Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πως θα είναι η ζωή στον Άρη



Οι συνθήκες που επικρατούν στον παγετώνα Κάουνερταλ δεν απέχουν και πολύ από εκείνες του Άρη. Γι’ αυτό και, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, Ευρωπαίοι επιστήμονες μεταβαίνουν εκεί και επιδίδονται σε ασκήσεις προσομοίωσης, ώστε να είναι έτοιμοι για μια μελλοντική επίσκεψη στον γειτονικό μας πλανήτη. 



  Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις αυστριακές Άλπεις, σε υψόμετρο 2.700 μέτρων. Περίπου 100 άτομα επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό από 19 χώρες συμμετείχαν στο εγχείρημα. Η Γερμανίδα μετεωρολόγος Κάρμεν Κέλερ και ο Ισπανός ειδικός σε θέματα τεχνολογίας του διαστήματος Ινίγο Μουνιόθ Ελόρθα φορούν στολές βάρους 50 κιλών καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στο παγωμένο, παρόμοιο με του Άρη περιβάλλον. 


 Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη θα γίνει σε 20 με 30 χρόνια, υπολογίζει το Αυστριακό Διαστημικό Φόρουμ, και θα διαρκέσει περίπου 1.000 μέρες – τις μισές από αυτές θα περάσουν οι αστροναύτες πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη. Υπάρχουν όμως αρκετές τεχνικές δυσκολίες.


 Μια από αυτές, ότι η επικοινωνία μεταξύ των αστροναυτών και του κέντρου ελέγχου θα γίνεται με 20 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των 200 εκατομμυρίων χιλιομέτρων που θα τους χωρίζουν. Πίσω στο σήμερα και στον παγετώνα της Αυστρίας, τα πειράματα περιλαμβάνουν από ψυχολογικές έρευνες –

για να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι σε ακραίες καταστάσεις– μέχρι ατμόλουτρα, καθώς και ιδέες για διάφορα επιμέρους ζητήματα – για παράδειγμα, πώς να αντιμετωπίσεις τον… πονόδοντο ενώ θα βρίσκεσαι στον διπλανό πλανήτη.


Κι όμως, για το τελευταίο υπάρχει μάλλον λύση: ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής στο διαστημόπλοιο θα μπορούσε θεωρητικά να προμηθεύσει την αποστολή με τα απαραίτητα εμφυτεύματα 





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα