Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΔΥΟ ΛΕΥΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Όπως ο πατέρας του τυφλώθηκε κι αυτός. Μετά τα 60 χρόνια του είχε αρχίσει να χάνει το φως του. Η μάνα του, από παληά οικογένεια της Ουρουγουάης, ισπανικής και πορτογαλικής καταγωγής, έγινε το στήριγμά του, η φροντίδα του, η γραμματέας του. Η γυναίκα, όμως πέρασε τα 90 και γι' αυτό τον πίεζε να παντρευτεί, μετά το θάνατό της μη μείνει μόνος του.
Ήταν 68 χρονών όταν παντρεύτηκε την χήρα που του προξένεψε η μάνα του. Όσο κράτησε ογάμος του, τρία χρόνια, ούτε μια νύχτα δεν κοιμήθηκε με τη σύζυγό του. Τον διαζύγιο ήταν επόμενο.

Η μάνα του πολύ μεγάλου συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες πέθανε στα 99 της κι αυτός αφήνει το Μπουένος Άιρες στα 78 του χρόνια και αρχίζει τα ταξίδια στην Ευρώπη. Τον συνοδεύει η ιαπονικής και γερμανικής καταγωγής δεσποινίς Μαρία Κοδάμα, την οποία παντρεύτηκε λίγο πριν πεθάνει στα 87 του. Η κυρία Μπόρχες έγινε η ιδιοκτήτρια των συγγραφικών δικαιωμάτων του συζύγου της και κέρδιζε εκατομμύρια, ό, τι κι αν έλεγαν, και έλεγαν σε βάρος της ένα σωρό πράματα άλλοι συγγραφείς και εκδοτικοί οίκοι.
Αργεντινός ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, που γεννήθηκε σα σήμερα 24 Αυγούστου το 1899, δικαιολογημένα θεωρείται οικουμενικός. Μορφή της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα.
Ήταν υπάλληλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Μπουένος Άιρες, δημόσιος υπάλληλος, και με την άνοδο του Χουάν Περόν τον απέλυσαν, μάλλον τον τοποθέτησαν επιθεωρητή πουλερικών στη δημοτική αγορά της πόλης. Πριν ακόμα γίνει γνωστός παγκόσμια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα