Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Ένας φωτισμένος είναι αισιόδοξος. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα των συναισθηματικών και νοητικών αντιδράσεων στις εμπειρίες του, αλλά είναι αποτέλεσμα της ενόρασης του στο μέλλον. Το παράξενο είναι ότι η αισιοδοξία του δεν τον εμποδίζει να βλέπει τα ελαττώματα και τους κινδύνους της στιγμής. Αναγνωρίζει τα λανθασμένα κίνητρα ή τις διαστρεβλωμένες προθέσεις των άλλων. Τα χειρίζεται με αγάπη, αλλά τους κρατά αβλαβείς. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με το δάμασμα των τίγρεων. Οι θηριοδαμαστές (που) αγαπούν; τις τίγρεις τους, γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν, είναι όμως ικανοί να χειρίζονται και τα δύο, και την αγάπη τους και την γνώση των κινδύνων.

Ο φωτισμένος έχει κουράγιο, είναι τολμηρός και άφοβος, αλλά δεν είναι ανόητος. Το κουράγιο του, η τόλμη και η αφοβία του είναι αποτέλεσμα της καθαρής όρασης και αντίληψης του παρόντος. Διακινδυνεύει την ζωή του μόνο όταν είναι σίγουρος πως χάνοντας την θα σώσει ένα μεγαλύτερο αριθμό ζωών ή θα προσφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη και πρόοδο στην ανθρωπότητα.

Μπορεί να κινείται γρήγορα. Συγχωρεί αλλά είναι άγρυπνος και προσεκτικός για το επόμενο βήμα σου. Σε εμπιστεύεται αλλά δε σε βάζει σε μια εργασία για την οποία δεν είσαι ακόμα έτοιμος. Αναγνωρίζει τα ελαττώματα στην εργασία σου, αλλά σε κρατάει σ` αυτήν, όσο δε χάνεις τον έλεγχο, δίνοντας σου έτσι μια ευκαιρία να ανακαλύψεις την κρυφή σου αδυναμία και να την εξαλείψεις.

Ένας φωτισμένος δεν έχει ούτε φίλους, ούτε οπαδούς, ούτε εχθρούς, μόνο συνεργάτες. Γι` αυτόν ο σημαντικός σκοπός είναι το Σχέδιο. Και οποιοσδήποτε είναι ικανός να προωθήσει την εκτέλεση του Σχεδίου είναι συνεργάτης του.

Ένας φωτισμένος, είναι ιδεαλιστής, αλλά είναι επιπλέον πολύ πρακτικός, είναι προσγειωμένος, αλλά πετάει σε μεγάλα ύψη.
Ένας φωτισμένος δεν φοβάται τον θάνατο γιατί ήδη ζει στην αιωνιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι απρόσεκτος σε σχέση με την υγεία του και τις συνθήκες υγιεινής του περιβάλλοντος του. Είναι ένα ισορροπημένο ον με ισορροπημένες δραστηριότητες και μια ισορροπημένη μορφή έκφρασης. Κάνει οικονομία μια δεκάρα και ξοδεύει εκατομμύρια. Περνάει μεγάλες περιόδους ανάπαυσης και διακοπών, αλλά εργάζεται σκληρά και αδιάκοπα, ξέρει πως να δίνει εντολές και πως να υπακούει. Είναι ταυτόχρονα και Δάσκαλος και μαθητής. Ξέρει πότε να μιλάει και πότε να μένει σιωπηλός. Ένας φωτισμένος ακτινοβολεί αγάπη, μαγνητισμό, ευλογία, γαλήνη, θεραπευτικές δυνάμεις.

Η παρουσία ενός φωτισμένου ανθρώπου είναι μια μεγάλη ευλογία. Εμπνέει κουράγιο, μόχθο, παρατήρηση, τόλμη και θυσία. Σου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Σ` αφήνει να δεις όχι μόνο τις ματαιοδοξίες σου, αλλά επίσης και το αιώνιο άστρο του μέλλοντος σου. Πάνω απ` όλα εμπνέει ένα πνεύμα αγωνιστικότητας, καρτερίας, εμπιστοσύνης, υπομονής και ευγνωμοσύνης.

~ Τόρκομ Σαραϊνταριάν

η παρένθεση και το ερωτηματικό δικά μου.

Αντώνης Χαρατσής


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα