Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ο ρομαντισμός δεν έχει πεθάνει. Αντίθετα, μπορεί να κάνει καλό στην ερωτική σας ζωή

Σας αρέσουν όλες οι ερωτικές ιστορίες; Ονειρεύεστε φιλιά στην βροχή και ηλιοβασιλέματα; Είστε τυχεροί, γιατί το να είστε ρομαντικοί σας κάνει καλό.
kissing-rain
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships διαπίστωσε ότι όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ρομαντικοί έχουν πιο έντονα συναισθήματα ικανοποίησης και δέσμευσης μέσα στη σχέση τους.
Οι 270 συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 28 ετών που έλαβαν μέρος στην έρευνα βρίσκονταν όλοι σε σχέση.
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υψηλές προσδοκίες δεν βάζουν σε κίνδυνο τη σχέση.

beach-beautiful-boy-couple
«Βασικά, αν περιμένεις τον πρίγκιπα του παραμυθιού, θα απογοητευτείς όταν γνωρίσεις κάποιον που δεν έχει το δικό του κάστρο, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικός κατά τα άλλα», αναφέρε η ερευνήτρια Sarah Vannier, Ph.D., στην υπόθεση της έρευνας.
Παρ’ ολ’ αυτά τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι.
«Οι άνθρωποι με ρομαντικές απόψεις είχαν υψηλότερες προσδοκίες, αλλά ήταν και πιο πιθανό ο/η σύντροφός τους να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες αυτές»,ανέφερε η Vannier. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν αυτό συμβαίνει επειδή είναι προκατειλημμένοι απέναντι στην επιλογή τους, δηλαδή ότι αντιμετωπίζουν τον σύντροφό τους ως το πρίγκιπα του παραμυθιού, ακόμα κι αν είναι ο βάτραχος, ή επειδή βρήκαν και επέλεξαν έναν σύντροφο που να αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες τους».
romanticΜε λίγα λόγια, αν απολαμβάνετε να βλέπετε ρομαντικές ταινίες και δακρύζετε από συγκίνηση όταν συμβαίνει κάτι ρομαντικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε άσχημα!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα