Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΑΛΑ ΜΠΡΑΝΤ ΠΗΤ


Η μακαρίτισσα η Νταϊάνα είχε χωρίσει τον μαλάκα Κάρολο, διάδοχο παντοτινό της Αγγλίας, αλλά το κορίτσι είχε κονομήσει. Λόγω προγαμιαίου συμβολαίου, όπως λέγαμε με την περίπτωση της Αντζελίνα Τζολύ-Μπραντ Πητ. Που οι δύο ηθοποιοί μετά από χρόνια κοινής ζωής και γονείς έξι παιδιών πλέον αποφάσισαν να παντρευτούν. Βεβαίως με την αγγλοσαξωνική συνήθεια του pre-marital agreement. Του συμφωνητικού που προβλέπει τι γίνεται η περιουσία των μελλόνυμφων μετά το διαζύγιό τους.
Η Νταϊάνα, λοιπόν, παίρνει διαζύγιο από τον Τσαρλς, χάνει το βασιλικό της τίτλο, αλλά λόγω προγαμιαίου τσεπώνει αποζημίωση 22 εκ. δολαρίων και ένα εισόδημα 600.000 δολαρίων το χρόνο.

Ο Μάικλ Τζάκσον, μακαρίτης κι αυτός, είχε παντρευτεί μια νοσοκόμα, περίεργο, ε; Και γιατί τα έφτιαξε με γυναίκα, και γιατί την παντρεύτηκε. Τέλος πάντων. Στο προγαμιαίο του θρυλικού τραγουδιστή αναφερόταν ότι αυτός, ο σύζυγος δεν θα κοιμόταν με την σύζυγό του, την νοσοκόμα.
Η Αθηνά Ωνάση παντρεύτηκε τον Βραζιλιάνο ιππέα Αλβάρο, αλλά σύμφωνα με το προγαμιαίο, όλη της η προσωπική περιουσία είναι κατοχυρωμένη σ' αυτήν, σε περίπτωση που προκύψει διαζύγιο.
Ο πρώτος Έλληνας που έκανε προγαμιαίο είναι ο Αριστοτέλης Ωνάσης, με την Τζάκυ Κέννεντυ. Επειδή, όμως, οι νόμοι στην Ελλάδα δεν αναγγνώριζαν αυτό το κόλπο, λόγω Ωνάση, η χούντα επιτόπου άλλαξε τη νομοθεσία.
Κι όμως! Μέχρι το 1996 στο βιβλίο που ανοίχθηκε δεν καταχωρήθηκε στην Ελλάδα ούτε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Μετά άρχισε να φτιάχνεται η σχετική λίστα, όμως είναι απόρρητη και γι' αυτό δεν δημοσιεύεται ποια ζευγάρια, συνήθως με διαφορά ηλικίας(!), έχουν καταθέσει προγαμιαίο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα