Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Με ΠΝΠ η υπογραφή της συμφωνίας από τον Τσακαλώτο χωρίς να περάσει από Βουλή!



Άριστοι μαθητές αποδεικνύονται των προηγούμενων και ό,τι κατηγορούσαν τώρα το εφαρμόζουν!

Πρώτη φορά Αριστερά με πρακτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει σφόδρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές χωρίς την ψήφισή της από τη Βουλή, πέρασε εν κρυπτώ η κυβέρνηση στις 18 Ιουλίου!
Προφανώς η κυβέρνηση είχε προβλέψει τα εμπόδια που θα θέσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην ΠΝΠ της 18ης Ιουλίου για τα capital controls με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις τροποποιήσεις των νόμων 4063/2012, 4172/2013, 4331/2015 και 4334/2015».
Αναλυτικά προβλέπεται ότι:
«Στο άρθρο τέταρτο του ν. 4063/2012 (Α’ 71) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:
6. Α) Παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για τη διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Β) Παρέχεται στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Τράπεζα της Ελλάδος και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για τη διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Με μέριμνα του υπουργού Οικονομικών οι ανωτέρω συμβάσεις μετά την υπογραφή τους από όλα τα προβλεπόμενα μέρη διαβιβάζονται στη Βουλή των Ελλήνων για ενημέρωση».
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 η τότε κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει στο κείμενο του μνημονίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει την πρώτη δανειακή σύμβαση. 
Η αρχική μορφή του νομοσχεδίου προέβλεπε πως μετά την υπογραφή η σύμβαση θα διαβιβαζόταν στη Βουλή προς κύρωση. Την επομένη της ψήφισής του από τη Βουλή, ωστόσο, κατ’ απαίτηση των δανειστών και με τη δικαιολογία των ασφυκτικών χρονικών προθεσμιών, τροποποιήθηκε και η προβλεπόμενη κύρωση από τη Βουλή μετατράπηκε σε… απλή υποχρέωση ενημέρωσης βουλευτών, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 
Σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση είχε καταδικάσει την κυβερνητική τακτική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό να υπογράφει μνημόνια» και για «κυβέρνηση που θεωρεί τους βουλευτές αφελείς ιθαγενείς». 
Η ιστορία των ιθαγενών επαναλαμβάνεται με άλλο αρχηγό, μέχρι να τη μάθουμε…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα