Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Δίας στην Παρθένο


la bruja de otoño
Ο Δίας θεωρείται από τους ευνοϊκούς πλανήτες, και λέγεται ότι φέρνει Τύχη, επέκταση και αφθονία. Φυσικά και είναι ο θεός που τα θέλει όλα δικά του, και αν ανατρέξεις στην μυθολογία θα δεις την άπιστη , ριψοκίνδυνη φύση του που καταπατά τις παραδόσεις , τα ήθη και έθιμα δηλαδή, χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.   Έτσι ο Δίας αγνοεί τους κανόνες, και επιθυμεί να τα γευτεί -δοκιμάσει όλα. Είναι όμως, ανοιχτό μυαλό – φιλόσοφος, και εξερευνεί με πάθος τα απάτητα μονοπάτια, για να λάβει την εμπειρία που θα του χαρίσει τη γνώση. Ο Δίας κυριαρχεί στον Τοξότη , το ζώδιο της περιπλάνησης , και της πνευματικής επέκτασης, και έτσι όταν αγγίζει προσωπικούς πλανήτες στον αστρολογικό σου χάρτη , ανοίγει τον δρόμο για εξερευνήσεις που μπορεί να ελλοχεύουν κινδύνους, αλλά συμβάλλουν στην προσωπική σου εξέλιξη,  και σε φέρνουν αντιμέτωπο με την αλήθεια.
Με την είσοδο του ο Δίας στον Λέοντα από το προηγούμενο καλοκαίρι , καυχήθηκε ότι είναι ο Βασιλιάς των Θεών, και πως όλα θα τα αλλάξει … Παρά τις υποσχέσεις του Δία ότι θα κινήσει γη και ουρανό για να βγεις από το αδιέξοδο, το θερμόμετρο ανέβηκε, οι εντάσεις αυξήθηκαν ,  και τελικά δεν μπόρεσε να τηρήσει το λόγο του.. ¨ Παρασυρόμενος έτσι από τις βροντερές φωνές του Δία, άρχισες να χάνεις το μέτρο , να υπερβαίνεις τα όρια, και ίσως να ..πετάς στα σύννεφα, κινδυνεύοντας να μάθεις ελεύθερη πτώση,  και φυσικά χωρίς αλεξίπτωτο! Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως ο Δίας ήταν δίπλα σου και εμψύχωνε τις προσπάθειες σου,  γιατί ήθελε να σε κάνει παλικάρι και τελικά ..του χρωστάς χάρη! Πέρασες βέβαια από την σκύλα και στην Χάρυβδη μα ακόμα είσαι ζωντανός και ελπίζεις.. Έμαθες να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και αναδύθηκε το ταλέντο σου που είναι  «να δημιουργείς μέσα στο χάος, και όταν όλα καταρρέουν , εσύ να επιζείς»..

Στις 11 Αυγούστου ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ερμή, την Παρθένο όπου και θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο.  Στην Παρθένο ο Δίας θεωρείται ότι βρίσκεται σε «αδυναμία»,  καθώς πρέπει να μετριάσει τον ενθουσιασμό του, και να δίνει –υπόσχεται με το ..σταγονόμετρο. Η Παρθένος είναι ζώδιο εργατικό, πρακτικό , μεταβάλλεται , προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες, και συμπαθεί το μέτρο.  Οργανωτική, μεθοδική και αρκετά επικριτική , υπηρετεί τους άλλους , καθώς θέλει να αισθάνεται χρήσιμη. Ο Δίας στην Παρθένο συμβιβάζεται, αλλάζει , χαμηλώνει τους τόνους και σχεδιάζει τον μέλλον πάνω σε υγιείς βάσεις.  Με τον Δία στην Παρθένο θα παραιτηθείς από τα «βασιλικά» αξιώματα, και θα στραφείς στην καθημερινότητα σου, με πλήρη επίγνωση ότι η ευτυχία είναι τα απλά , καθημερινά πράγματα. Η σκέψη σου γίνεται αναλυτική , περνάς δηλαδή τα πάντα από κόσκινο , και έτσι αποκλείεις τα λάθη, δηλαδή αποφεύγεις απώλειες. Για τις επαγγελματικές σου υποθέσεις, θα κάνεις ότι περνά από το χέρι σου για να χτίσεις την εικόνα σου , αποκτώντας την κατάρτιση που ίσως σου έλειπε , βάζοντας υγιή θεμέλια. Συνειδητοποιείς ότι δεν γίνονται θαύματα, ότι δηλαδή εσύ πρέπει να καθαρίσεις την μπουγάδα, και αρχίζεις την ..κάθαρση ..από τα έσω προς τα έξω.  Βέβαια ο Δίας στην Παρθένο μεγαλώνει τυχόν ανασφάλειες, φοβίες κυρίως για θέματα υγείας, αλλά έτσι θα σε κάνει να ασχοληθείς με το σώμα σου , και θα αγαπήσεις τον φυσικό τρόπο ζωής, και τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας.
Κριός
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο στην επαγγελματική σου στέγη, βελτιώνονται οι σχέσεις με συναδέλφους, ομορφαίνει ο χώρος εργασίας,  και αυξάνονται οι επιδόσεις σου. Αποφεύγεις τις εντάσεις, και τις ακραίες συμπεριφορές , και συμφιλιώνεσαι με το μέτρο.
Ταύρος
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο σε χώρους ψυχαγωγίας, έχεις περισσότερο χρόνο να περάσεις με τα παιδιά σου, να χαλαρώσεις και να νικήσεις το άγχος της καθημερινότητας. Με καθαρό μυαλό αρχίζει το παιχνίδι της προσωπικής σου εξερεύνησης, για να ανακαλύψεις τον θησαυρό που κρύβεις μέσα σου.
Δίδυμοι
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο μέσα στο σπίτι σου, ή ακόμα και δεν αποκλείεται να αποκτήσεις ένα καινούργιο προσωπικό χώρο που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αποζητάς την θαλπωρή της οικογενειακής στέγης,  και έρχεσαι σε επαφή με τις πραγματικές σου ανάγκες.
Καρκίνος
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο μέσα σε παρέες, συναντήσεις με φίλους από τα παιδικά χρόνια , αλλά και σε χώρους επιπρόσθετης κατάρτισης, ανοίγοντας τις πόρτες για προσωπική άνοδο. Συζητάς, ανοίγεσαι, βγαίνεις από το καβούκι σου,  και κοινωνικοποιείσαι.
Λέων
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο στον «κουμπαρά» σου που σημαίνει ότι αυξάνονται τα έσοδα, προκύπτει μια δεύτερη επαγγελματική ασχολία,  και μπορείς να καλύψεις τα έξοδα σου. Επιχειρείς συνεργασίες με νέους συνεργάτες, εμπιστεύεσαι την Τύχη σου,  και ανταμείβεσαι ηθικά αλλά κυρίως υλικά.
Παρθένος
Ο Δίας μαζί σου φέρνει το δώρο, προσωπικά σε σένα , αισθάνεσαι αισιόδοξος, βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο , και κάνεις ξανά όνειρα. Εύκολα ξεχνάς το παρελθόν παρόλο που σε έχει στιγματίσει, και συνειδητοποιείς ότι εσύ κρατάς το μέλλον στα χέρια σου.  Διώχνεις φόβους , ανασφάλειες , και υποκύπτεις στην αιώνια ..δέσμευση.
Ζυγός
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο της αποκάλυψης , αποκαλύπτει το παρασκήνιο και ότι γινόταν πίσω από την πλάτη σου , τώρα αποκαλύπτεται. Δύσκολο να χωνέψεις αυτό που συμβαίνει, και ίσως αποφασίσεις να τερματίσεις σχέσεις φθαρμένες, που ταλαιπωρούσαν τον ψυχισμό σου. Συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνος,  και έχεις φύλακα άγγελο.
Σκορπιός
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο μέσα σε ομαδικές συγκεντρώσεις, σε παρέες με κοινά ενδιαφέροντα,  και μεγαλώνει ο κύκλος των γνωριμιών σου.  Βγαίνεις από την εσωστρέφεια της προηγούμενης περιόδου,  και έφτασε ο καιρός που μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα. Διάλεξε και πάρε..
Τοξότης
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο από αφεντικά, πρόσωπα εξουσίας και την κοινωνική ελίτ, και η δουλειά όπως καταλαβαίνεις προηγείται της ψυχαγωγίας-οικογένειας. Θα νιώθεις εγκλωβισμένος καθώς θα πρέπει να ενταχθείς στην αφρόκρεμα και θα χάσεις την ..ελευθερία σου . Θέλεις θυσίες η άνοδος προς την κορυφή.
Αιγόκερως
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο από μακριά, από το εξωτερικό , από ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και μπορείς να μάθεις καινούργια πράγματα. Ευκαιρία είναι να διαγράψεις το παρελθόν και να ξεκαθαρίσεις όλες τις εκκρεμότητες με το νόμο , για να είσαι ελεύθερος να επιλέξεις μια νέα κατεύθυνση, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο.
Υδροχόος
Ο Δίας στην Παρθένο φέρνει το δώρο του δούναι και λαβείν , που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει μοιρασιά, και η πίτα να κοπεί σε ίσα κομμάτια. Ασχολείσαι με τις Τράπεζες, τα δάνεια και ότι φορτώθηκε ο λογαριασμός σου , χωρίς να ήταν δικό σου και ζητάς , κερδίζεις τα ..νόμιμα.
Ιχθείς
Ο Δίας στην Παρθένο και απέναντι σου , φέρνει το δώρο στην εκκλησία, που σημαίνει ότι γάμος θα γίνει με παπά και με κουμπάρο. Στην περίπτωση που είσαι σε νόμιμη και παράνομη σχέση , το δώρο θα έρθει από τον δικηγόρο,  και θα χαρίζει την οριστική ..ρήξη.. Αν είσαι μόνος, και αναζητάς το ταίρι σου , θα δεχτείς αρκετές προτάσεις που θα σε βάλουν σε δίλημμα. Ελευθερία ή δέσμευση;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα