Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στόματος

Πληγές στο στόμα που δεν επουλώνονται γρήγορα, ερυθρές, λευκές ή μελανές πλάκες, ογκίδια ή διογκώσεις, μούδιασμα ή απώλεια αίσθησης, πόνος και αιμορραγία είναι σημάδια ότι κάποιος μπορεί να πάσχει από καρκίνο του στόματος - μία από τις δέκα πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως. 
Στην Ελλάδα υπάρχουν 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν περίπου 200 ασθενείς.

Με σύνθημα "Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στόματος" η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, κάνει εκστρατεία ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.



Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι ο γενικός οδοντίατρος έχει τον καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και στην πρώιμη διάγνωση του στοματικού καρκίνου, καθώς μπορεί να ενημερώσει τον ασθενή του για τους προδιαθεσιακούς παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ, διάφοροι ιοί (HPV), η ηλιακή ακτινοβολία, οι χρόνιοι τραυματισμοί από παλιές προσθετικές εργασίες ή σπασμένα δόντια. Στην ιστοσελίδα www.oralcancer.gr υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα, αλλά και ένα βίντεο αυτοεξέτασης, ώστε ο καθένας να μπορεί να ελέγχει και μόνος του για ύποπτα σημάδια.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη


neadiatrofis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα