Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στον Παντελή Παντελίδη θα είναι αφιερωμένο το Ελληνικό Φεστιβάλ


pantelidis
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρχει σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ τουλάχιστον μια αναφορά στον Παντελή Παντελίδη, ενώ θα υπάρχει και μια παράσταση που θα αναφέρεται αποκλειστικά στον αδικοχαμένο τραγουδιστή και στη ζωή του.
Η απόφαση να γίνει αφιέρωμα στον Παντελή Παντελίδη στο Φεστιβάλ Αθηνών πάρθηκε μετά από τις αντιδράσεις κάποιων Ελλήνων καλλιτεχνών που σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως δεν θα συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ, αφού νιώθουν σαν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι της Τέχνης.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αριστείδης Μπαλτάς ζήτησαν από τον Γιαν Φαμπρ να υπάρχει και μια έντονη ελληνική νότα στο Φεστιβάλ, ώστε αφενός να πάψει η μίρλα και αφετέρου να νιώσουν εθνικά υπερήφανοι οι Έλληνες.
Ο Γιαν Φαμπρ ρώτησε ποιος είναι ο πιο πετυχημένος Έλληνας καλλιτέχνης μετά την χρεοκοπία της χώρας –και ποιος είναι αυτός που έκανε τους Έλληνες να τραγουδήσουν μαζικά τα τραγούδια του παρά τους ΕΝΦΙΑ-, και όλοι του είπαν πως, αδιαμφισβήτητα, ήταν ο Παντελής Παντελίδης.
Αμέσως, ο Γιαν Φαμπρ ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή μαζί του, και, όταν έμαθε για το τραγικό τέλος του νεαρού τραγουδιστή, αποφάσισε πως το φετινό Φεστιβάλ πρέπει είναι αφιερωμένο σε αυτόν.
Κάποιοι είπαν στον Γιαν Φαμπρ πως, μπορεί ο Παντελίδης να ήταν λαοφιλής αλλά δεν ήταν ποιοτικός.
Ο Γιαν Φαμπρ είπε πως αυτά τα περί ποιότητας είναι αηδίες και θα πρέπει επιτέλους οι Έλληνες να πάψουν να ντρέπονται για αυτά που αγαπούν να ακούν.

Χαρακτηριστικά, ο Γιαν Φαμπρ είπε πως «δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες από τη μια να γουστάρουν αυτά τα ωραία σκυλοτράγουδα που έλεγε ο Παντελίδης και από την άλλη –όταν τους βλέπουν οι ξένοι- να κάνουν πως τους αρέσουν όλα αυτά τα μίζερα και δήθεν τραγούδια της μεταπολίτευσης που είναι μέσα στη μίρλα και στην παπαριά».
Σύμφωνα με τον Γιαν Φαμπρ, οι Έλληνες θα πρέπει να αποενοχοποιηθούν και να μην ντρέπονται για τον σκυλά που κρύβουν μέσα τους.
Στην παράσταση για τον Παντελή Παντελίδη θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες που έπαιζαν σε παραστάσεις του Φεστιβάλ τα προηγούμενα χρόνια, αφού κάποιοι θα παίζουν τους μουσικούς, κάποιοι τους θαμώνες και κάποιοι τις λουλουδούδες.
Η παράσταση δεν θα τελειώνει με το τραγικό ατύχημα, αφού θα υπάρχουν και σκηνές από την κηδεία και το μνημόσυνο -και ίσως και από την μελλοντική δίκη-, ώστε να παίξουν κι άλλοι καλλιτέχνες κάποιους ρόλους και να πάρουν κάνα μεροκάματο, μπας και σταματήσουν την επανάσταση κατά της αποικιοκρατίας.
Για τον ρόλο του Παντελή Παντελίδη, κυριότεροι υποψήφιοι είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Πάολα, ενώ τον Παντελίδη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Βασιλάκης Καΐλας.
Η παράσταση για τον Παντελή Παντελίδη θα ανέβει και στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο -που θα μετατραπούν σε σκυλάδικα-, ενώ στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία σε μεγάλα Φεστιβάλ στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, ώστε να γίνει γνωστό το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό.
(Ο Γιαν Φαμπρ ρώτησε και ποιος είναι ένας άλλος πολύ πετυχημένος και αγαπημένος των Ελλήνων μετά την χρεοκοπία της χώρας και όλοι του είπαν πως ήταν ο Λουκάνικος, τον οποίο γνώριζε γιατί ήταν διεθνής σταρ. Ο Γιαν Φαμπρ σκέφτηκε για μια στιγμή πως θα ήταν καλή ιδέα να ανέβει στο Φεστιβάλ μια παράσταση με τη ζωή του Λουκάνικου αλλά μετά απέρριψε την ιδέα γιατί ο Λουκάνικος περνούσε τη ζωή του στους δρόμους και στους αγώνες αλλά οι κρατικοδίαιτοι καλλιτέχνες δεν έχουν ιδέα από διαδηλώσεις -και δεν θα ήταν καθόλου πειστικοί στους ρόλους τους ως διαδηλωτές-, ενώ έχουν άψογη σχέση με τα σκυλάδικα.)
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα