3) Παράλληλος σχηματισμός τριγώνου αμφιθυμίας και ταυ- τετραγώνου: Κρόνος αντίθεση Ποσειδώνας (και Έρις) (~2045)
Ο Ουρανός σχηματίζει Ταυ τετράγωνο με την αντίθεση και ο Πλούτωνας σχηματίζει με τον Κρόνο τρίγωνο και με την Έριδα εξάγωνο. Το πρόβλημα εδώ θα είναι περισσότερο η αντίθεση του Κρόνου με τον Ποσειδώνα με προβλήματα στα κράτη και σημαντική αστάθεια, εδώ πιθανών να έχουμε να κάνουμε και με ουσίες που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με πολύ διαφορετικές επιδράσεις από αυτές που έχουμε μάθει (αύξηση ναρκωτικών και νέες ναρκωτικές ουσίες). Μπορεί να υπάρξουν και σημαντικές ασθένειες που μπορεί να επιδρούν στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα ενώ δείχνει ότι η λύση θα έρθει μέσω τριγώνου Πλούτωνα (και εξαγώνου) οπότε μία πρωτοποριακή γενετική τεχνολογία. Επίσης έχει να κάνει και με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας για τον κόσμο και την κοινωνία με όχι και τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα αρχικά.
4) Χαρταετός: Μεγαλο τρίγωνο της Γης με τον Ουρανό – Κρόνο – Έρις να συμμετέχουν και τον Ουρανό να σχηματίζει την αντίθεση με τον Πλούτωνα (~2047)

Νομίζω ότι αυτή είναι μία περίοδος όπου λύσεις στα ζητήματα ενέργειας μπορούν να επέλθουν παρόλα αυτά προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα μπορεί να υπάρξουν ίσως με την είσοδο της τεχνολογίας ακόμη πιο δυναμικά εκεί που παλιότερα ήταν εργάτες. Σαφώς είναι μία περίοδος όπου θα υπάρξει μία αρκετά μεγάλη τεχνική γνώση που θα βοηθήσει τον κόσμο να δει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο ενώ η αύξηση κέρδους θα οδηγήσει σε αύξηση της έρευνας. Η άνοδος της τεχνολογίας ταιριάζει και με τους κύκλους που αναλύσαμε στα ίδια χρόνια παραπάνω.
5) Μεγάλο τρίγωνο της Γης με Ουρανό – Ποσειδώνα και Κρόνο να συμμετέχουν αυτή τη φορά ενώ η Σέντνα είναι σημείο εξόδου με τον περιοδικό κύκλο τετραγώνου προς τον Ουρανό (~ 2049)
Πρακτικά αυτός ο σχηματισμός είναι επιβεβαίωση του μεγάλου τριγώνου Γης σε μικρότερη ένταση.
6) Σφυρί του Θωρ: Κρόνος στην κορυφή ενός τριγώνου όπου από τη μία κάνει ενάμιση τετράγωνο με την Σέντνα και από την άλλη με τον Ουρανό τη στιγμή που μεταξύ τους η Σέντνα με τον Ουρανό κάνουν τετράγωνο (~2050)
Την ίδια στιγμή Ο Κρόνος συμπληρωματικά κάνει τετράγωνο με την Έριδα. Φαίνεται ότι η περίοδος αυτή θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταράξεις σαν να τελειώνει μία περίοδος πνευματικής ανάπτυξης και να αρχίζουν να συγκρούονται πια καθαρά το παλιό με το καινούριο.
7) Μεγάλο Τρίγωνο του Νερού και σημείο εξόδου από τον Πλούτωνα μέσω τετραγώνου με τον περιοδικό κύκλο Σέντνα και Ποσειδώνα (~2063)

Εδώ νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με τη μαζική πνευματική μεταμόρφωση της ανθρωπότητας. Σε αυτή τη περίοδο νομίζω θα παρουσιάσουν μεγάλα μυαλά τις θεωρίες τους αλλά και θα γεννηθούν άνθρωποι που θα έχουν αρκετά μεγαλύτερες δυνατότητες. Σαφώς μιλάμε και για μία περίοδο όπου θα υπάρξουν σημαντικές ηθικές αναταραχές και συγκρούσεις, να περιμένετε εκείνη την περίοδο πολλά από τα πράγματα που εμείς το 2012 νομίζουμε ότι είναι βασικά να μην έχουν καμία σχέση τελικά τότε.
η) Οι μεγάλες αποκλίσεις 2020 – 2070
Πολύ σημαντικό εργαλείο τέλος είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των εξωτερικών πλανητών που έχουν σκοπό να σηματοδοτήσουν σημαντικές αλλαγές στον κόσμο μας. Για παράδειγμα πρόσφατα βιώσαμε την κρίση στην κοινωνία μας μέσα από τη νοτιότερη απόκλιση Κρόνου. Ο Πλούτωνας τέλη 2020 αρχές του 2030 θα βρίσκεται επίσης νοτιότερα ως προς τα Declinations δείχνοντας μία έντονη ριζοσπαστική αλλαγή που θα θυμίσει και λίγο καιρό παγκοσμίων πολέμων και θα υπάρξει ένα γενικότερο ψυχροπολεμικό κλίμα. Την ίδια στιγμή η Έριδα θα βρίσκεται στις 0 μοίρες που σημαίνει ότι θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή της άρα και θα υπάρχει μέγιστη κοινωνική αναμόρφωση. Στις αρχές του 2030 θα έχουμε τον Κρόνο και τον Ουρανό σε παραλληλία στο υψηλότερο πλάτος τους Βόρεια που μπορούν να πάρουν δείχνοντας και την ριζική αλλαγή που θα υπάρξει σε οτιδήποτε θεωρούμε γνωστό αλλά και τις κοινωνικές αναταραχές και τον επαναπροσδιορισμό του ορισμού ελευθερία. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει τέλος και το περιβόητο διάστημα των αρχών της δεκαετίας του 2060 όπου ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας οι δύο πλανήτες που δεν περνούν ποτέ τα άκρα θα είναι σε παραλληλία στο βορειότερο σημείο των Declinations ουσιαστικά στις παρυφές των ορίων που μπορούν να κινηθούν εγκαινιάζοντας μία νέα πνευματική εποχή όπου το άτομο θα πρέπει να μάθει να είναι λειτουργικό σε μία αγνώριστη για αυτό κοινωνία.
Επίλογος
Κάθε περίοδος σαφώς και έχει τους δικούς της κύκλους και τους δικούς της πλανητικούς σχηματισμούς. Ο Συνδυασμός όμως διαφόρων στοιχείων που αναφέραμε παραπάνω υπόσχεται τελικά την ουσιαστική μας μεταμόρφωση. Σαφώς η αλλαγή δεν έχει τέλος τότε, κατά τα μέσα του 2076 η Σέντνα θα μπει στο περιήλιο της δηλαδή στο κοντινότερο σημείο που μπορεί να είναι στον πλανήτη μας και στον Ήλιο μας άρα και θα είναι πιο κοντά σε εμάς. Η Σέντνα έχει να κάνει με συμπαντικές αλλαγές και εξελικτικές δυνατότητες της ανθρωπότητας που αγγίζουν τα 11.500 χιλιάδες χρόνια και πηγαίνει συνάμα με την ανάπτυξη της ανθρωπότητας είτε για το καλό της είτε για το κακό της. Σαφώς η νέα πνευματική επανάσταση δεν θα έρθει να λύσει όλα μας τα προβλήματα όπως και η πρώτη πνευματική επανάσταση της αξονικής εποχής ή οποία όμως από την άλλη πλευρά έδωσε σημαντικές απαντήσεις για να μπορέσει η ανθρωπότητα να προχωρήσει.
Ο δρόμος που έχουμε σαν είδος είναι ακόμα μακρύς και θα ζήσουμε ίσως μία ακόμη μεγαλύτερη ακμή του πνευματικού μας πολιτισμού το αν θα είναι όμως το κύκνειο άσμα μας ή ένα ακόμα βήμα για τη Θέωση αυτή είναι μία απάντηση που μόνο οι μελλοντικές γενιές μπορούν να απαντήσουν. Μέχρι τότε ας φροντίσουμε εμείς που είναι ο χρόνος μας στο παρόν και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι σωστό, να πετύχουμε να κάνουμε την αλλαγή προς το καλύτερο εξάλλου είναι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και κυρίως να ελπίζουμε.
Χρήστος Άρχος M.Sc


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα