Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ήρθαν οι Βάρβαροι


Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που δείχνει τζιχαντιστές του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) στη Μοσούλη να καταστρέφουν αγάλματα από την Ασσυριακή Εποχή (700 π.Χ.).

To βίντεο προκάλεσε έντονα συναισθήματα στον πολιτισμένο κόσμο - ειδικά στον δυτικό που έχει το copyright του πολιτισμού -, όπως φρίκη, αποτροπιασμό, οργή, αγανάκτηση και τρόμο. Ό,τι δηλαδή περίπου προκαλούν και οι ταινίες του Παπακαλιάτη αν αφαιρέσεις το γυμνό.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το βίντεο αναρτήθηκε από τους δράστες των βανδαλισμών, καταλαβαίνουμε ότι αυτά ακριβώς τα συναισθήματα ήθελαν να προκαλέσουν.

Εγώ φυσικά δεν έχω ιδέα για την Ασσυριακή Εποχή - κάτι λίγα είχα διαβάσει όταν επισκέφτηκα το Βρετανικό Μουσείο ,- ούτε ήταν στα άμεσα σχέδιά μου να επισκεφτώ το μουσείο της Μοσούλης αλλά όσο να ' ναι πονάς όταν βλέπεις αγάλματα που έστεκαν όρθια για 3 χιλιετίες να καταστρέφονται μέσα σε δευτερόλεπτα από ψυχάκηδες.

Επίσης δε σκόπευα ποτέ να μελετήσω τα 8.000 αρχαία χειρόγραφα που κατέστρεψαν προχτές οι ίδιοι παλαβοί ισλαμοφασίστες αλλά αυτό δεν κάνει την πράξη τους λιγότερο εγκληματική.

Βέβαια, άλλο αυτό και άλλο να φτάνω στο σημείο να επικαλούμαι τον Στάλιν που πρέπει να επιστρέψει από τον τάφο για να τους καθαρίσει ή να τους κλείσει στα γκούλαγκ, όπως έγραψαν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν καμία επαφή με οποιονδήποτε πολιτισμό. Συνάνθρωποι είπα; Υπάνθρωποι εννοούσα.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, ομολογώ ότι μπροστά στο θέαμα βαρβάρων να καταστρέφουν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς πάνω απ' όλα ένιωσα ντροπή. Ντροπή που ανήκω στο ανθρώπινο είδος, το οποίο δεν έχει κάνει ούτε βήμα προόδου από τότε που κυνηγούσε μαμούθ με κοντάρια στους πάγους. Ούτε μισό. Παραμένει μια απέραντη μηχανή παραγωγής μίσους.

Διαβάζοντας την είδηση, το μυαλό μου πήγε μηχανικά στα φασισταριά της πλάκας που ζωγράφισαν σβάστικες στο μνημείο του Παύλου Φύσσα. Αλήθεια, από πότε οι ναζί της καρπαζιάς έμαθαν να ζωγραφίζουν σωστά τη σβάστικα; Αυτοί που ήθελαν να μορφώσουν τους ναζί μάλλον θα τους το δίδαξαν.

Ξαναεπιστρέφοντας στο θέμα μας, με τη βοήθεια μερικών καλών φίλων στο facebook θυμήθηκα την εισβολή των Αμερικανών στη Βαγδάτη. Τότε μωρέ το μακρινό 2003 όταν γκρεμίστηκε το Εθνικό Μουσείο του Ιράκ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ή κλαπούν περισσότεροι από 15.000 θησαυροί των Αρχαίων Σουμερίων. Δεν είναι γαμάτο πάντρεμα πολιτισμών ένα σύγχρονο τανκ ανάμεσα σε αρχαία αγάλματα 3000 ετών;

Γιατί το άλλο; Που στην Ανάφη το 2009 οι καλόγεροι γκρέμιζαν το αρχαίο ιερό του Απόλλωνα για να χτίσουν μάντρες και πλακόστρωτα για το μοναστήρι; Για καλό το έκαναν οι άνθρωποι. Ήταν θέλημα Θεού. Καμιά σχέση με τους ισλαμοφασίστες του ISIS. Αρχαία έχουμε στην Ελλάδα να φάνε και οι κότες. Μοναστήρια είναι που έχουμε σε έλλειψη.

Πιο πίσω στις καταστροφές των πρωτοχριστιανών δεν πάω. Λέω να μείνω σε αυτή τη χιλιετία.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό πλέον ότι η κατάσταση με τους ισλαμοφασίστες του ISIS έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για να μην επαναλαμβάνομαι, τα έχουμε γράψει ήδη με την Κρίστη Μιχαλούδη τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή το Κομπάνι. .

Κάτι πρέπει να γίνει αλλά τί; Βία στη βία με αυτούς δεν πιάνει. Βία απέναντι σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει αν θα πεθάνουν μόνο τραγικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Δεν πειράζει, όλο και κάτι θα σκεφτούν οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και μερικοί δικοί μας Ευρωπαίοι που τους ανέθρεψαν. Το πολύ-πολύ να τους δώσουν κι άλλα όπλα μέχρι να αφανίσουν και τον τελευταίο άπιστο από το χάρτη.

Θα κλείσω το κείμενο με μερικές απλές και περιεκτικές διαπιστώσεις που ανέβασε νωρίτερα σήμερα το Jungle Report. Πράγματα αυτονόητα που όμως είμαστε αρκετά καθυστερημένοι για να μη σκεφτόμαστε από μόνοι μας:

-Όποιος καταδικάζει απερίφραστα τους υπανθρώπους σφαγείς της ISIS δεν σημαίνει ότι αγνοεί τις ευθύνες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την τερατογένεσή τους.
-Όποιος θεωρεί τους τζιχαντιστές απειλή για την ειρήνη και τη γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής δεν σημαίνει ότι ξεχνάει τα ιστορικά εγκλήματα του δυτικού χριστιανισμού.
-Όποιος δεν κλείνει τα μάτια στη βαρβαρότητα που επιδεικνύουν οι τζιχαντιστές απέναντι στα πολιτισμικά κατάλοιπα της κοινής μας πανανθρώπινης κληρονομιάς δεν σημαίνει ότι ταυτίζει τα εκατομμύρια των πιστών του Κορανίου με αυτή την πανούκλα (πρώτα θύματα άλλωστε είναι ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι).
-Όποιος φρίττει με τους ανελέητους και συστηματικούς διωγμούς χριστιανών (όλων των δογμάτων) στις περιοχές που ελέγχει η ISIS, δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται με την πίστη στον χριστιανισμό.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επισημαίνουμε συνεχώς αυτά τα αυτονόητα πράγματα. Ο καθένας έχει τις πεποιθήσεις του και τις προσεγγίσεις του. Αλλά όσοι θεωρούμε εαυτούς έστω και μακρινά τέκνα του τόσο κακοποιημένου στις μέρες μας Διαφωτισμού, ας συμφωνήσουμε έστω σε κάποια σημεία στοιχειώδους λογικής.
Fuck ISIS.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Θεός μπορεί να πέθανε, όπως είπε ο Νίτσε, αλλά έχει αφήσει πίσω του εκατομμύρια συνεχιστές της καταστρεπτικής ανυπαρξίας του.)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα