Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΟΥΒΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Μόνο ο τίτλος καταμαρτυρεί όσα πρόκειται να γίνουν στον δήμο Νέας Σμύρνης, που θα φιλοξενήσει την τέως Ψινάκεια φωνή κάποιου, που δεν ξέρει κι ακριβώς τι είναι, που λέγεται Ρουβάς κι είναι και πατήρ τέκνων μετά μονδέλας, που κι αυτή έκανε φιλανθρωπική κίνησιν προς το χαμαιτυπείον που λέγεται Ελλάς. Ενυμφεύθη.
Πόθεν να σωθείς; Τα γαμεί τα πολιτικά και τα οικονομικά σε κάθε εκλογές ο λαός, τι είχε μείνει; Κάποιος νομπελίστας ποιητής παρέα με τον θεό της ελληνικής μουσικής, που λέγεται Μίκης. Με την αστυνομική φωνή του Μπιθικώτση και την χωροφυλάκικη του Καζαντζίδη. Όχι ρε πούστη μου, έχουμε καθήκον να τα γαμήσουμε όλα. Σαν τους Τζιχαντιστές, που όταν δεν βρίσκουν κανέναν να αποκεφαλίσουν, τα βάζουν με παλαιότερα από αυτούς μνημεία. Άμα σου μπει το αγγούρι στον κώλο, πάντα γαμημένος θα είσαι. Αλλά έλα, που τώρα έχουμε Χριστιανούς εδώ. Η πουτάνα η πίστη, πόσο μοιάζει παντού…
Νέα Σμύρνη λοιπόν και νέος Θεοδωράκης. Πώς λέμε νέα φυτίνη; Πώς λέμε νέα δημοκρατία με Άδωνι, Βορίδη και Μπαλτάκο; Με Σαμαρά κιόλας; Τι έχουμε να χάσουμε; Βάλτα όλα στο μίξερ και κάποιοι θα έρθουν στο τσίρκο. Βάλε Ρουβά σε Άξιον Εστί και τι έγινε; Σάμπως Πανταζή δεν φιλοξενούσαμε στο μέγαρο του Διογένη; Και σάμπως δεν κρύβαμε πάντα οτι ναι μεν ήμασταν έτσι, αλλά είμαστε προάστειο και είχαμε άνευ λόγου χαμηλές αντικειμενικές αξίες;

Πρώτη φορά αριστερά, που λέει ο λόγος, και με το ζόρι να πειστούμε οτι τέτοια είναι; Όχι φίλοι και φίλες. Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ Ή ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Είτε της καρδιάς είτε της κανονικής πολιτικής. Αυτοί είναι όλοι σε διατεταγμένο ρόλο για να πάμε χειροπόδαρα και να παραδώσουμε το οικόπεδο. Αυτοί θα περάσουν τα μέτρα, που πλέον δεν μπορούσε ο Σαμαράς και τα λοιπά υποζύγια. Με κυριότερο, όχι τόσο πολύ το οικόπεδο, αλλά την πνευματική διαύγεια. Που έχει μείνει ακόμα σε κάποια ιχνοστοιχεία εδώ μέσα.
Θα μου πεις, αφού ο Μίκης έδωσε την συγκατάθεση του. Σώπα ρε. Κι ο ογδαντάχρονος θέλει να οδηγήσει. Του δίνεις δίπλωμα; Τι είναι ο Μίκης σήμερα; Άνθρωπος που ξέρει τι του γίνεται ή άνθρωπος που τον εκμεταλλεύονται κάποιοι που περιφέρουν το έργο του σαν λατέρνα μπας και την βγάλουν; Μπας και σφετεριστούν κανά χαρτζιλίκι. Μιλάμε για τραγική εξέλιξη ραγιάδων, νεοέλληνων, που θα βγάλουν και τα λάβαρα σε πλειστηριασμό,  στον βωμό της απέραντης καλοπέρασης σε σχέση με την ανυπαρξία εγκεφάλου για κανονική αξιοποίηση έργου ή στοιχειώδους δουλειάς.
Και φυσικά δεν κατηγορείται κανένας Ρουβάς. Ο άνθρωπας, την δουλειά του κάνει κι είπε να βάλει σε επίπεδο τέχνης τις ρουβίτσες, που δεν είναι μόδα, αλλά ολόκληρο κίνημα ορδών κομμωτριών, που λογικά αύριο θα απαιτήσουν και δικαιώματα που κράτησαν το έργο και το διέδωσαν κιόλας. Όπως θα διεκδικήσει κι άλλα μεθαύριο η Νέα Σμύρνη. Μήπως γίνει κι αυτή, πέραν πλατείας, και ζώνη αποπυρηνικοποιημένη σαν την μπαρούφα την Χαλκηδόνα.
Ούτε μπορώ να κατηγορήσω και τον Θεοδωράκη. Συμβαίνει αυτό σε ταλέντα, που είναι νέα σε ηλικία. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ. Που ο Μίκης, δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Αυτός είναι στην κατηγορία της άνοιας απλά,  και φυσικά ούτε ξέρει ποιός είναι ο Ρουβάς. Αν ήξερε, θα τον είχε δει, έστω άπαξ, σε καποια καλλιτεχνική του αναζήτηση. Κύρια στην Επίδαυρο με το σώβρακο ή στην Victoria secret με τα φτερά. Πώς επιλέγεις κάποιον, που ούτε καν τον έχεις δει; Θα μου πεις, έχει την πείρα πλέον. Κι εγώ θα σου πω, οτι αν ήταν σύγχρονοι οι Ρουβάς και Μπιθικώτσης, ίσως και να μην μελλοποιούσε ποιητικό έργο. Διότι αν ήταν αλλιώς οι προτιμήσεις, ίσως και το Άξιον εστί, να το είχε πει ο Τέρυς Χρυσός.
Μιλάμε οτι η Ελλάδα, δεν έχει σταματημό στον κατήφορο. Όταν πλέον μετά τα χρυσά και τα ασημικά της, ξεπουλάει και τις δαντέλες της. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ. Για τόση μαγκιά μιλάμε, ίσα με δυό χάπια ναφθαλίνης. Και που αναγκάζει εμένα, να γράφω για τα αυτονόητα. Τόσο της πρωτομαγιάς, όσο και του τεράστιου έργου, ποιητικής ή συνθετικής. Εκτός αν θέλετε, να πάω να τραγουδήσω εγώ στη λυρική σκηνή. Κι εκτός αν θέλετε να τρέχουν γαϊδούρια στο ιπποδρόμιο. Ή να αναλάβει ο Μιχαλολιάκος το ΚΚΕ, για να γίνει κατανοητό το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον από τους ξένους, αλλά με καταλύτη το τι επιφυλάσσουμε κι εμείς για ό,τι μας κρατάει ακόμα. Και δεν μιλάω για όλους. Μιλάω γιά όσους καταλαβαίνουν. Που πάντα μειοψηφίες είναι θεματοφύλακες, κι ευτυχώς αντίστοιχες μειοψηφίες θα πάνε στον δήμο του Πανιώνιου.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΡΟΥΒΑ ΣΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΛΥΤΗ, ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ, ΜΕΤΑ; ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ; ΡΕ ΟΥΣΤ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Ή ΤΗΝ ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΒΙΖΙΤΟΥ Ή ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΡΒΙΕΤΑ ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα