Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Φοβερά πράγματα.  «Προκειμένου να μείνω μαζύ σου για μια νύχτα θα πέταγα στα σκουπίδια όλη μου τη ζωή». Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να αποτυπώσει την ερωτική σχέση των συγγραφέων Χένρυ Μύλερ και Αναϊς Νιν. Πάθος. Κι όμως η λέξη ακούγεται φτωχή. Πάθος, πόθος, επιθυμία. Τίποτα περισσότερο.
Η άλλη σου λέει και το εννοεί Μια νύχτα μαζύ σου και ας πεθάνω, ας τελειώσω, ό,τι έχω τα ξεχνάω. Αν είναι δυνατόν οι λέξεις να μιλήσουν γι’ αυτό που την άλλην, τον άλλον φέρνει εκτός ορίων. Γράφει στα «Ημερολόγιά» της, το βιβλίο της Αναϊς Νιν που στηρίζεται στηναλληλογραφία της με τον Χένρυ Μύλερ και που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό της: «Μια νύχτα μαζύ σου και θα πέταγα στα σκουπίδια Όλη μου τη ζωή, θα θυσίαζα εκατό ανθρώπους, είμαι ικανή για όλα. Είμαι ξέχειλα, απεγνωσμένα ερωτευμένη μαζύ σου, όπως δεν ήμουνα ποτέ και με κανέναν».

Κι αυτός, σε μια από τις 900(!) επιστολές που της έστειλε γράφει: «Σιγοβράζω σαν κρασί που αχνίζει, έχω απόλυτη πείνα για σένα, καταβροχθιστική. Διαβάζω στην εφημερίδα για αυτοκτονίες και φονικά, τα καταλαβαίνω ολοκληρωτικά. Νοιώθω ικανός για φόνο, για αυτοκτονία».
Η Αναϊς Νιν, γεννήθηκε το 1903, στην Κούβα από πατέρα πιανίστα και μητέρα τραγουδίστρια κι όταν χώρισαν οι γονείς της βρέθηκε στη Βαρκελώνη πιτσιρίκα και αργότερα στη Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκε το 1923 στο Παρίσι, εκεί όπου μετά από 9 χρόνια γνώρισε τον Αμερικανό συγγραφέα Χένρυ Μύλερ. Θεωρείται η πρώτη στην Ιστορία γυναίκα πορνογράφος.
Πανηδονίστρια, τα γνώρισε όλα, με άνδρες και γυναίκες η Αναϊς Νιν δεν είχε κανένα δισταγμό όσα έκανε στην προσωπική της ζωή να τα γράψει και στις ερωτικές σεξουαλικές ιστορίες που υπέγραφε. Πέθανε σα σήμερα 14 Ιανουαρίου, το 1977. 

ΤΟ MUST ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα