Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

27 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ (ΣΥΝΟΨΗ)

Ίσως δεν καταφέρουμε ποτέ να αποκτήσουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα αλλα ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Δημιουργώντας μέχρι και πλήρως λειτουργικά τεχνητά φύλλα με σκοπό το <<χακάρισμα> του ανθρώπινου εγκέφαλου, η επιστήμη έκανε πολλές ανακαλύψεις τα τελευταία χρόνια.

1.Τετραπληγική Χρησιμοποιεί το μυαλό της για τον έλεγχο Ρομποτικού χεριού
Quadriplegic Uses Her Mind to Control Her Robotic Arm


Στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, το νευροβιολογικό τμήμα συνεργάστηκε με  την 52χρονο Ιαν Scheuermann κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων για τη δημιουργία ενός ρομποτικού βραχίονα που ελέγχεται μόνο με τη δύναμη του μυαλού της Scheuermann.

Η ομάδα της εμφύτευσε  δύο 96-κανάλια ενδοφλοιώδη μικροηλεκτρόδια. Τοποθετημένα στον κινητικό φλοιό, ο οποίος ελέγχει όλες τις κινήσεις των άκρων, η διαδικασία ολοκλήρωσης ήταν ταχύτερη από την αναμενόμενη . Τη δεύτερη ημέρα,  μπορούσε να χρησιμοποιήσει το νέο χέρι σε έναν3-D χώρο εργασίας. Μέχρι το τέλος των 13 εβδομάδων, ήταν σε θέση να εκτελέσει πολύπλοκα καθήκοντα με επτά-διαστάσεων κίνηση, ακριβώς όπως ένας βιολογικός βραχίονας.

Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξαν αρνητικές παρενέργειες.


2.Ρομπότ της DARPA μπορεί να διασχίσει δρόμο μετ΄εμποδίων
Μόλις το ρομπότ υπολογίζει πώς να το κάνει αυτό χωρίς καλώδια, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη.

Η DARPA μετά από σκληρή δουλειά φέτος δημιούργησε ρομπότ τόσο για τον  εντοπισμό  ανθρώπων όσο και να τρέξει τόσο γρήγορα όσο ένα τσιτάχ!


3.Γενετικά Τροποποιημένο μετάξι ισχυρότερο από το ατσάλι

Genetically Modified Silk Is Stronger Than Steel

Στο Πανεπιστήμιο του Wyoming, οι επιστήμονες τροποποίησαν ομάδα μεταξοσκώληκων να παράγουν μετάξι που με το ίδιο βάρος, είναι ισχυρότερο από το ατσάλι. Διαφορετικές ομάδες ελπίζουν να επωφεληθούν από τη  σούπερ-δύναμη του μεταξιού, περιλαμβανομένων και δυνατότερων ραμμάτων για την ιατρική κοινότητα, ένα βιοδιασπώμενο υλικό ως  εναλλακτική λύση των πλαστικών , ακόμη και ελαφριά πανοπλία για στρατιωτικούς σκοπούς.

4. Φωτογράφιση του DNA για πρώτη φορά
DNA Was Photographed for the First Time

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, ο Enzo di Fabrizio και η ομάδα του στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Γένοβα πήρε τις πρώτες φωτογραφίες από την περίφημη διπλή έλικα.

5.ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ
Invisibility Cloak Technology Took a Huge Leap Forward


Η Βρετανική Κολούμπια, εταιρεία  βιοτεχνολογίας HyperStealth παρουσίασε ένα πρωτότυπο ενός νέου υφάσματος του στρατού των ΗΠΑ και του Καναδά. Το υλικό, που ονομάζεται Κβαντική Αορατότητα, κάμπτει τα κύματα φωτός γύρω από το χρήστη χωρίς την χρήση μπαταριών, καθρεφτών, ή φωτογραφικών μηχανών. Δεν μπορεί να γίνει ορατό από άλλα οπτικά μέσα όπως επίσης διατηρείται κρυφό από θερμικές και υπέρυθρες ανιχνεύσεις.

6.Ψεκάζοντας την επιδερμίδα
Spray-On Skin
Το ReCell από την  Εταιρεία Ιατρικής Avita είναι μια ιατρική επανάσταση όσον αφορά την αποκατάσταση των σοβαρών εγκαυμάτων. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα   κομμάτι του δέρματος, μεγέθους όσο ένα γραμματόσημο, από τον ασθενή, αφήνοντας τη θέση του δότη με ό, τι μοιάζει με ένα χαλί εγκαύματος. Κατόπιν το δείγμα αναμιγνύεται με ένα ένζυμο που συγκομίζεται από χοίρους και ψεκάζεται  πάνω στην περιοχή του εγκαύματος. Κάθε μικροσκοπικό μόσχευμα διαστέλλεται, καλύπτοντας ένα χώρο μέχρι το μέγεθος μιας σελίδας βιβλίου εντός μιας εβδομάδας. Δεδομένου ότι το δέρμα δότη προέρχεται από τον ασθενή, ο κίνδυνος της απόρριψης είναι ελάχιστος.

7.Ο James Cameron προσέγγισε το βαθύτερο  γνωστό σημείο στον ωκεανό.
James Cameron Reached the Deepest Known Point in the Ocean

Ο Cameron ήταν ο πρώτος άνθρωπος σόλο που κατάφερε να φθάσει στον πυθμένα της τάφρου Mariana. Τα 6,8 μίλια σε βάθος, είναι ίσως περισσότερο άγνωστο μέρος για τους  επιστήμονες από ορισμένους  πλανήτες. Η "κάθετη τορπίλη" κατέβηκε σε μια περίοδο δυόμισι ωρών και συνέλεξε μια ποικιλία δειγμάτων.

8. Τα βλαστικά κύτταρα θα μπορούσαν να επεκτείνουν την ανθρώπινη ζωή σε πάνω από 100 χρόνια.
Stem Cells Could Extend Human Life by Over 100 Years


Όταν τα ταχείας γήρανσης ηλικιωμένα ποντίκια με συνήθη διάρκεια ζωής 21 ημερών εμβολιάστηκαν με βλαστικά κύτταρα από νεότερα ποντίκια στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής στο Πίτσμπουργκ, τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά. Με δεδομένη την ένεση περίπου τέσσερις ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία θανάτου, όχι μόνο τα ηλικιωμένα ποντίκια ζουν αλλά έζησαν τρεις φορές την κανονική διάρκεια ζωής τους, γύρω στις 71 ημέρες. Σε ανθρώπινους όρους, αυτό θα ήταν  ισοδύναμο ενός 80άρη που ζει έως τα 200 έτη.

9. 3-D εκτυπωτής Δημιουργεί Μεγάλα Σπίτια 

3-D εκτυπωτή Δημιουργεί Μεγάλης Σπίτια σε μία συνεδρία
Ο D-Shape εκτυπωτής, που δημιουργήθηκε από τον Enrico Dini, είναι σε θέση να εκτυπώσει ένα διώροφο κτίριο, πλήρες, με δωμάτια, σκάλες, σωλήνες, και χωρίσματα. Χρησιμοποιώντας τίποτα άλλο εκτός από άμμο και μια συνδετική ανόργανη ένωση, το υλικό που προκύπτει έχει την ίδια αντοχή με οπλισμένο σκυρόδεμα και την εμφάνιση μαρμάρου. Η διαδικασία οικοδόμησης διαρκεί περίπου το ένα τέταρτο του χρόνου, από ότι τα παραδοσιακά κτίσματα, εφ 'όσον επιθυμούμε στρογγυλεμένες δομές, και μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις ή ξεχωριστές ικανότητες.
Source: gizmag.com

10. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι νόμιμα στη Νεβάδα, Φλόριντα και Καλιφόρνια

Self-Driving αυτοκίνητα είναι νόμιμη στη Νεβάδα, Φλόριντα και Καλιφόρνια
Η Google ξεκίνησε τη δοκιμή στα χωρίς οδηγό αυτοκίνητα της στις αρχές του 2012 και μέχρι τον Μάιο, η Νεβάδα ήταν το πρώτο κράτος που τα είδε να περιφέρονται στους δρόμους της. Με αυτά τα αυτοκίνητα να καταγράφουν πάνω από 300.000 αυτόνομες ώρες μέχρι στιγμής, μόνο δύο ατυχήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όταν οδηγούνταν χειροκίνητα.
11. Προσαρμοσμένη Μεταμόσχευση Γνάθου Δημιουργήθηκε Με 3-D εκτυπωτή
Προσαρμοσμένη Μεταμόσχευση Jaw Δημιουργήθηκε Με 3-D εκτυπωτή
Μία προσαρμοσμένη γνάθος  δημιουργήθηκε για έναν 83άρη ασθενή χρησιμοποιώντας σκόνη τιτανίου και βιοκεραμική επίστρωση. Η πρώτη του είδους της,  επιτυχής χειρουργική επέμβαση ανοίγει την πόρτα για εξατομικευμένη αντικατάσταση των οστών και, ίσως μια μέρα, στη δυνατότητα να εκτυπώσουμε νέους μύες και  όργανα.
Πηγή:  telegraph.co.uk

12. Μοναχικός Πλανήτης Πλέει Στο Διάστημα

Rogue Planet πλωτά μέσα Space
Μέχρι φέτος, οι επιστήμονες γνώριζαν πλανήτες σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι. Στη συνέχεια, ήρθε ο CFBDSIR2149. Με τέσσερις έως επτά φορές τη μάζα του Δία, είναι το πρώτο ελεύθερο κινούμενο αντικείμενο που ορίζεται επισήμως ως εξωπλανήτης και όχι ως καφέ νάνος.
Πηγή:  sciencenews.org

14. Πίθηκοι χίμαιρες δημιουργούνται από πολλαπλά έμβρυα

Chimera Monkeys δημιουργούνται από πολλαπλά έμβρυα
Ενώ όλα τα κύτταρα του δότη ήταν από πιθήκους ρέζους, οι ερευνητές συνδύασαν έως έξι διακριτά έμβρυα σε τρία μικρά πιθηκάκια. Σύμφωνα με τον Δρ Mitalipov, "Τα κύτταρα δεν γίνονται ποτέ ένα , αλλά μένουν μαζί και εργάζονται μαζί για να σχηματίσουν ιστούς και όργανα." Τα είδη Χίμαιρα χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του ρόλου συγκεκριμένων γονιδίων παίζουν ρόλο στην εμβρυϊκή ανάπτυξη και μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη κατανόηση της γενετικής μετάλλαξης σε ανθρώπους.
Πηγή:  bbc.co.uk

15. τεχνητά φύλλα παραγωγή ηλεκτρισμού

Τεχνητά φύλλα παραγωγή ηλεκτρισμού
Χρησιμοποιώντας σχετικά φθηνά υλικά, ο Daniel G. Nocera δημιούργησε το πρώτο πρακτικό τεχνητό φύλλο του κόσμου. Οι αυτόνομες μονάδες μιμούνται τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι υδρογόνο αντί οξυγόνου. Το υδρογόνο μπορεί στη συνέχεια να συλληφθεί σε κύτταρα καυσίμου και να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρική ενέργεια, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές στη Γη.
Πηγή:  sciencedaily.com

16. Τα Google Goggles Φέρνουν το Internet παντού

Google Goggles Φέρτε το Internet Everywhere
Σχεδόν ο καθένας έχει δει το βίντεο της Google ''όραμα για το μέλλον''. Με τα γυαλιά Goggles, η καθημερινή ζωή καλύπτεται από ένα HUD (Head Up Display του). Ελέγχεται από ένα συνδυασμό ελέγχου φωνής και όταν ο χρήστης κυττάζει, τα γυαλιά δείχνουν σχετικές πληροφορίες,  σερφάρουν στο διαδίκτυο, ή τηλεφωνούν σε  ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.
Πηγή:  heraldsun.com.au

17. Ανακαλύφθηκε το σωματίδιο-μποζόνιο του Χιγκς 

Το μποζόνιο Χιγκς σωματιδίων Ανακαλύφθηκε
Το πολυεθνικό ερευνητικό κέντρο CERN επιβεβαίωσε ότι ανακάλυψε ένα σωματίδιο που συμπεριφέρθηκε αρκετά όπως ένα μποζόνιο Higgs. Για τους επιστήμονες, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πεδίο Higgs, παρόμοιο με ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την ικανότητα των επιστημόνων να αλληλεπιδρούν με τη μάζα με τον ίδιο τρόπο που κάνουν σήμερα με τα μαγνητικά πεδία.
Πηγή:  forbes.com

18. Ευέλικτο, ανέξοδο ηλιακό πάνελ ανταγωνίζεται τα ορυκτά καύσιμα 

Ευέλικτη, ανέξοδο ηλιακά πάνελ καυσίμων Challenge ορυκτά
Κατά το ήμισυ της τιμής των φθηνότερων ηλιακών σημερινών κελιών, το Hyperion Twin Creeks χρησιμοποιεί ένα κανόνι ιόντων για να βομβαρδίσει λεπτό πάνελ. Το αποτέλεσμα είναι ένα εμπορικά βιώσιμο, μαζικής παραγωγής ηλιακό πάνελ που κοστίζει περίπου 40 σεντς ανά watt.
Πηγή:  extremetech.com

19. Εξωπλανήτης κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από διαμάντια

Diamond Planet Ανακαλύφθηκε
Ένας εξωπλανήτης κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από διαμάντια ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ερευνητική ομάδα. Περίπου πέντε φορές το μέγεθος της Γης, ο μικρός πλανήτης έχει μάζα παρόμοια με αυτή του Δία. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μικρή απόσταση από το άστρο του σε συνδυασμό με τη μάζα του εξωπλανήτη, απομεινάρια ενός άλλου αστεριού, αποτελείται ως επί το πλείστον από κρυσταλλικό άνθρακα.
Πηγή:  io9.com

20. εμφυτεύματα ματιών δίνουν όραση σε τυφλούς

Εμφυτεύματα ματιών δώσω την όραση στους τυφλούς
Σε δύο τυφλούς άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο τοποθετήθηκαν εμφυτεύματα ματιών κατά τη διάρκεια μιας οκτάψρης  χειρουργική επέμβαση με ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Μετά από χρόνια τύφλωσης, και οι δύο είχαν ανέκτησαν "χρήσιμη" όραση μέσα σε λίγες εβδομάδες, λαμβάνοντας τα περιγράμματα των αντικειμένων και κάνοντας έγχρωμα όνειρα. Οι γιατροί αναμένουν συνεχή βελτίωση καθώς οι εγκέφαλοί τους οι ίδιοι επανακαλωδιώνονται μόνοι τους για το πως θα βλέπουν.
Πηγή:  telegraph.co.uk

21. Η Ουαλία δημιούργησε βάση δεδομένων του DNA κάθε φυτού στη χώρα

Ουαλία Barcodes DNA του κάθε ανθοφορίας του φυτού φυτών στη χώρα
Ευγένεια φωτογραφιών του Virtual Tourist .
Με επικεφαλής τον επικεφαλής του Εθνικού Βοτανικού Κήπου έρευνας, δημιουργήθηκε μια βάση δεδομένων DNA για όλα τα 1.143 ενδημικά είδη της Ουαλίας. Με τη χρήση πάνω από 5700 γραμμικών κωδικών, τα φυτά μπορούν τώρα να ταυτοποιηθούν με φωτογραφίες από τους σπόρους, τις ρίζες, το ξύλο ή τη γύρη. Ο στόχος είναι να βοηθήσει τους ερευνητές να παρακολουθούν τα πράγματα όπως τα πρότυπα μετανάστευσης των μελισσών. Η ελπίδα είναι τελικά να ταυτοποιηθούν με barcode τα ζώα και τα φυτά σε όλο τον κόσμο.
Πηγή:  walesonline.co.uk

22. Πρώτη μη επανδρωμένη Εμπορική  αποβάθρα  Διαστημικών Πτήσεων με το ΔΔΣ

Η πρώτη μη επανδρωμένη Εμπορική Docks Διαστημικών Πτήσεων με το ΔΔΣ
Το SpaceX εκφορτώνει το φορτίο του μη επανδρωμένου σκάφους του, του Δράκου, στον  Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που μια ιδιωτική εταιρεία έστειλε ένα σκάφος στο σταθμό. Ο ρομποτικός βραχίονας του ISS άρπαξε την κάψουλα στο πρώτο από τα πολλά ταξίδια ανεφοδιασμού που θα ακολουθήσουν.
Πηγή:  nytimes.com

23. Εξαιρετικά ευέλικτο "Willow" γυαλί θα επιτρέψει την κάμψη των ηλεκτρονικών συσκευών

Ultra-Flexible "Willow" Glass θα επιτρέψει την Καμπύλη ηλεκτρονικές συσκευές
Δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη από την εταιρεία κατασκευής λογισμικού Corning, το ευέλικτο πρωτότυπο γυαλί παρουσιάστηκε σε μια εμπορική βιομηχανική έκθεση στη Βοστώνη. Με μόλις 0,05 χιλιοστά πάχος, είναι τόσο λεπτό όσο ένα φύλλο χαρτιού.

Πηγή:  bbc.co.uk

24. Η NASA αρχίζει να χρησιμοποιεί το ρομποτικό Exoskeletons

NASA Αρχίζει χρησιμοποιώντας το ρομποτικό Exoskeletons
Ο X1 Ρομποτικός Εξωσκελετός ζυγίζει £ 57 και περιέχει τέσσερις μηχανοκίνητες αρθρώσεις μαζί με έξι παθητικές. Με δύο ρυθμίσεις, μπορεί να εμποδίσει είτε την κίνηση, όπως όταν βοηθάει την άσκηση των αστροναυτών στο διάστημα, ή την κίνηση ενίσχυσης, όταν βοηθάει παραπληγικούς να προχωρήσουν.
Πηγή:  news.cnet.com

25. Στα άδυτα του ανθρώπινου εγκέφαλου 

Ανθρώπινος εγκέφαλος είναι Hacked
Η Usenix Security ειναι μια ομάδα ερευνητών που χρησιμοποιούν off-the-shelf τεχνολογία για να δείξουν πόσο ευάλωτος πραγματικά είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Με EEG (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) ακουστικά που συνδέονται με το τριχωτό της κεφαλής και το λογισμικό για να καταλάβουν τι είναι αυτό που οι νευρώνες προσπαθούν να κάνουν, παρακολουθούν τις αιχμές στην εγκεφαλική δραστηριότητα όταν ο χρήστης αναγνωρίζει κάτι όπως έναν αριθμό PIN ATM ή το πρόσωπο ενός παιδιού.
Πηγή:  extremetech.com

26. Ανακαλύφθηκε ο πρώτος πλανήτης με τέσσερις ήλιους 

Πρώτος πλανήτης με τέσσερις ήλιους Ανακαλύφθηκε
Ανακαλύφθηκε από ερασιτέχνες αστρονόμους, ο πλανήτης περιφέρεται πολύ κοντά γύρω από ένα ζευγάρι αστέρων, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα άλλο σύνολο πιο μακρινών αστεριών. Είναι περίπου στο μέγεθος του Ποσειδώνα, και οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να βρουν πώς ο πλανήτης αποφεύγει την έλξη από την δύναμη της βαρύτητας τόσων πολλών αστεριών.
Πηγή:  io9.com

27. Η Microsoft δημιούργησε το "Holodeck"

Η Microsoft δημιούργησε το "Holodeck"
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι η Microsoft θέλει να πάρει το παιχνίδι (gaming) πέρα ​​από μία μόνο οθόνη και να το μετατρέψει σε μια μοναδική εμπειρία - ακτινοβολώντας εικόνες σε όλο το δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων πράγματα όπως  έπιπλα, και κάμπτοντας τα γραφικά γύρω τους για τη δημιουργία ενός ομοιογενούς περιβάλλοντος.

buzzfeed

Επιμέλεια Κειμένου dorieas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα