Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Φρούτα και λαχανικά για καλύτερη…ακοή!

better hearing
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ωφελεί μία από τις βασικές αισθήσεις, αυτή της ακοής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Audiology.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Φλότιντα, με επικεφαλής τον Δρ. Christopher Spankovich, εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.366 ανθρώπων υποβάλλοντας τους παράλληλα σε τεστ ακοής και διαπίστωσαν πως όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν απώλεια της ακοής τους.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η αλλαγή από μια κακή διατροφή σε περισσότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες με φρούτα και λαχανικά δε μπορεί να αναστρέψει οποιαδήποτε βλάβη έχει ήδη γίνει στα αυτιά σας.

«Η ακοή μας σχετίζεται με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας» εξηγεί ο Δρ. Christopher Spankovich. «Το ακουστικό μας σύστημα εξαρτάται από την καρδιαγγειακή, τη νευρική και τη μεταβολική μας υγεία και αν δεν είμαστε υγιείς σε γενικές γραμμές, είναι λογικό να αυξάνεται η ευαισθησία μας απέναντι στην απώλεια της ακοής».
Ως υγιεινή διατροφή, οι ερευνητές όρισαν εκείνη που βασίζεται στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φυτικών ινών, χαμηλή πρόσληψη αλατιού και λιπαρών.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα