Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τσιμπήματα εντόμων: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα



α τσιμπήματα από διάφορα έντομα είναι πιο συνηθισμένα  τώρα το καλοκαίρι. Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα.
Τσιμπούρια

Συνήθως τα τσιμπούρια έχουν την τάση να φωλιάζουν σε ζεστά και υγρά μέρη τους σώματος όπως είναι οι μασχάλες. Τρέφονται με αίμα και μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο οποιαδήποτε ασθένεια μεταφέρουν. Επίσης ένα τσίμπημα από τσιμπούρι μπορεί  να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε τσιμπούρι είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε σωστά .
Για να τα αποφύγετε, κρατήστε καλλυμένα τα χέρια, τα πόδια σας, όταν βρίσκεστε στην εξοχή.
 
Ψείρες
 
 
 
Οι ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής κρύβονται στην περιοχή του λαιμού και πίσω από τα αυτιά.
Προκαλούν έντονη φαγούρα και σε κάποιες περιπτώσεις  μπορεί να προκληθεί μόλυνση.
 
Ψύλλοι
Οι ψύλλοι είναι μικρά, χωρίς φτερά, έντομα που δεν ζούν μόνο στα  κατοικίδια ζώα αλλά και στους ανθρώπους.
 
Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα τσιμπήματα ψύλλων  και το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει τραύμα ή λοίμωξη. Η καλύτερη λύση για να μην κινδυνεύεσετε από  ψύλλους είναι να κρατάτε  τα κατοικίδια ζώα έξω από την κρεβατοκάμαρά σας.
 
Μέλισσα, σφήκα
 
Όταν ορισμένα είδη μελισσών με το τσίμπημα, χάνουν το κεντρί τους και πεθαίνουν. Ωστόσο τα τσιμπήματα αυτά μπορεί να προκαλέσούν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
 
Εάν δεν έχετε μια αλλεργική αντίδραση, απλά αφαιρέστε το κεντρί, καθαρίστε το σημείο του τσιμπήματος, βάλτε πάγο και πάρτε αντιισταμινικά για να αποφύγετε τον κνησμό.
 
 
Σκορπιοί
 
 
 
Δεν είναι όλοι οι σκορπιοί δηλητηριώδη, αλλά ορισμένα μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα, κνησμός, έμετος, αυξημένη εφίδρωση, και προβλήματα όρασης. Για να αντιμετωπίσετε ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα.
 
 
Κουνούπια
 
Τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά  αλλά το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του δέρματος. Επίσης, τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, δάγκειο ιό του πυρετού, και άλλες ασθένειες. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα κουνούπια, χρησιμοποιείστε εντομοαπωθητικό.
 
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα