Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Διέρρηξάς τον σάκκον μου και περιέζωσάς με ευφροσύνην





Ο πρώτος σάκος για να γίνει η γέννα μας σπάει και εμείς βγαίνουμε στον κόσμο. Περπατάμε ως υπηρέτες τελικά όλο τον δρόμο της ζωής μας. Υπηρετούμε τα πάντα γύρω μας και όλα όσα είναι γύρω μας, μας ορίζουν εξωτερικά και εσωτερικά. Αφού απ’ όλα τα έξω εξαρτάται η εσωτερική μας γαλήνη. 


Κι ενώ «κλωτσάμε» αυτό το δούλος του Θεού και το μαχόμαστε, ωστόσο καταντήσαμε έρμαια της σαρκοφάγας ύλης. Υποταγμένοι υπηρέτες είμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε. Αλήθεια εμείς επιλέγουμε ? Είναι τα βήματα και οι επιλογές δικά μας ?
Εγκλωβισμένοι και σκλαβωμένοι ο καθένας στο δικό του ψυχοφθόρο κλουβί. Σε άλλους είναι χρυσό και καμαρώνουν γι’ αυτό. Το γυαλίζουν κάθε μέρα, το συντηρούν και νιώθουν ελεύθεροι μέσα σε αυτό. Σε άλλους το κλουβί είναι πιο φτωχικό, αλλά όπως και να είναι το κλουβί, δεν παύει να είναι κλουβί, σκλαβιά, φυλακή.  

Φυλακισμένοι και εγκλωβισμένοι υπηρέτες της σάρκας και της ύλης δεν έχουμε ορατότητα και έτσι χάσαμε και την διάθεση για πραγματική σκέψη, για ουσία, για φιλοσοφία να αναρωτηθούμε. Τι υπηρετούμε ? Γιατί ? Για ποιο σκοπό? Ποιος απ’ όλους τους προγόνους μας έφτασε να ζήσει την έννοια της ελευθερίας, της αρμονίας, της πληρότητας ? Αφού για κάθε απόκτημα, δίπλα του υπάρχει ο φόβος της απώλειας. Ποιος είναι αυτός που ενώ έχει φόβους και ανασφάλειες, πιστεύει ή νιώθει ελεύθερος?
Πώς γίνεται λοιπόν να μάχομαι αυτό το δούλος του Θεού, που τελικά σημαίνει βοηθός, αρωγός Του?
Ποιος άλλος μας είπε αφήστε τα όλα σε πάνω Μου και να το εννοεί και το μόνο που θέλει από μας είναι η αγάπη? 
Άρα μήπως είναι η ώρα να αναθεωρήσουμε και να περάσουμε να βιώσουμε τις έννοιες των λέξεων ελευθερία, αρμονία, πληρότητα? Μήπως είναι η ώρα να βιώσουμε την Πραγματική τους υπόσταση? Να ζητήσουμε από τον Ιησού να κάνει αυτό που λέει ο ψαλμός 29/12 «Διέρρηξάς τον σάκκον μου και περιέζωσάς με ευφροσύνην»? Που σημαίνει να ανοίξει Εκείνος τον σάκκο= 7ο σώμα, το οποίο ορίζει τις επαναλήψεις δρόμων, πόνων, γεννήσεων μας? Δηλαδή την σκλαβιά μας και την υποδούλωσή μας. Να ζήσουμε τελικά με ευφροσύνη γεμάτοι από την Πραγματική Ευλογημένη Ελ- Ευ- Θερία?

ΕΛ- ΕΥ- ΘΕΡΙΑ = ΕΛ- ΕΥ- ΘΕΟΥ- ΡΟΗ = ΕΛ- ΕΥ- ΘΕΟΥ- ΟΡΑΣΗ= ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ = ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ!   



Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα