Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πανάρχαια συνταγή για κορμό σοκολάτας βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης


Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει και ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα όσο συνεχίζονται οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Ήδη η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φτάσει ακριβώς έξω από το τρίτο δωμάτιο όπου και υπολογίζεται να βρίσκονται τα οστά.

Σύσσωμη η αρχαιολογική κοινότητα εργάζεται πυρετωδώς ώστε να αποκαλυφθεί σε ποιον ανήκει ο τάφος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, όλα συνηγορούν ότι το ταφικό μνημείο ανήκει στην πρώτη μαγείρισσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα ευρήματα μέχρι στιγμής οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα μετατρέποντας τις εικασίες σε βεβαιότητα. Αδιάσειστο στοιχείο αποτελεί η τοιχογραφία του κορμού σοκολάτας που βρέθηκε τις πρώτες μέρες των ανασκαφών.


Ο κορμός σοκολάτας γνωστός και ως μωσαϊκό αποτελεί ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Μακεδονίας και σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήταν το αγαπημένο του μεγάλου στρατηλάτη. Για αυτό το λόγο, πάντα στο στενό του περιβάλλον, περίοπτη θέση είχε η μαγείρισσά του που ανά πάσα στιγμή το ετοίμαζε για να το γευτεί.

Οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στις ανασκαφές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα που ετάφησαν μαζί με τη μαγείρισσα θα βρίσκεται η θρυλική μυστική συνταγή της αλλά και "πειραγμένες" παραλλαγές αυτής. "Είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της μαγειρικής. Ίσως ακόμη μεγαλύτερη από τη συνταγή για τα ντολμαδάκια της Μαρίκας" δήλωσε  μέλος της ομάδας των ανασκαφών που ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του.

 Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σε λίγες μέρες η γαστρονομική κοινότητα θα βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ιστορίας της, ένα γεγονός που ενδέχεται να αλλάξει πολλά στον τρόπο που μέχρι τώρα αντιλαμβανόμασταν τη ζαχαροπλαστική.

 theblob

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα