Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί δεν χωρίζω – 4 Λόγοι

γιατί δεν χωρίζω

Είσαι μέσα σε μία σχέση και όμως τις περισσότερες φορές πιστεύεις πως δεν θέλεις να συνεχίσεις. Γιατί δεν χωρίζω; Αν και μόνο αρνητικά βλέπεις στην σχέση σου και ένα αβέβαιο μέλλον παρ’ όλα αυτά δεν μπορείς να δώσεις ένα τέλος. Νιώθεις εγκλωβισμένη στα ίδια σου τα συναισθήματα και απορείς με τον ίδιο σου τον εαυτό ο οποίος αντιδρά κατά αυτόν τον τρόπο. Το θέμα είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις την απάντηση την κρύβουμε μέσα μας. Την γνωρίζουμε αλλά υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μας επηρεάζουν και δεν μπορούμε να την πούμε απλά και καθαρά ούτε σε εμάς τις ίδιες. Αν δεις όμως μερικούς από τους πιθανούς λόγους που μπορεί να είναι η απάντησή σου στο γιατί δεν χωρίζω τότε τουλάχιστον θα μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα. Υπάρχει και η περίπτωση να ισχύουν πολλοί λόγοι μαζί που δεν καταλήγεις κάπου. Κι επειδή για να λύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσουμε, είναι καλό να ξεκινήσουμε από αυτό! Βρείτε πρώτα τον λόγο και στην συνέχεια οι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες.

Γιατί δεν χωρίζω – Λογική και συναίσθημα
Όταν βρεθείς στην θέση να αναρωτιέσαι και να απορείς γιατί δεν χωρίζεις, βιώνεις δυνατές εναλλαγές συναισθημάτων. Μπλέκεις την λογική σου με το συναίσθημα και κάπου εκεί ψάχνεις διέξοδο. Νιώθεις πως εσύ δεν ήθελες να χωρίσεις αλλά κατά κάποιο τρόπο σε αναγκάζει και αυτός είναι ένας λόγος που δεν μπορείς να το πάρεις απόφαση. Η λογική σου, σου θυμίζει πως το να χωρίσεις είναι η μόνη λύση και αντίθετα το συναίσθημα σου μιλάει για παλαιότερες όμορφες στιγμές και γι’ αυτά που ακόμα νιώθεις. Μπορεί να φορτίζεσαι με αρνητικά συναισθήματα κάθε φορά που δημιουργούνται διάφορες καταστάσεις αλλά όταν βρίσκεσαι σε ηρεμία η ανάγκη σου να είσαι μαζί του βγαίνει στην επιφάνεια. Είναι κάτι σαν να λέμε «τραβάτε με κι ας κλαίω»! συγκρουόμενα συναισθήματα σε κάνουν να τα χάνεις αφού μια τέτοια περίπτωση μας θυμίζει πως το μυαλό μας και η καρδιά μας κινούνται σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς.
Γιατί δεν χωρίζω – Φόβος για το αύριο
Ο φόβος για το τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα μετά τον χωρισμό, πολλές φορές μας κάνει ενώ πιστεύουμε πως είναι η μόνη λύση, να τον αναβάλλουμε. Ο φόβος του άγνωστου ή των μεγάλων αλλαγών βρίσκει κάποιες γυναίκες εγκλωβισμένες σε σχέσεις χωρίς μέλλον. Έχουν δέσει τόσο τις ζωές του ακόμη και με τα αρνητικά που βιώνουν που και αυτά δεν μπορούν να τα αποχωριστούν ενώ θέλουν. Νιώθουν τόσο μεγάλη την αλλαγή που πιστεύουν πως δεν μπορούν να την διαχειριστούν ή ακόμη και πως δεν έχουν τις απαιτούμενες αντοχές για ένα νέο ξεκίνημα. Φυσικά και γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο μόνο καλό δεν τους κάνει αλλά έχουν πείσει τον εαυτό τους πως θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και η ιστορία συνεχίζεται..
Γιατί δεν χωρίζω – Έχεις κρεμαστεί από πάνω του
Δεν είναι καθόλου περίεργο να έχεις κρεμαστεί από πάνω του πράγμα που εμποδίζει την ανεξαρτητοποίησή σου. Μπορεί αρχικά να απολάμβανες το γεγονός ότι αναλάμβανε σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες αλλά τώρα που η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελες, νιώθεις στο κενό. Συμβαίνει σε μακροχρόνιες σχέσεις οι γυναίκες να εξαρτώνται 100% από τον σύντροφό τους και όταν αποφασίζουν πως δεν μπορεί για τον οποιοδήποτε λόγο να συνεχιστεί αυτή η σχέση, δεν ξέρουν πώς να αποχωρίσουν. Όλα φαίνονται βουνό μπροστά τους και αφού σχεδόν τίποτα δεν περνούσε από το χέρι προσπαθούν να βάλουν σε μια σειρά τα πράγματα για να κάνουν το βήμα. Αλλά από πού να ξεκινήσουν; Πώς μια γυναίκα μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να νιώσει αλλά και να γίνει ανεξάρτητη; Έτσι καλό είναι να μάθουμε να κρατάμε τις ισορροπίες μέσα στην σχέση από την αρχή! Έχεις κρεμαστεί από πάνω του και τώρα απορείς ουσιαστικά πώς μπορείς να λειτουργήσεις σαν μονάδα.
Γιατί δεν χωρίζω – Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Αρκετές φορές οι γυναίκες βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό μας μέσα στην σχέση ή ακόμα χειρότερα τον χάνουμε. Υπάρχει η κατηγορία των γυναικών που αντιδράει σε αρνητικές καταστάσεις και η κατηγορία των γυναικών που λειτουργεί παθητικά. Ανέχεται, υπομένει σιωπηλά και περιμένει πως μπορεί και κάτι να αλλάξει. Έτσι ενώ θα ήθελαν πολύ, δεν χωρίζουν! Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μας κάνει να δεχτούμε μέσα στην σχέση πολλές καταστάσεις που ούτε καν είχαμε φανταστεί, σαν να μας αξίζει. Επίσης μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε πως ο σύντροφός μας είναι κάτι ανώτερο από εμάς οπότε τι θα κάναμε χωρίς αυτόν. Πιστεύουμε πως μόνες δεν θα τα καταφέρουμε την επόμενη μέρα κι έτσι είτε μας αρέσει είτε όχι θεωρούμε πως είναι το στήριγμά μας, τι και αν γέρνει λίγο!
Όποιος και αν είναι ο λόγος που δεν χωρίζεις ενώ ξέρεις πόσο ανάγκη το έχεις, σίγουρα σε καταπιέζει και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις. Καλό είναι να παίρνουμε αποφάσεις για την ζωή μας στον σωστό χρόνο. Έτσι δεν θα βρισκόμαστε πάντα αντιμέτωποι με τις ίδιες και τις ίδιες αρνητικές καταστάσεις. Αν από όποια πλευρά και αν το δείτε συνειδητοποιείτε πως αυτή η σχέση δεν σας αντιπροσωπεύει τότε πάρτε δραστικά μέτρα γιατί η ζωή δεν μας χαρίζεται. Πρέπει μόνες να παλέψουμε και να την διεκδικήσουμε! Σίγουρα ο χωρισμός δεν είναι η πρώτη λύση επειδή αντιμετωπίζουμε «κάποιες» δυσάρεστες καταστάσεις αλλά σίγουρα είναι η μόνη λύση όταν αντιμετωπίζουμε «μόνο» δυσάρεστες καταστάσεις!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα