Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Climategate |Τώρα μας λιώνει και η Ανταρκτική;


Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη λένε οι “επιστήμονες” • Η Ανταρκτική λιώνει και πλημμυρίζει τη Γη • Μετά το Βορρά πήρε σειρά να λιώσει και ο Νότος!


Έλεος πια με την κλιματοτρομοκρατία! Μετά το Βορρά πήρε σειρά να λιώσει και ο Νότος. Και τη γη θα πλημμυρίσει και δεν θα έχουμε πια που να σταθούμε.
Γράφει το Βήμα:
«Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των τελευταίων σχετικών μετρήσεων στην Ανταρκτική τα οποία είναι… σοκαριστικά.»Οπως αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, στην Ανταρκτική λιώνουν ετησίως 130 δισ. τόνοι πάγων την τελευταία δεκαετία  – μάλιστα η τήξη αυτή έχει επιταχυνόμενο ρυθμό. Για να περιγράψει την ποσότητα του επιπλέον νερού που πέφτει στη θάλασσα κάθε χρόνο, η έκθεση αναφέρει ότι το νερό αυτό θα μπορούσε να γεμίσει 1,3 εκατομμύρια πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Οι μεγαλύτερες ποσότητες πάγων λιώνουν στα σημεία όπου οι ηπειρωτικές περιοχές έρχονται σε επαφή με τη θάλασσα, όπως στη Χερσόνησο της Ανταρκτικής. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει επειδή το νερό της θάλασσας έχει εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν θερμοκρασία με αποτέλεσμα να λιώνει τους πάγους με τους οποίους έρχεται σε επαφή.
Υπάρχουν σενάρια σύμφωνα με τα οποία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε 100-200 χρόνια η στάθμη της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχει αυξηθεί κατά τρία μέτρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές της Γης να βυθιστούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για δισεκατομμύρια κατοίκους που θα ζουν εκεί».
Α, έμορφα! Εγώ που μένω στη Μακρινίτσα θα γίνει το σπίτι παραθαλάσσιο, επιτέλους, και θα αποκτήσει μεγαλύτερη τουριστική αξία!
Τώρα όμως έχω μιαν απορία! Πότε πρόλαβαν να λιώσουν οι πάγοι; Μέχρι πέρσι… «πάχαιναν» και το είπε και το.. Σκάι!
σκάιΕυτυχώς που και μνήμη έχουμε αλλά και αρχείο. Πότε πρόλαβε σε ένα χρόνο και οι πάγοι έχασαν το ‘λίπος’ τους; Σε δίαιτα τους έβαλαν;
Πριν ένα χρόνο δημοσιεύσαμε “Πλανήτης: Την υπερθέρμανση μου μέσα… ξεπάγιασα!
Ήταν όταν πάλι οι ΗΠΑ είχαν ξεπαγιάσει από το κρύο και πολύς κόσμος άρχισε να κράζει την “υπερθέρμανση του πλανήτη” και τους Αλ Γκορικούς.
Κι εμείς τότε γράψαμε:


Τι είχε προηγηθεί; 
Το ρωσικό ερευνητικό σκάφος είχε παγιδευτεί στους πάγους της λευκής ηπείρου από τις 24 Δεκεμβρίου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληττε επί μέρες την Ανταρκτική
Οι επιστήμονες είχαν πάει εκεί για να κάνουν πειράματα και μετρήσεις θερμοκρασίας για να αποδείξουν ότι η Ανταρκτική κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή.
Οι εκτιμήσεις των ‘επιστημόνων': “Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, παρατήρησαν ότι αντιθέτως με τους παγετώνες της Βόρειας και Δυτικής Ανταρκτικής, ο πάγος στη περιοχή της Θάλασσας Ρος έχει αυξηθεί. Η αύξηση αυτή -λένε- είναι αποτέλεσμα, ενός συνδυασμού παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης και της κλιματικής αλλαγής. Η αύξηση των χιονοπτώσεων, που παρατηρείται κοντά στη Θάλασσα του Ρος, σε μια ήπειρο όπως η Ανταρκτική, που τα πάντα είναι ήδη παγωμένα, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες ένδειξη ότι η θερμοκρασία… ανεβαίνει.”
Με λίγα…
στο καλάθι δεν χωρεί,
στο κοφίνι περισσεύει
και για ό,τι κι αν συμβεί
φταίει η κλιματική αλλαγή
Ορίστε! Έκανα και ποίημα! Αλήθεια, πως δεν σκέφτηκε ο Γκέιτς να κάνει και γι’ αυτήν κανένα εμβόλιο;

 allnewz

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα