Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τι να κάνετε για την κακοσμία στόματος

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το στόμα τους μυρίζει, μια κατάσταση η οποία τους φέρνει σε αμηχανία κατά τις κοινωνικές συναναστροφές τους. Η κυριότερη αιτία της κακοσμίας του στόματος είναι η κακή στοματική υγιεινή. Ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, καθώς και χαλασμένα σφραγίσματα αποτελούν εστίες ανάπτυξης μικροβίων, με άμεσο αντίκτυπο στην οσμή του στόματος.
Η σωστή στοματική υγιεινή, το σχολαστικό βούρτσισμα δηλαδή, η χρήση νήματοςκαι κάποιου στοματικού διαλύματος, καθώς και η θεραπεία των όποιων στοματικών προβλημάτων, αποτελούν τη λύση του προβλήματος.
Επίσης, το βούρτσισμα της ραχιαίας επιφάνειας της γλώσσας μπορεί να βοηθήσει, καθώς αποτελεί περιοχή προσκόλλησης εκατομμυρίων μικροβίων.

Σε ένα μικρό ποσοστό, η κακοσμία μπορεί να μην είναι στοματικής προέλευσης,αλλά να οφείλεται σε γενικά προβλήματα, όπως σε κίρρωση του ήπατος (οσμή πτωμαΐλας), σε μη ελεγχόμενο διαβήτη (οσμή σαν οινόπνευμα), σε νεφρική ανεπάρκεια (οσμή σαν αμμωνία ή ούρα), σε νεοπλάσματα στομάχου κ.α.
Στις περιπτώσεις αυτές  και εφόσον ο οδοντίατρος διαπιστώσει ότι  δεν υπάρχει κάποιο στοματικό πρόβλημα, που να οδηγεί στην κατάσταση αυτή, ο ασθενής θα πρέπει να παραπεμφθεί σε γιατρό άλλης ειδικότητας και να κάνει τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις.
Βιογραφικό
Η Δέσποινα Καλημερατζή αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας το 2004. Από το 2004 εως το 2006 εργάστηκε σε οδοντιατρική νοσοκομειακή κλινική, ενώ από το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται σε ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι. Παράλληλα απέκτησε τα διπλώματα προχωρημένης εμφυτευματολογίας και περιοδοντολογίας διετούς παρακολούθησης μέσω του πανεπιστήμιου Witten-Herdecke της Γερμανίας. Έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια πάνω στις εξελίξεις της οδοντιατρικής, που αφορούν διάφορους τομείς, όπως αισθητική οδοντιατρική, όψεις και λεύκανση δοντιών.

Χαϊμαντά 19-21,Χαλάνδρι
210-6893502
omorfo-hamogelo
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα