Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Να γιατί το να πίνετε πολύ νερό το καλοκαίρι, είναι λάθος!

Εδώ-είναι-γιατί-πόσιμου πάρα-πολύ-νερό-κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού-είναι-λάθος


Όταν αρχίζουν οι μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού  συνηθίζουμε να μην βγαίνουμε  έξω από το σπίτι χωρίς να παίρνουμε μαζί μας έστω ένα μπουκάλι νερό. 
Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην υπερβάλλουμε με την "προληπτική" πρόσληψη νερού, ειδικά όταν δεν είμαστε διψασμένοι. 
Εδώ είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνουμε νερό, ακόμα και όταν βρισκόμαστε κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι πολύ σημαντική η τακτική ενυδάτωση του σώματος, δηλαδή η πρόσληψη αρκετών υγρών. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με τα υγρά.
Ο κανόνας είναι απλός, πίνουμε νερό μόνο όταν διψάμε, ακόμη και με τη μεγαλύτερη ζέστη! Όταν τρώμε σωστά, το νερό στο σώμα μας επιτρέπει την σωστή ανταλλαγή των ουσιών, ενισχύει την πέψη, αποβάλλει τις τοξίνες, βελτιώνει τη μνήμη και παρέχει υγιείς μύες.
Προβλήματα προκύπτουν όταν η υπερβολική πρόσληψη νερού μειώνει πραγματικά το ποσό του αλατιού στο σώμα και μπορεί να προκαλέσει υπονατριαιμία, γνωστή ως διαταραχή των ηλεκτρολυτών.
Ευτυχώς, μια απλή λύση για να αποφευχθεί η κατάσταση, η οποία στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει εμετό και μυϊκές κράμπες, είναι να ακούτε το σώμα σας.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό “Clinical Journal of Sport Medicine”, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πίνουμε νερό μέχρι να έχουμε την αίσθηση της δίψας. Ακόμα κι αν συνιστάται αυξημένη κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερβολική προληπτική πρόσληψη του νερού στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.
Έτσι, εάν αισθάνεστε δίψα, δροσιστείτε με το νερό, αλλά ποτέ να μην το παρακάνετε!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα