Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

"Το χάπι που συνιστώ είναι η ευγνωμοσύνη"


Χωρίς ευγνωμοσύνη, κάποιος δεν μπορεί να έχει χαρά. Όταν δείτε ανθρώπους που είναι θλιμμένοι, αρνητικοί και καταστροφικοί, ανακαλύπτετε ότι δεν έχουν ευγνωμοσύνη στην καρδιά τους. Ευγνωμοσύνη σε τι; Ευγνωμοσύνη στα πάντα! Να είστε ευγνώμονες ακόμα και σ’ εκείνους που σας βλάπτουν, που σας συκοφαντούν και που σας κουτσομπολεύουν. Αποκαλύπτουν εκείνα τα σημεία στην φύση σας που χρειάζονται βελτίωση. Κάνουν μια σπουδαία υπηρεσία δωρεάν.
 
Να έχετε ευγνωμοσύνη για την γυναίκα σας, τον άνδρα σας, τον φίλο ή την φίλη σας, την ομάδα σας, την Διδασκαλία σας, το όραμά σας, τη ζωή, τα δέντρα, τα βουνά.
 
Όταν είστε θυμωμένοι ή έχετε μίσος κι εκδικητικότητα, καθίστε για λίγα λεπτά και σκεφτείτε σχετικά με την ευγνωμοσύνη και γίνετε ευγνώμονες. Θα δείτε ότι όλα τα αρνητικά σύννεφα θα εξαφανιστούν.
 
Μια φορά επισκέφτηκα έναν άνδρα σε ένα νοσοκομείο. Ήταν πολύ άρρωστος και ψυχολογικά ξινισμένος. Είπε ότι μισούσε τα πάντα, ακόμα και τον ήλιο. Αναρωτήθηκα, “Πώς μπορεί να θεραπευτεί αυτό το άτομο;” Μίλησα με ψυχιάτρους και άλλους γιατρούς, ρωτώντας τους τι τον ενοχλούσε πραγματικά. Είπαν “Δεν ξέρουμε αλλά προσπαθούμε να τον θεραπεύσουμε.”
 
Μίλησα με αυτόν τον άνδρα για μισή ώρα και του είπα, “Υπάρχει ένα χάπι που μπορώ να σου δώσω και που θα βοηθήσει.” “Δώστο, δώστο”, είπε. “Είναι εύκολο να στο δώσω αλλά είναι πολύ δύσκολο να το καταπιείς. Η ασθένειά σου λέγεται έλλειψη ευγνωμοσύνης. Το χάπι που συνιστώ είναι η ευγνωμοσύνη. Υπάρχει κάποιος ή κάτι στη ζωή σου που μπορείς να νιώσεις ευγνωμοσύνη;” “Στο διάολο με όλα αυτά,” είπε.
 
Δείτε πώς η ασθένειά του αντιδρά. Τελικά, βρήκα μερικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να νιώσει ευγνωμοσύνη σε σταδιακά μεγαλύτερους και μεγαλύτερους τρόπους, μέχρις ότου φτάσαμε στην ασθένειά του.  Θα έπρεπε επίσης να είναι ευγνώμων για την ασθένειά του. “Λοιπόν, αυτό θα είναι δύσκολο,” είπε. Την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο γιατί είχε θεραπευτεί.
 
Η ευγνωμοσύνη ρίχνει καύσιμο στην πιο θεραπευτική ουσία μέσα σας, που είναι η χαρά.
 
 

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα