Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διακόσμησέ το σαν ανθισμένη αμυγδαλιά!



Βαρέθηκες τα σκούρα, μουντά χρώματα και πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να βάλεις μια νότα αισιοδοξίας στο σπίτι για να σου φτιάχνει τη διάθεση; Ρίξε μια ματιά έξω στην φύση και θα ανακαλύψεις τους πιο ταιριαστούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για να πάρεις ιδέες, δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις τις πρώτες ανθισμένες αμυγδαλιές. Εμπνεύσου από τα χρώματά τους και κάνε μια ευχάριστη μεταμόρφωση στον χώρο σου παίζοντας με το λευκό, το πράσινο και το ροζ.

Τι συμβολίζει η αμυγδαλιά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει θαυμάσει τα λευκά λουλούδια της αμυγδαλιάς, με τις ρόδινες πινελιές στα πέταλα και τα πράσινα στολίδια στο κέντρο τους. Είναι τα πρώτα άνθη του χρόνου. Εμφανίζονται σαν το πρώτο μήνυμα της άνοιξης, γι΄ αυτό και επικρατεί η αντίληψη ότι η αμυγδαλιά δίνει ψυχική δύναμη αποτρέποντας κάθε θλίψη. Τα τρία δυναμικά χρώματά της (λευκό, πράσινο, ροζ-φούξια) αποπνέουν φρεσκάδα, αγνότητα και αναγέννηση και συνδυάζονται πολύ καλά με το σκούρο καφέ των κλαδιών της. Δες πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με διακοσμητική μαεστρία.

Συμφωνία σε ροζ – πράσινο – λευκό

Το δωμάτιο που θα μεταμορφώσεις θέλει (ιδανικά) λευκούς τοίχους και καφέ πάτωμα. Όμως, ακόμα και αν έχει διαφορετικά χρώματα, εσύ μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς:
  • Άλλαξε τα χειμερινά υφάσματα (ριχτάρια, πετσετάκια, τραπεζομάντιλα) με άλλα σε λευκό χρώμα (καιρός να το τολμήσεις) και ετοιμάσου να βάλεις παντού πινελιές σε ροζ-φούξια και ανοιχτό πράσινο: μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα, τασάκια, βάζα, φωτιστικά.
  • Τα αυτοκόλλητα τοίχου μπορούν να φέρουν στην κυριολεξία την αμυγδαλιά μέσα στο σπίτι απλώνοντας ανθισμένα κλαδιά στους τοίχους.
  • Και μια ιδέα για όλες τις εποχές: Ένα μεγάλο πόστερ (χάρτινη απομίμηση) του υπέροχου πίνακα του Βαν Γκογκ «Άνθη αμυγδαλιάς» μπορεί να στολίσει θαυμάσια τον τοίχο του καθιστικού (στην πλάτη του καναπέ) ή την κρεβατοκάμαρα (επάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού) είτε ακόμα να δώσει ένα όμορφο χαρακτήρα στο χολ της εισόδου, ώστε μπαίνοντας να νιώθεις ότι είναι συνέχεια άνοιξη. 
  • Golden Magazine
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα