Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Τελικά δεν θα περικοπεί καμία προληπτική εξέταση

eopyy


Σε νέα ανακοίνωση προέβη ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνοντας ότι δεν περικόπτεται καμία από τις προληπτικές εξετάσεις και θα αποζημιώνονται όλες.


 Στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει πως, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των ασφαλισμένων και τις απόψεις ιατρών, υπερβαίνει τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και αποζημιώνει εξετάσεις όπως τα τεστ ΠΑΠ ακόμα και με συχνότητα μία φορά το χρόνο, παρά το γεγονός ότι τα διεθνή κριτήρια δεν υπαγορεύουν κάτι τέτοιο. 


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι το τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δεν δικαιολογείται σε γυναίκες κάτω των 21 ετών ή άνω των 65 και η εξέταση μπορεί να επαναλαμβάνεται ανά τριετία, και όχι κάθε χρόνο. 


Επίσης, είχε ανακοινώσει ότι η μαστογραφία καλύπτεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μία φορά το χρόνο και εφόσον δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα. 


Την ίδια ώρα πάντως ο Οργανισμός ενεργοποιεί ένα νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών. 


Εφεξής ο ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται με ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των ασφαλισμένων κάθε περιοχής.


 Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει στα χέρια της την μελέτη καταγραφής των αναγκών σε ιατρικές επισκέψεις ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, ώστε να γνωρίζει πόσους γιατρούς και ποιες ειδικότητες χρειάζεται να προχωρήσει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και σε ποιες περιοχές.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα