Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ανακαλύφθηκε το νέο υλικό, που αλλάζει μέγεθος, σχήμα και όγκο από μόνο του

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα «αυτόνομο» υλικό, που διπλώνει-ξεδιπλώνει, λυγίζει, συρρικνώνεται και ξαναδιογκώνεται από μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα ότι όταν το υλικό αυτό «τεντωθεί» μπορεί να αντέξει επάνω του το βάρος ενός ελέφαντα.
yliko
Το συγκεκριμένο υλικό -που θυμίζει οριγκάμι (τα καλλιτεχνικά διπλωμένα χαρτιά των Ιαπώνων) – μπορεί να αξιοποιηθεί στη δημιουργία αντικειμένων μεταβαλλόμενης αρχιτεκτονικής, των οποίων το σχήμα, το μέγεθος και ο όγκος μπορούν να αλλάζουν. Επίσης μπορεί να μεταβάλλεται από εύκαμπτο σε άκαμπτο και αντιστρόφως.
Το «μαγικό» υλικό έχει αρχικά το σχήμα ενός κύβου που αποτελείται από επιμέρους μικροσκοπικους κύβους, οι κύβοι αυτοί, χάρη σε ενσωματωμένους μηχανισμούς ενεργοποίησης, είναι δυνατό να παραμορφωθούν και να αναδιαταχθούν. Είναι σημαντικό ότι η αυτο-μεταμόρφωση του υλικού μπορεί να προγραμματισθεί εκ των προτέρων. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κλίμακες.

Με αυτό τον τρόπο, λένε οι επιστήμονες, ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να χωράει μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης. Οι ερευνητές τηςΣχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών «Τζον Πόλσον» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κάτια Μπερτόλντι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα