Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Τα χρώματα της αύρας και η σημασία τους



Κάθε μουσική νότα είναι μια σύνθεση από αρμονικές δονήσεις, που εξαρτώνται από το αν θα μπορέσουν να συνυπάρξουν με τις γειτονικές. Η έλλειψη συνύπαρξης προκαλεί τη «φάλτσα» νότα, τη λανθασμένη νότα που δεν ακούγεται ευχάριστα. Οι μουσικοί αγωνίζονται να βγάλουν νότες ευχάριστες.
Όπως στη μουσική το ίδιο και με τα χρώματα, γιατί τα χρώματα είναι και αυτά δονήσεις, αν και σε λίγο διαφορετικό μέρος του φάσματος της ανθρώπινης αντίληψης!
Μπορεί κανείς να έχει στην αύρα του καθαρά χρώματα που τον ευχαριστούν και τον ανυψώνουν. Ή μπορεί να έχει χρώματα που ταράζουν, που σπάνε τα νεύρα. Στην ανθρώπινη αύρα υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα ήταν παράλογο να αναφερθούμε στις αμέτρητες αποχρώσεις των χρωμάτων της αύρας. Ας καταπιαστούμε με τα πιο κοινά, τα πιο δυνατά χρώματα.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Το ωραίο κόκκινο δείχνει σπουδαία δύναμη. Καλοί στρατηγοί και ηγέτες λαών έχουν πολύ καθαρό κόκκινο στην αύρα τους. Ένα ιδιαίτερα καθαρό κόκκινο με καθαρό κίτρινο στις άκρες, δείχνει άνθρωπο που είναι «Σταυροφόρος», άνθρωπο που μοχθεί πάντοτε να βοηθήσει τους άλλους. ΜΗΝ κάνετε σύγχυση με τον πολυπράγμονα· εκείνου το ‘κόκκινο’ θα ήταν «καφέ»! Καθαρές κόκκινες αναλαμπές που εκπορεύονται από τη θέση ενός οργάνου, δείχνουν ότι το όργανο λειτουργεί πολύ καλά. Μερικοί παγκόσμιοι ηγέτες έχουν πολύ καθαρό κόκκινο στην κατασκευή τους, αλλά που σε πάρα πολλές περιπτώσεις μολύνεται με ταπεινές αποχρώσεις.
Ένα κόκκινο άσχημο, θολό και σκοτεινό δείχνει κακή ή ανήθικη διάθεση. Ο άνθρωπος αυτός είναι αναξιόπιστος, καυγατζής, προδοτικός και ιδιοτελής. Τα σκοτεινά, αμετάβλητα κόκκινα, δείχνουν άτομα νευρικά. Ένας άνθρωπος με «κακό» κόκκινο μπορεί να είναι σωματικά δυνατός. Δυστυχώς, όμως, θα είναι δυνατός και στις άδικες πράξεις. Κόκκινο σκοτεινό προς το καφετί που πάλλεται αργά πάνω από τη θέση ενός οργάνου δείχνει την ύπαρξη καρκίνου. Η αύρα δείχνει τι αρρώστιες πρόκειται να βασανίσουν το κορμί αργότερα, εκτός αν γίνει θεραπεία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Το πορτοκαλί είναι ένα παρακλάδι του κόκκινου, και μια θρησκεία της Άπω Ανατολής θεωρεί το πορτοκαλί ως το χρώμα του ήλιου και το σέβεται. Οι άνθρωποι που έχουν πολύ πορτοκαλί στην αύρα τους δείχνουν πολύ σεβασμό στους άλλους ανθρώπους, είναι ανθρωπιστές και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους άλλους. Ένα κιτρινο-πορτοκαλί πρέπει να είναι επιθυμητό επειδή δείχνει αυτοέλεγχο και έχει πολλές αρετές.
Πορτοκαλί προς το καφετί δείχνει έναν τεμπέλη που δεν νοιάζεται για τίποτα! Το ίδιο χρώμα δείχνει ανωμαλίες με τα νεφρά. Και αν περιορίζεται πάνω από τα νεφρά, δείχνει ότι υπάρχουν πέτρες στα νεφρά!
Ένα πορτοκαλί με πράσινες ανταύγειες, δείχνει άνθρωπο που του αρέσει να καυγαδίζει μόνο και μόνο για τον καυγά, δεν έχει φαντασία και δεν μπορεί να διακρίνει, να διαπιστώσει ότι υπάρχουν αποχρώσεις στη γνώση, αποχρώσεις στη γνώμη και αποχρώσεις στα χρώματα. Η συζήτηση είναι η ζωή του.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Το χρυσό κίτρινο δείχνει ότι αυτός που το έχει είναι μια πολύ πνευματική φύση. Όλοι οι μεγάλοι άγιοι απεικονίζονται με χρυσά φωτοστέφανα γύρω από το κεφάλι τους. Όσο πιο μεγάλη η πνευματικότητα τόσο πιο ζωηρή η λάμψη του χρυσοκίτρινου. Φυσικά εκείνοι με εξαιρετικά μεγάλη πνευματικότητα έχουν και το λουλακί (ίντιγκο) χρώμα. Εκείνοι που έχουν κίτρινο στην αύρα, έχουν πάντοτε πνεύμα και ήθος. Βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μπορεί κανείς να τους εμπιστευθεί απόλυτα. Ένας άνθρωπος με ξεθωριασμένο κίτρινο είναι δειλή φύση.
Ένα καφε-κίτρινο δείχνει βρώμικες σκέψεις. Στην υγεία, το κιτρινο-πράσινο δείχνει ανωμαλίες στο συκώτι. Ένα άτομο με διπλή προσωπικότητα υπό την ψυχιατρική έννοια, συχνά δείχνει η μισή αύρα του γαλαζοκίτρινη και η άλλη μισή καφετί ή κιτρινο-πράσινη. Ο καθένας μας πρέπει να πετύχει με την καλλιέργεια το πιο ζωηρό κίτρινο, πριν προχωρήσει στο δρόμο της εξέλιξης.

ΠΡΑΣΙΝΟ: Το πράσινο είναι το χρώμα της θεραπείας, της διδασκαλίας και της σωματικής ανάπτυξης. Μεγάλοι γιατροί και χειρουργοί έχουν πολύ πράσινο στην αύρα τους. Έχουν επίσης και πολύ κόκκινο και τα δυο αυτά χρώματα συνδυάζονται πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Το πράσινο μόνο του δείχνει έναν πολύ επιτυχημένο γιατρό, έναν που αγαπάει τη δουλειά του ή μπορεί να δείχνει μια νοσοκόμα που αγαπάει το επάγγελμά της. Πράσινο ανακατωμένο με αρκετό μπλε δείχνει επιτυχία στη διδασκαλία. Μερικοί από τους μεγαλύτερους δασκάλους είχαν πράσινο με περιδινούμενες ραβδώσεις από μπλε, μια μορφή του μπλε-ελεκτρίκ, και πολύ συχνά ανάμεσα στο μπλε και στο πράσινο μπορεί να υπάρχουν στενές λουρίδες χρυσοκίτρινου που δείχνουν την απαιτούμενη πνευματική αντίληψη ώστε να διδάξουν τα καλύτερα θέματα.
Αυτός που έχει πολύ πράσινο, είναι φύση διακριτική, φιλική και πονόψυχη. Αν ένας άνθρωπος έχει ένα πρασινο-κίτρινο χρώμα, τότε δείχνει αναξιόπιστο άτομο. Όσο το πράσινο τείνει προς το μπλε – συνήθως το όμορφο γαλάζιο του ουρανού ή το μπλε- ελεκτρίκ, τόσο πιο έμπιστο είναι το άτομο.

ΓΑΛΑΖΙΟ: Το χρώμα αυτό αναφέρεται συχνά ως το χρώμα του πνευματικού κόσμου. Δείχνει επίσης διανοητική ικανότητα, χωριστά από την πνευματικότητα, μα πρέπει να είναι η σωστή γαλάζια απόχρωση. Όσο πιο λαμπερό είναι το γαλάζιο, τόσο πιο υγιής και δυνατός είναι ο άνθρωπος. Το απαλό γαλάζιο είναι το χρώμα του ανθρώπου που ταλαντεύεται πολύ, που δεν μπορεί να αποφασίσει και που πρέπει να τον σπρώξεις για να πάρει μιαν αξιόλογη απόφαση. Το πιο σκούρο γαλάζιο δείχνει τον άνθρωπο που προοδεύει, που προσπαθεί. Αν το γαλάζιο είναι ακόμα πιο σκούρο, δείχνει άνθρωπο αυστηρό στα θέματα της ζωής και βρίσκεται συχνά στους ιεραποστόλους που έχουν πάρει το «κάλεσμα». Όχι σε εκείνους που το κάνουν από επάγγελμα για να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με τα έξοδα πληρωμένα.

ΛΟΥΛΑΚΙ (ΙΝΤΙΓΚΟ): Άνθρωποι με σημαντική ακτινοβολία του λουλακί είναι εκείνοι με τις βαθειές θρησκευτικές πεποιθήσεις και όχι εκείνοι που επαγγέλονται τη θρησκεία. Αν ένα άτομο έχει ελαφρό ροζ στο λουλακί, θα είναι ευαίσθητο. Τα νέα παιδιά που έρχονται στον κόσμο έχουν πολύ περισσότερο λουλακί στην αύρα τους από ό,τι οι γηραιότεροι. Αυτό δείχνει μια μεταβολή του πληθυσμού προς την πνευματικότητα και όχι τη θρησκευτικότητα. Αυτά τα άτομα θα αναγνωρίζουν την ύπαρξη μιας Ανώτερης Δύναμης έξω από εκκλησίες και τυπικές τελετουργίες.

ΓΚΡΙΖΟ: Το γκρίζο από μόνο του δε λέει τίποτα, αλλά τροποποιεί τα χρώματα της αύρας. Ένα άτομο με φοβερό πονοκέφαλο – που το κεφάλι του πάει να σπάσει – θα έχει ένα γκρίζο σύννεφο σαν καπνό γύρω στο φωτοστέφανο και άσχετα από το χρώμα του φωτοστέφανου, γκρίζες λουρίδες που περνούν μέσα από αυτό θα πάλλονται στο ρυθμό του πονοκέφαλου.


Απόσπασμα από το βιβλίο «Αποκρυφισμός», εκδ. ΚΑΚΤΟΣ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα