Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

Τετραγωνίζοντας τον κύκλο

Σημαντική ενημέρωση


Ωφείλω να σταθώ προς στιγμήν στις ευρύτερες εξελίξεις καθώς είναι σημαντικές για την Ελλάδα:


1) Το δάνειο-γέφυρα των 7 δις έφτασε στην Αθήνα.

2) Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση τηρεί τις υποχρεώσεις της για το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε και δεν επιτρέπει έτσι σε οποιονδήποτε να επικαλεσθεί ΚΑΝΕΝΑ άλλοθι περί "εμπιστοσυνης", "ανευθυνότητας", ημάχη για την αντιμετώπιση του Ελληνικού χρέους παίρνει διαστάσεις που τείνουν να ξεπεράσουν τον κάθε Σοϊμπλε:


-"Το ΔΝΤ επιμένει: 


Χωρίς σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος ΔΕΝ συμμετέχουμε στο πρόγραμμα". 


Τελευταία "υπενθύμιση" από τον Νο2 του Ταμείου David Lipton στο CNBC.

- Ο Karl Whelan, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου με κρίσιμης σημασίας άρθρο του καταρρίπτει οριστικά ΔΥΟ μεγάλα ψέματα:


α) Πως, δεν επιτρέπουν τάχα οι Ευρωπαϊκοί κανόνες να γίνει ρύθμιση του Ελληνικού Χρέους και αποκαλύπτει πως υπάρχει ήδη δεδικασμένο από το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο!!! (The Pringle decision).


β) Πως είναι δυνατή η μη εθελούσια έξοδος χώρας μέλους της Ευρωζώνης.


3) Αυτή την ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα παρακάθεται σε δείπνο στην κατοικία του Ομογενή και ιδιαίτερα δραστήριου στο θέμα της Ελληνικής Κρίσης Γιώργου Λογοθέτη. Προσοχή: Δεν είναι δείπνο στο Λευκό Οίκο, πήγε ο ίδιος στο σπίτι του!!!(πληροφορία από τον Μ. Ιγναντίου)


Και αυτό αμέσως μετά την επίσκεψη-παρέμβαση (με εντολή Ομπάμα) του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Λιου σε Γερμανία, Γαλλία και ΕΚΤ για την Ελληνική υπόθεση!


4) Πριν από λίγες ημερες ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν με άρθρο του - παρέμβαση ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ τα σημαντικά λάθη που έκανε στην περίπτωση της Ελλάδας και σήμερα θα δημοσιοποιήσει νέο κείμενο για την Ευρώπη. Έχει σημασία.


Να προσθέσω και την επίσκεψη του Νομπελίστα Τζ. Στίγκλιτς στον Τσακαλώτο -στην Αθήνα- ο οποίος δήλωσε έτοιμος, εκπροσωπόντας ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ, να παράσχει τη βοήθειά του στην Ελλάδα.



Η φωτογραφία είναι έξω από το Γερμανικό Κοινοβούλιο και είναι χθεσινή. (Ν.Υ.Τimes, Axel Schmidt/Reuters).


Άρθρο των Ν.Υ Times το οποίο καταγράφει την αλλάγή κλίματος σε βάρος της Γερμανίας.

Germany Risks Its Reputation With Idea of Greece Exiting Eurozone


Το παρακάτω άρθρο είναι ΠΟΛΥ σημαντικότερο:

-Είναι της Γερμανικής ZEIT στη online έκδοση, και αποτυπώνει χωρίς περιστροφές πως έχει υπάρξει δημόσια ρήξη μεταξύ Μέρκελ και Σοίμπλε, με αναφορές σε πιθανή απόλυση του, ενώ ο ίδιος λέει πως κανείς -εννοεί την Μέρκελ- δεν μπορεί να τον "αναγκάσει να αλλάξει απόψεις" και πως θα πρέπει να ζητήσει ο Πρόεδρος της χώρας την παραίτηση του.



-Οι άλλες δύο φωτό είναι εσωτερική πληροφόρηση που διέρρευσε από την J.P Morgan.

Τι λέει;


Πως ο Ντράγκι μετά βεβαιότητας θα συνεχίσει να αποδέχεται ως εγγυήσεις τα ομόλογα των Ελληνικών τραπεζών και θα αυξήσει σημαντικά τη χρηματοδότηση με τον ELA,γνωρίζοντας πως "παρατύπως" αυτά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των αναγκών του Ελληνικού κράτους.


Σήμερα καταβλήθηκαν και τα 7,16 δις του δανείου-γέφυρα στην Ελλάδα, χθες επίσης 900 εκ. από τον ELA.






Πάει καλά.





ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα