Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ

"Η ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.

…Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ: ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟΥ.

Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Η ΛΕΞΗ ΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΟΤΗΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣΥΝΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ. Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ. ΣΕ ΤΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ; ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗ.

Ο ‘ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ’ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. ΤΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. ΚΑΙ Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ, ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ.

Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΤΑΡΑΧΗ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ- ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ- ΚΑΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

…ΟΧΙ, Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΟΣ.

ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ, ΕΧΕΙΣ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑΘΗΤΗΣ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ν΄ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

…ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΞΕΧΝΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΜΑΙΑ. ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ; Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ. ΟΤΑΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Η ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΑΝ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΡΥΒΕΣΑΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΑΤΑ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ. ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ; ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ; Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΤΙΚΗ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΨΑΧΝΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΤΟΤΕ, Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΞΑΝΑΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑΝ ΒΟΥΔΑ. ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΙΩΠΗΛΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΜΟΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΜΟΥΛΟ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν΄ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: “ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ, Θ΄ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ. ΚΟΙΤΑ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ”. ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: “ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΙ ΑΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ;” ΓΙΑΤΙ;

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ. ΚΑΙ, ΟΤΑΝ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΙΣΤΟΥΝΗ.

ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΑΧΡΗΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕΙ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΥΦΛΟΣ.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ Σ΄ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ:

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ:

ΠΕΣ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ;


ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΑΠΛΩΣ ΔΙΨΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΝΕΡΟ. ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΦΑΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΡΩΤΑΕΙ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ. ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΓΩΪΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΓΩΪΣΤΕΣ.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Η ΛΕΞΗ “ΒΑΣΙΛΕΙΟ” ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟ.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ΑΡΧΙΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΜΩΣ. ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ. ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ Ν΄ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ.

ΕΙΠΕ: “ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ”. ΜΙΛΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΛΑΟ ΤΣΕ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ, ΟΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΔΩ, ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΚΕΙ. ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ: ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ: “ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ Σ΄ ΕΜΕΝΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ”.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ Μ’  ΑΥΤΟ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΝΩΣΤΑ Σ΄ ΕΣΕΝΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΜΕΣΑ ΑΠ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΜΕ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ, ΜΥΘΟΥΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

Ο ΜΥΘΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ. ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:

“ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ,
Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠ΄ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ,
ΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΟΡΓΩΜΕΝΟ ΧΩΜΑ,
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΕΝΤΡΟ
ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ”.


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ.

ΚΑΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΟΡΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ: ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Η ΠΙΟ ΟΡΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΦΥΤΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΟ. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ.

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΚΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ... ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΧΩΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΙΤΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΜΙΑ ΠΗΓΗ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΜΟΝΙΚΟ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΠΟΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝΤΡΟ; ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝΤΡΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.

Ο ΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠ΄ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝΤΡΟ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ. ΕΤΣΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΛΑΓΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΡΑΣΕΙ, ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΠΟΡΟΙ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΛΑΓΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ: ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ. ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΡΙΣΝΑ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΑΜΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΛΑ, ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ, ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΟΤΑΝ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΟΤΑΝ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΑΤΑΙΑ.

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ: ΞΑΦΝΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ. ΠΟΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΝ ΕΣΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ, ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΣΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΑΝΩ Σ΄ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΜΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ. Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΩΜΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΟΡΓΩΣΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΧΤΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΕ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ.

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΑΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Η ΜΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΓΕΝΑ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΜΑΙΑ.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ. ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. ΑΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ - ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ, Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. 

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ ΟΤΙ, ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ, ΟΜΩΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΗ.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΔΑΦΟΣ.

… ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ-ΒΟΥΔΑΣ, ΤΟΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ…

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ! Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΑΘΙΑ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ: Ο ΣΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣ. ΠΑΡΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟΝ ΕΓΩΪΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΗΤΡΑ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

…ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΟΡΓΩΜΕΝΟ ΧΩΜΑ…

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ! ΠΡΙΝ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΑ, ΓΙΝΕ ΤΟ ΟΡΓΩΜΕΝΟ ΧΩΜΑ, ΓΙΝΕ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΓΙΝΕ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ, ΟΜΩΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ. ΖΗΣΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ. 

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΑΠΙΟΥ…

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ, ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΤΕ".


OSHO

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα