Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

image


Αποσύρεται η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα του ελλείμματος του 2009, το οποίο νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο και οδήγησε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2011.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δικαστική πηγή, τίθεται τέλος στην έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για τη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας από τον Ανδρέα Γεωργίου.

Ο ίδιος από την αρχή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009, είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πάντως, σύμφωνα το πρακτορείο ο κ. Γεωργίου αντιμετωπίζει μια μικρότερης βαρύτητας κατηγορία, αναφορικά με ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα στην ΕΛΣΤΑΤ και το ΔΝΤ.

Από την άλλη πλευρά, θυμίζουμε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νίκος Λογοθέτης, στην εξεταστική για τα Μνημόνια, είχε επιρρίψει προσωπικές ευθύνες για τη διόγκωση των ελλειμμάτων, χαρακτηρίζοντάς τον πιόνι της Eurostat.

«Λειτουργεί ως υπάλληλος των δανειστών σε αποστολή εκτός έδρας και όχι σαν υπάλληλος του ελληνικού κράτους. Τα αιτήματά του δεν τα υποβάλλει εντός χώρας αλλά εκτός, εκβιάζοντας για την ικανοποίησή τους με τη δανειοδότηση της χώρας» ανέφερε σε πρόσφατη σκληρή ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ.

Το Reuters παραθέτει παλιότερη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, σύμφωνα με την οποία ο Ανδρέας Γεωργίου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από μόνος του, «εάν είχε κάποια υπερηφάνεια».

Τέλος, όπως σημειώνει και το δημοσίευμα, ως «προαπαιτούμενο» για τη χορήγηση βοήθειας των 85 δισ. ευρώ οι δανειστές θέτουν την ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ.

Συντάκτης: efsyn.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα